invicta1 05.01.05, 14:45 wege i wege - świat oszalał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardamon1 Re: wszyscy o jednym 05.01.05, 14:49 a ja dzisiaj pieke kurczaka na obiad - to tyle w temacie wege :) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 kardamon1 szatanie:) 05.01.05, 14:51 a ja chyba barana zarżnę i zjem "w tym temacie" Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: kardamon1 szatanie:) 05.01.05, 14:55 .. i tak dobrze, ze Kard nie napisal: "w tej kwestii" !!!! I znow przypomina sie Greckie Wesele: Ciotka Touli: "Jest wegetarianinem?! Nie je miesa?! ... No, nie szkodzi, upieke jagniecinę!" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kardamon1 Re: kardamon1 szatanie:) 05.01.05, 15:03 o choroba, "w temacie" tez nie mozna? kurcze, musze sie pilnowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: wszyscy o jednym IP: 217.11.133.* 05.01.05, 14:52 Invicta, nie tu, nie na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: samo wege - brrrrrrr...)))) 05.01.05, 14:53 Mnięsko + warzywka + makarony + wino i dopiero może być wege - jako dopełnienie a nie samo. Czułbym się łyso idąc na koncert w filharmonii a tam zamiast całej orkiestry tylko trąbki...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: wszyscy o jednym IP: *.kabel.telenet.be 05.01.05, 15:59 Ja moglabym sie nawet wyrzec wieprzowiny , wolowiny , baranka mniam mniam ale kurczaka lub rybki ? Nigdy ! Juz nie mowiac o tych co nawet jajek i serow nie jedza co za paskudne zycie musza prowadzic ! Dlatego chodza tacy zgorzkniali wspolczuje im . I krowki co sie wesolo pasa na lakach i daja mleko zdechlyby z bolu i zalu bo nikt by ich nie wydoil i nie sprobowal takich lakoci jakie nam oferuja . Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: wszyscy o jednym 05.01.05, 16:01 Z potraw bezmięsnych wspominanych na tym forum można by zestawić całkiem sporą książeczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
kardamon1 Re: wszyscy o jednym 05.01.05, 16:07 ...i to calkiem przyjemna. badzmy konstruktywni, podajcie swoje ulubione bezmiesne dania. moj faworyt - makaron w sosie pomidorowo-szpinakowym Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: kasza 05.01.05, 17:25 kasza gryczana z sosem grzybowym (najlepiej borowikowym) i kotleciki z bobu...no nie mogę pominąć...bób z wody z koperkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: wszyscy o jednym IP: *.aster.pl 05.01.05, 17:26 pierogi z soczewicą, pasztet z soi (własnej roboty jedynie), bakłażany faszerowane i zapiekane, pomidory faszerowane... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re: podziel się przepisem 05.01.05, 22:25 Podziel się przepisem na pasztet z soi - bo szkół jest wiele...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: wszyscy o jednym IP: *.kabel.telenet.be 05.01.05, 16:34 makaron z pieczarkami i cebula kasza gryczana z jajkiem sadzonym + jogurt kartofle w lupinach + jak wyzej nalesniki na slodko pierogi ruskie pierogi z kapusta i grzybami cos tam sie znalazlo z tych bezmiesnych Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wszyscy o jednym 05.01.05, 22:20 invicta1 napisała: > wege i wege - świat oszalał E tam. Po prostu okres bożonarodzeniowy obfituje w mięsiwa wszelakie, które potem do sylwestra trzeba dojeść, i po Nowym Roku człwoeik się rozglada za czymś bezmięsnym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczna Re: wszyscy o jednym IP: 213.17.230.* 06.01.05, 09:01 Jakoś wege mnie nie bawi. Zawsze lubiłam mięsko. Wzbogacenie jarzynowe ostatnich lat zachęciło mnie do potraw bezmięsnych, ale na zasadzie urozmaicania menu. Zresztą bardzo mi wszelkie warzywa smakują, ale nie widzę sensu pozbywania się mięsa. Obserwowałam sporo osób, które musiały stosować różne diety ze względu na zdrowie i bardzo się cieszę, że mogę (odpukać...) jeść wszystko korzystając z różnorodności smaków w pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: wszyscy o jednym 06.01.05, 10:20 Ulibione to: lasagne ze szpinakiem, makaron z czosnkiem i pomidorami, ruskie z kefirem. Mniam mniam! Aż chyba coś dziś z tego zrobię! Odpowiedz Link Zgłoś