Dodaj do ulubionych

Jaki jogurty polecacie?

IP: *.238.79.192.adsl.inetia.pl 04.12.04, 19:24
Bo właśnie jem wiśniwy Bakomy i smakuje mi.
Obserwuj wątek
    • Gość: subretka tylko bakoma :) IP: *.h.pppool.de 04.12.04, 22:35
      • mari.na Re: tylko bakoma :) 06.12.04, 12:47
        to o czym tu piszecie to nie jogurty a slodycze. maja duzo tluszczu i jeszcze
        wiecej cukru. jesli te slodkosci deserowe maja miec cos wspolnego ze zdrowym
        chudym jogurtem naturalnym ktory ma idealne proporcje wszystkich skladnikow
        (przede wszystkim weglowodanow do bialka) to ja protestuje
        • Gość: jacek1f jogurt IP: 81.210.22.* 06.12.04, 13:09
          Mari ma rację. Czy wiecie, ze do "owocowych" jogurtow musza dokladac barwnik,
          bo wszelkie esencje smakowe owocowe sa zawsze bezbarwne, i konsumenci nie
          chcieli kiedys kupowac nie kolorowych owocowych :-(
          A te pozostale smaki - to juz raczej desery mlecznopochodne niz jogurty.
    • evana Re: Jaki jogurty polecacie? 04.12.04, 23:08
      Ja ostatnio zajadam sie jogurtem tiramisu zot'a
      • makowiec3 Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 05:27
        Danon is the best
    • Gość: iza Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 05.12.04, 10:54
      Od paru tygodni jem tylko kawowy Bakomy :) To jakiś rodzaj uzależnienia chyba :)
      • Gość: ewka Re: Jaki jogurty polecacie? IP: 150.254.115.* 05.12.04, 13:42
        Tylko naturalne (najzdrowsze, najlepsze) i tylko Danone.
        • cynamonowamay Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 14:03
          Jeśli chodzi o smak to Jogobellę Zott zwłaszcza kiwi, pomarańcza z anansem i
          pieczone jabłko i z tej nowej serii Cremossa (jakś tak) tiramisu i kokos, mniam.

