giezik 04.01.05, 21:11 nabylem. aromat .................. mocno intrygujący. Ehhh, dlaczego nie ma kurek. ALe z chlebem smak ciekawy, ciekawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania55 Re: oliwa z aromatem bialych trufli 04.01.05, 21:51 Kup mrożone kurki. A nawet anemiczną cukinię i zrób fritatę z cukinią na oliwie truflowej. Mmmm.... Możesz też parę kropelek do jajecznicy na maśle dodać. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: oliwa z aromatem bialych trufli 04.01.05, 21:54 juz chcialem napisac, ze rano zrobniĘ jajecznicĘ, ale nie ma jaj Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: oliwa z aromatem bialych trufli 04.01.05, 21:56 giezik napisał: > juz chcialem napisac, ze rano zrobniĘ jajecznicĘ, ale nie ma jaj > no przecież facet jesteś :) rozumiem, że jednak przeznaczasz je do wyższych celów niż jajecznica, nawet na oliwie truflowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik nonononono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:04 az rano wyjde i kupie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Padre Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:46 Gieziku, co to za oliwa? Jaka marka? Ile jej jest? Gdzie kupiłeś? I za ile? To będziemy wiedzieli już wszystko. Bo mi kurki leżą w zamrażalniku a niedługo już, jak taka pogoda, to będą świeże:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprotka Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: *.dew.pl / *.dew.pl 04.01.05, 23:56 i ja też bardzo proszę o te cenne informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 06:26 w Bomi, cena 14 zl/0,25 ml. Monini Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 10:09 Pyszna ona jest. Mialam kiedys i uzywalam do smazenia jajek wlasnie w roznych wydaniach (od zwyklej jajecznicu do frittaty). A kiedys zrobilam na niej zwykle pieczarki i od razu nabraly szlachetnego smaku. Ale mi sie skonczyla :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: 212.160.172.* 05.01.05, 14:01 hmmm a ja tak z aromatem odstawilam spowrotem na polke, uznalam ze aromat jest identyczny z naturalnym, zwlaszcza, ze ktos wczesniej pisal ze taka oliwa truflowa moze kosztowac ok 100zl za mala buteleczke... czezby nieslusznie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotana Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: 213.17.230.* 05.01.05, 10:52 Co wy piszecie, że "pyszne"? A ja też kupiłam i wąchaliśmy całą rodziną i wyrok był druzgoczący... no, brzydko pachnie:( Koniec świata. Naczytałam się o truflach - na forum też. Ten zapach z butelki nie jest "smaczny". Może trzeba się odważyć i wylać to na patelnię i w obróbce zacznie naprawdę pachnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 13:42 Gość portalu: zdruzgotana napisał(a): > Może trzeba się odważyć i wylać to na patelnię i w obróbce > zacznie naprawdę pachnieć. Dokladnie tak! Zapach z butelki tez mnie w pierwszej chwili z lekka zastanowil. Ale po uzyciu danie pachnialo apetycznie, choc intrygujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotana Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: 213.17.230.* 05.01.05, 13:50 Francuzi ponoć czarne trufle dodają do omletu. Czy te jajka na tej mojej nieszczęsnej aromatyzowanej oliwie to będzie namiastka francuskich przeżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 14:02 Nie wiem. Francuskiego omletu z czarnymi truflami nie jadlam. Ale ten na aromatyzowanej oliwie smakowal wcale, wcale. Najbardzoej smakowal mi pasztet pieczarkowy z dodatkiem tej oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Nie każdy lubi ten zapach 05.01.05, 19:19 Możesz się zaliczać do grupy nielubiących i już. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_malyna smazenie na tej oliwie to zbrodnia 05.01.05, 11:15 polecam "przyprawienie" tą oliwą polenty. albo chrupiacych tostow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotana Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: 213.17.230.* 05.01.05, 11:27 Jedna forumowiczka radzi smażyć, druga tylko "skrapiać". A ja w środku:) Może jeszcze jakieś propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasica Re: oliwa z aromatem bialych trufli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 14:23 a musztarde dijon z takimz aromatem probowales? ciekawa jestem, czy smak podobny (musztarda jest pycha!) Odpowiedz Link Zgłoś
nalewka_figowa Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 18:49 B.lubie i uzywam: 1. skrapiam obficie klasyczne carpaccio 2.pieczarki swieze w cienkich plastrach ulozone wsrod polowek jajek przepiorczych - najpierw pieprz ,potem sok z cytryny a na koniec oliwa truflowa.. 3.na listkach rukoli sporo poszarpanych kawalkow wedzonego pstraga i rzut niedbale kaparami na to i na koniec sok z cytryny i sporo oliwy truflowej.... Wszystkie wariacje z oliwa truflowa w tle (tu podane) popelniam na plaskich talerzach i bezposrednio przed jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 20:03 A dlaczego z białych trufli, nie z czarnych? One mi się bardziej truflowo kojarzą. I po drugie - jak ktoś już napisał - podejrzanie tania. Skąd jej się ten aromat wziął? Nie chcę Ci obrzydzać jajecznicy, tylko się doinformować u źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
nalewka_figowa Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 20:14 www.drogheria.com/uk/frameuk.htm ja korzystam z tej oferty kupuje zwykle bedac " w rozjazdach" sa z czarnymi i z bialymi truflami 80 ml cena 1,50 euro p.s. masz racje- czarne trufle maja mocnejszy aromat Odpowiedz Link Zgłoś
giezik z białych dlatego 05.01.05, 20:45 ze kosztowaly 14 zl, a z czarnych 34 :) Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: oliwa z aromatem bialych trufli 05.01.05, 23:53 Miałam taką oliwę truflową: www.olitalia.it/_vti_g3_prd.asp?rpstry=19_&l=184&p=213 Chyba nie jestem smakoszem . W ogóle jakoś nie lubię gotowych aromatyzowanych przemysłowo rzeczy. Smakuje mi zaromatyzowana przeze mnie oliwa (kolendrą lub czosnkiem). Na gotową Monini bazyliową nawet nie zerkam w sklepie. A tej mojej oliwie truflowej zawdzieczam śliczna buteleczkę. Musze jakoś ją przywrócić do użytku:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: oliwa z aromatem bialych trufli 06.01.05, 09:52 Slusznie. Duzo produktow aromatyzuje sie syntetycznie, wiec nie ma sie czym zachwycac. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik aromat jajecznicy 06.01.05, 08:21 jest niesłychany. Bo wlasciwie to smak nie ma znaczenia. Niemniej jednak jako niepoprawny grzybojad mam plan na 2005 rok - sprobowac tufli (juz dzis zaczynam na nie odkładać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotana Re: aromat jajecznicy IP: 213.17.230.* 06.01.05, 09:16 Jak konkretnie zrobiłeś tą jajecznicę? Na oliwie plus parę kropelek tej aromatyzowanej, a potem jajka? Zaczynam mieć wizję sobotniego śniadania:) Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: aromat jajecznicy 06.01.05, 09:49 Zdruzgotana, ja robię tak: na masło wrzucam poszatkowaną cebulę, kiedy się zeszkli wbijam jajka, a kiedy jajecznica jest już w miarę ścięta - skrapiam oliwą. To wszystko. W sezonie można posypać jeszcze posiekanym szczypiorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś