Gość: MCH IP: *.238.79.192.adsl.inetia.pl 04.12.04, 19:24 Bo właśnie jem wiśniwy Bakomy i smakuje mi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mari.na Re: tylko bakoma :) 06.12.04, 12:47 to o czym tu piszecie to nie jogurty a slodycze. maja duzo tluszczu i jeszcze wiecej cukru. jesli te slodkosci deserowe maja miec cos wspolnego ze zdrowym chudym jogurtem naturalnym ktory ma idealne proporcje wszystkich skladnikow (przede wszystkim weglowodanow do bialka) to ja protestuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f jogurt IP: 81.210.22.* 06.12.04, 13:09 Mari ma rację. Czy wiecie, ze do "owocowych" jogurtow musza dokladac barwnik, bo wszelkie esencje smakowe owocowe sa zawsze bezbarwne, i konsumenci nie chcieli kiedys kupowac nie kolorowych owocowych :-( A te pozostale smaki - to juz raczej desery mlecznopochodne niz jogurty. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: Jaki jogurty polecacie? 04.12.04, 23:08 Ja ostatnio zajadam sie jogurtem tiramisu zot'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 05.12.04, 10:54 Od paru tygodni jem tylko kawowy Bakomy :) To jakiś rodzaj uzależnienia chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Jaki jogurty polecacie? IP: 150.254.115.* 05.12.04, 13:42 Tylko naturalne (najzdrowsze, najlepsze) i tylko Danone. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamonowamay Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 14:03 Jeśli chodzi o smak to Jogobellę Zott zwłaszcza kiwi, pomarańcza z anansem i pieczone jabłko i z tej nowej serii Cremossa (jakś tak) tiramisu i kokos, mniam. A jesli jogurt jemy raczej dla zdrowia niż dla smaku, to chyba Benefit Bakomy (co nie znamczy, że jest niezjadliwy, są całkiem smaczne, ale wolę jogobelę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.chello.pl 05.12.04, 14:29 Własnego wyrobu - naturalne jeno :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Jaki jogurty polecacie? IP: 213.199.253.* 05.12.04, 15:04 Jeśli - to tylko Bakomy naturalny. Danone jest dla mnie obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.kabel.telenet.be 05.12.04, 16:12 Naturalny Sokolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.nyc.rr.com 05.12.04, 16:15 Jak to jest w Polsce, bo tutaj w Nowym Jorku jest absolutna dominacja jogurtów odtłuszczonych i beztłuszczowych. Takich z pełnego mleka brak, chyba że w sklepach ze zdrową żywnością, a i tego nie jestem pewny. A jaki wy wolicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.04, 22:41 Amerykańska obsesja - dietetyczne mleko, dietetyczne jogurty, dietetyczna śmietana... i mnóstwo grubasów. W Polsce odtłuszczone i beztłuszczowe jogurty to ciągle nowinka. Całe szczęście, bo pozbawianie mleka tłuszczu pozbawia je witamin rozpuszczalnych w tłuszczach i pogarsza wchłanianie wapnia. Odpowiedz Link Zgłoś
stagnes Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 21:26 Wg mnie najlepsze na swiecie sa jogurty Onken:) Bardzo gęste-w przeciwieństwie do innych jogurtów, maja ciekawe smaki, a te ze zbozami sa wprost rewelacyjne-ziarenek jest w nich tak duzo, ze lyzka prawie stoi;))))) Oczywiscie, nie kazdy musi takie jogurty lubic-ja jednak uwielbiam:) Jedzac je nie czuje sie w zaden sposob oszukana-jogurty nie sprawiaja wrazenia rozrzedzonych a zboz nie jest "piec na krzyz"-zwracam na to uwage i jest to dla mnie dosyc istotne:) polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 21:35 jakoś nie przepadam za Bakomą, wolę Danony, ale te z czekoladą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: groszek Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 08:04 kiedy tylko moge kupuje turecki jogurt "ciftci".Jest to jogurt naturalny 3,5% tluszczu,bardzo gesty,aksamitny,swietny z miodem i orzechami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SHEDiR Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.zax.pl 06.12.04, 08:12 Danona biszkopcikowy...hmmm, Jogobell jabłko z cynamonem i Zott kremowy z kokosem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:31 A waniliowy JOGO!! To dopiero pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Jaki jogurty polecacie? 06.12.04, 13:34 Aktualnie cala seria "zimowych" onkena - pycha, zreszta wszytskie ich sezonowe sa smakowite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwookash A jaki naturalny? IP: *.man.polbox.pl 06.12.04, 13:42 Żeby był po prostu porządny zdrowy jogurt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny IP: 81.210.22.* 06.12.04, 13:54 No wlasnie, teraz juz wlasny, ale przyznam, ze jak nie mam greckiego na poczatek, to robie na Danonie moj wlasny. Ale po 2-3 razach bakterie sie "udomawiaja" i sa moje a nie Danona :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny 06.12.04, 14:19 Po 2-3 razach to pewnie ani Twoje, ani niczyje. Moze ich tam w ogole nie byc. Ja dla pewnosci raz uzywam jogurtu kupionego, raz wytworzonego. Za trzecim razem znowu kupionego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny IP: 81.210.22.* 06.12.04, 14:25 A wlasnie,ze moje :-)) Zawsze zostawiam kubeczek i z niego robie znow... One mnoza sie jak szalone. DObrze,ze nie wolaja TATO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny 06.12.04, 17:33 Powinny sie mnozyc, ale nie masz mozliwosci kontrolowania ich ilosci. Jakosc jogurtu juz przy drugim uzyciu wytworzonego jest duzo nizsza. Wlasnie dlatego raz uzywam kupionego, raz wlasnego, a nastepnym razem juz kupionego. Po to, aby jakosc kolejnego jogurtu byla wyzsza. Oczywoscie kazdy robi jak uwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek1f Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny IP: *.chello.pl 06.12.04, 18:18 No, masz racje, tu nie Chiny, nie bede kontrolowal ilosci urodzin bakterii :-) Ale jakos wlasciwie sie mnożą. I tak to teoria obecnie, bo teraz mam faze Totalowego-czyli greckiego. Te mnoza sie bezblednie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny 07.12.04, 09:27 Grecki w ogole jes wspanialy: mnie sluzy za jogurt, twarog i maslo. W zaleznosci od potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.acn.waw.pl 06.12.04, 13:51 Naturalny Bakoma/ czasami (bo nie lubie smakowych) kawowy -tez bakoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jaki jogurty polecacie? IP: 150.254.115.* 06.12.04, 16:36 Naturalny tylko i wyłącznie Danone (też ten z cukrem). Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: Jaki jogurty polecacie? 07.12.04, 09:51 Jogobella z kawałkami owoców. Odpowiedz Link Zgłoś