lunatica 16.12.04, 17:28 No i oczywiście nie jakieś kosztowne cacko, ale coś prostego, ale z charakterem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomas Re: Gdzie w Krakowie kupię ładny obrus? 16.12.04, 21:59 Luna nie wiem jakie obrusy Cię interesują, ja kupowałam czasem lniane na Zwierzynieckiej chyba to się len polski nazywa-ale to jakiś czas temu , taki niepozorny sklepik po schodkach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianka Re: Gdzie w Krakowie kupię ładny obrus? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:11 Polski Len przeniósł się na Tarłowską, to boczna Zwierzynieckiej, ale szyld jest widoczny... Na wystawie jest kilka ładnych obrusów, ale jakos nigdy nie było mi dane zajść tam, więc w cenach i asortymancie nie bardzo jestem zorientowana. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica dzięki za przypomnienie, 16.12.04, 22:39 faktycznie przenieśli go ale niedaleko :-) w poniedziałek po pracy podskoczę. a chodzi mi o jak najprosztsz, w kolorach beżobrążecru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat-lover Re: dzięki za przypomnienie, IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 16.12.04, 23:28 Jak ja szukalam w zeszlym roku brazowego obrusu, to pani w sklepie zrobila komentarz "no wie pani, przeciez to niemodne"?????!!!!!! Przygotuj sie wiec, Lunatico, na ewentualne komentarze. Tlumaczenie, ze dobieram kolory do porcelany nic nie dalo dobrego, wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica domyślam się :-) 16.12.04, 23:34 ale jestem przygotowana na długotrwałe poszukiwania :-) aż znajdę, czego szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: domyślam się :-) 17.12.04, 15:45 a ja jak nie mogłam znależć owalnego obrusa o odpowiednim kolorze kształcie to kupiłam materiał w zupełnie nieobrusowum kolorze ale za to pasującym do wnętrza i sama uszyłam, muszę powiedzieć że każdy zwraca na niego uwagę, bo jest taki oryginalny. Jeszcze chcę go obszyć pasmanterią choć i teraz wygląda b.dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica dokładnie tak :-) 17.12.04, 19:43 dzisiaj poszłam na łatwiznę i kupiłam z metra materiał, który najbardzie j podchodził, pani na miejscu podszyła brzegi i gotowe :-) póki co wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Gdzie w Krakowie kupię ładny obrus? 17.12.04, 04:51 A szukałaś pod hasłem OBRUSY? Dużo i piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Gdzie w Krakowie kupię ładny obrus? IP: 64.213.237.* 17.12.04, 16:57 Kiedys w kraju mozna bylo kupic najpiekniejsze obrusy, mam takie co maja i 30 lat. A teraz jak jade i zawsze chce kupic jakis nowy-nic nie ma. W desperacji zaczelam kupowac len z metra, ale i w tym nie ma duzego wyboru. Co sie stalo- nie oplaca sie!? Na szczecie ciocie i mamy maja obrusy z dawnych lat--piekne!!W spadku dostajemy. Uwielbiam obrusy, piekne, nakrochmalone---wlasnie przygotowalam do swiat. Bez bialego obrusa nie wyobrazam sobie Wigilii. Odpowiedz Link Zgłoś