A jesli jogurt jemy raczej dla zdrowia niż dla smaku, to chyba Benefit Bakomy
          (co nie znamczy, że jest niezjadliwy, są całkiem smaczne, ale wolę jogobelę :)
        • Gość: jacek1f Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.chello.pl 05.12.04, 14:29
          Własnego wyrobu - naturalne jeno :-)
          • Gość: Maria Re: Jaki jogurty polecacie? IP: 213.199.253.* 05.12.04, 15:04
            Jeśli - to tylko Bakomy naturalny. Danone jest dla mnie obrzydliwy.
    • Gość: X Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.kabel.telenet.be 05.12.04, 16:12
      Naturalny Sokolski
    • Gość: Pichciarz Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.nyc.rr.com 05.12.04, 16:15
      Jak to jest w Polsce, bo tutaj w Nowym Jorku jest absolutna dominacja jogurtów
      odtłuszczonych i beztłuszczowych. Takich z pełnego mleka brak, chyba że w
      sklepach ze zdrową żywnością, a i tego nie jestem pewny.
      A jaki wy wolicie?
      • Gość: Paweł Z. Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.12.04, 22:41
        Amerykańska obsesja - dietetyczne mleko, dietetyczne jogurty, dietetyczna
        śmietana... i mnóstwo grubasów.
        W Polsce odtłuszczone i beztłuszczowe jogurty to ciągle nowinka. Całe
        szczęście, bo pozbawianie mleka tłuszczu pozbawia je witamin rozpuszczalnych w
        tłuszczach i pogarsza wchłanianie wapnia.
    • stagnes Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 21:26
      Wg mnie najlepsze na swiecie sa jogurty Onken:)
      Bardzo gęste-w przeciwieństwie do innych jogurtów, maja ciekawe smaki, a te ze
      zbozami sa wprost rewelacyjne-ziarenek jest w nich tak duzo, ze lyzka prawie
      stoi;)))))
      Oczywiscie, nie kazdy musi takie jogurty lubic-ja jednak uwielbiam:)
      Jedzac je nie czuje sie w zaden sposob oszukana-jogurty nie sprawiaja wrazenia
      rozrzedzonych a zboz nie jest "piec na krzyz"-zwracam na to uwage i jest to dla
      mnie dosyc istotne:)
      polecam!
      • miska_malcova Re: Jaki jogurty polecacie? 05.12.04, 21:35
        jakoś nie przepadam za Bakomą, wolę Danony, ale te z czekoladą
    • Gość: groszek Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 08:04
      kiedy tylko moge kupuje turecki jogurt "ciftci".Jest to jogurt naturalny 3,5%
      tluszczu,bardzo gesty,aksamitny,swietny z miodem i orzechami
    • Gość: SHEDiR Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.zax.pl 06.12.04, 08:12
      Danona biszkopcikowy...hmmm, Jogobell jabłko z cynamonem i Zott kremowy z
      kokosem.
    • Gość: kk Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:31
      A waniliowy JOGO!! To dopiero pychotka
    • mantha Re: Jaki jogurty polecacie? 06.12.04, 13:34
      Aktualnie cala seria "zimowych" onkena - pycha, zreszta wszytskie ich sezonowe
      sa smakowite.
    • Gość: mwookash A jaki naturalny? IP: *.man.polbox.pl 06.12.04, 13:42
      Żeby był po prostu porządny zdrowy jogurt
      • Gość: jacek1f Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny IP: 81.210.22.* 06.12.04, 13:54
        No wlasnie, teraz juz wlasny, ale przyznam, ze jak nie mam greckiego na
        poczatek, to robie na Danonie moj wlasny. Ale po 2-3 razach bakterie
        sie "udomawiaja" i sa moje a nie Danona :-)))
        • linn_linn Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny 06.12.04, 14:19
          Po 2-3 razach to pewnie ani Twoje, ani niczyje. Moze ich tam w ogole nie byc.
          Ja dla pewnosci raz uzywam jogurtu kupionego, raz wytworzonego. Za trzecim
          razem znowu kupionego.
          • Gość: jacek1f Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny IP: 81.210.22.* 06.12.04, 14:25
            A wlasnie,ze moje :-)) Zawsze zostawiam kubeczek i z niego robie znow... One
            mnoza sie jak szalone. DObrze,ze nie wolaja TATO :-)
            • linn_linn Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny 06.12.04, 17:33
              Powinny sie mnozyc, ale nie masz mozliwosci kontrolowania ich ilosci. Jakosc
              jogurtu juz przy drugim uzyciu wytworzonego jest duzo nizsza. Wlasnie dlatego
              raz uzywam kupionego, raz wlasnego, a nastepnym razem juz kupionego. Po to, aby
              jakosc kolejnego jogurtu byla wyzsza. Oczywoscie kazdy robi jak uwaza.
              • Gość: jacek1f Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny IP: *.chello.pl 06.12.04, 18:18
                No, masz racje, tu nie Chiny, nie bede kontrolowal ilosci urodzin bakterii :-)
                Ale jakos wlasciwie sie mnożą. I tak to teoria obecnie, bo teraz mam faze
                Totalowego-czyli greckiego. Te mnoza sie bezblednie :-)
                • linn_linn Re: A jaki naturalny? teraz juz wlasny 07.12.04, 09:27
                  Grecki w ogole jes wspanialy: mnie sluzy za jogurt, twarog i maslo. W
                  zaleznosci od potrzeb.
    • Gość: marghe_72 Re: Jaki jogurty polecacie? IP: *.acn.waw.pl 06.12.04, 13:51
      Naturalny Bakoma/
      czasami (bo nie lubie smakowych) kawowy -tez bakoma.
      • Gość: ewa Re: Jaki jogurty polecacie? IP: 150.254.115.* 06.12.04, 16:36
        Naturalny tylko i wyłącznie Danone (też ten z cukrem).
    • qcharzowa Re: Jaki jogurty polecacie? 07.12.04, 09:51
      Jogobella z kawałkami owoców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka