Gość: szopen IP: 204.79.89.* 06.12.04, 08:53 W sobote nabylem paluszki krabowe. Wiem ze to z ryby, ale w smaku i konsystencji naprawde bardzo podobne. A o ile latwiej sie je. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin Re: paluszki krabowe zamiast kraba inne zamiennki IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 06.12.04, 09:24 a tu, w Au, jest w sklepach cos jeszcze lepszego. Nazywaja to seafood highlighter. tez biale w koralowej otoczce, ale mniej sprasowane i smak jakby troche intensywniejszy (krabowo, oczywiscie) bardzo czesto to kupuje, swietne na salatki i przekaski do bialego wina. masz racje, smak bardzo bliski krabowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: paluszki krabowe zamiast kraba inne zamiennki IP: 204.79.89.* 06.12.04, 09:39 Tutaj jest tych paluszkow spory wybor, te zakupione w sobote byly swieze nie mrozone. Poszly do curry razem ze squidem. Zniknelo ze stolu w niesamowitym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: paluszki krabowe zamiast kraba inne zamiennki 06.12.04, 10:04 Cos podobnego kupuje we Wloszech. Sprzedawane sa w zalewie, maja "rogalikowy" ksztalt, intensywniejszy kolor. Te mrozone sa nieporownywalnie gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: paluszki krabowe zamiast kraba inne zamiennki IP: 204.79.89.* 06.12.04, 10:07 Moje byly swieze, suche bez zalewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: paluszki krabowe zamiast kraba inne zamiennki IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 06.12.04, 10:20 to o czym ja mowie jest bez zalewy, sa to spore (na dwa gryzy ;)) kawalki o przypadkowym ksztalcie, i zgoda znacznie lepsze od tytejszych paluszkow krabowych.. lekko slodkawe, troche bardziej niz normalne krabowe mieso.. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: do Senin 06.12.04, 10:18 Moglabys do mnie napisac na adres gazetowy? Mam dla ciebie wiadomosc. Juz kiedys machalam choragiewka, ale chyba nie zauwazylas, a ja potem zapomnialam. Odpowiedz Link Zgłoś
senin Re: do Senin 06.12.04, 10:26 a oto i moj adres :) senin@gazeta.pl faktycznie nie zagladalam przez jakis czas na forum, i nic nie zauwazylam.. nie moge sie doczekac na te wiadomosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: do Senin 06.12.04, 10:33 A masz adres... Logowac sie nie chce.... Biegne pisac... Odpowiedz Link Zgłoś