fairy5 06.12.04, 17:22 mam zamiar zapiec mielone z indora na taki pasztecik na cieplo i polac sosem pieczarkowym? jak zrobic sprawdzony latwy pyszny sosik? dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek1f Re: indyk z sosem grzybowym IP: *.chello.pl 06.12.04, 18:27 No, wezmiesz na maśle poddusisz (zeszklisz) cebuli troszku i potem pieczarki drobno skrojone dorzucisz. Niech sie pokotłuje. Doprawisz do smaku sola i pieprzem. 1. albo mozesz zredukowac jak plynu pieczarkowego bedzie za duzo - i masz soute; 2. albo dodasz śmietany 18% i bedziesz mial taki pieczarkowo-smietanowy (lub jogurtu nat oczywiscie...) Ja bym wkruszyl na poczatku suszonego prawdziwego grzyba, albo podlal tyćką bulionu grzybowego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: indyk z sosem grzybowym 06.12.04, 18:36 drobno pokrojona cebula, trochę wody i oleju na dno garnka, do tego paczka (ok 25 dkg) mrożonych grzybów. Poddusić ok. 15-20 minut, zagęścić sos śmietaną można dodać kostkę bulionu grzybowego Odpowiedz Link Zgłoś
fairy5 Re: indyk z sosem grzybowym 06.12.04, 19:03 dzieki wam bede pichcic, moze dodam pieczarki tez do miesa i poleje sosikiem pieczarkowym... Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: indyk z sosem grzybowym 06.12.04, 21:20 Fairy3 - nie wiem gdzie mieszkasz - ale w III Najjaśniejszej sprzedają mrożone grzyby - spóbuj - są duuuuuużo lepsze od pieczarek (choć "trochę" droższe). No i ten smak/zapach ... Odpowiedz Link Zgłoś