jswm 10.02.05, 09:04 co jeszcze warto tam kupić 1. bulion wege. 2. włoska mąka na makaron (mam maszynkę) 3. mąka na chleb (do którego ciągle się zbieram w sobie) 4. ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 09:43 - pastę sambal (bardzo ostra, z marynowanego chilli). Jak będziesz ją kupować, bierz raczej holenderską, w małych słoikach z pomarańczową etykietką - niż w dużych, firmy TaoTao, bo ta składa się w dużej mierze z wody i nie jest tak pikantna. - mają duży wybór przypraw orientalnych, może zdecydujesz się na sos ostrygowy lub sos pieprzowy? - w Bomi zdarza się też trawa cytrynowa Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:06 pastę sambal dopisuję - mąż uwielbia a czy sos pieprzowy jest ostry ? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:35 sos pieprzowy nie jest ostry, lecz aromatyczny. Jest ciemnobrązowy, prawie czarny, gęsty - ma konsystencję miodu. Piszą, że może być dodany do kanapek :( ale najlepszy jest dodany przy smażeniu potraw orientalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: robię listę do Bomi :) IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 10:17 spory wybór oliwy i octów balsamicznych przyprawy typu kurkuma.. ładne mrożone krewetki (duze) sery, sery , sery.. np Taleggio. Mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:18 a jaką oliwę polecasz? zawsze kupowałam E.V. costa d'oro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: robię listę do Bomi :) IP: *.acn.waw.pl 10.02.05, 13:13 jak najbardziej dziewiczą dziewicę:) . Włoską.. jak najbardziej zieloną. MArki Ci nie zasugeruję bo to zalezy od zasobnosci portfela:) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:19 mnie kusi w Bomi olej tłoczony ze słodkich migdałów, ale ta cena:( 45 zl taka mala, smukla, czarna buteleczka-nie wiecie czy jednak warto sie szarpnac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: robię listę do Bomi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:21 mąka kasztanowa Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:27 no ładnie nakupuję i nie będę wiedziała do czego użyć mąka kasztanowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: robię listę do Bomi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:31 do chleba, do ciasta "castagnaccio" droga jest:( Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:37 tak jak inni piszą plus może - bo dzis czwartek: - jagnięcina i poledwica końska - będzie świeże. - Duuuże krewetki. - No i sprawdź Marmite :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:38 brązowy cukier - jest duży wybór, niektóre całkiem tanie piniole "prawdziwe" sery Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:48 Polecam to samo co wszyscy plus makarony, koniecznie odwiedz ten dzial. Ja zawsze dostaje oczoplasu bo jest duzy wybor. No i smialo szalej w czesci z przyprawami, moze cos wzbudzi twoja ciekawosc. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:43 na ceny brazowego cukru i soli morskiej w Bomi, to ja dostaje delirium tremens-przebijaja je chyba 10 krotnie! GRANDA Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:48 A masz jakieś tańsze źródło zaopatrzenia? Już wiem, że mąka na pizzę i do makaronów jest / bywa w Leclercu i jest o 2 zł tańsza niż w Bomi. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:49 Oj fakt faktem ze tanio to tam nie jest i zakupy tam zaliczam do eksluzywnych ;- )) Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:53 W sumie to są delikatesy, a nie supermarket. Jeśli ktoś poszukuje specjalnych specjałów, jest duża szansa, że właśnie tam je znajdzie. No i wtedy zaczyna się bolesna operacja na portfelu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:57 i trzeba w Bomi sprawdzac daty przydatnoscido spozycia-szczegolnie tych rzadkich (mam na mysli rzadko kupowanych)specjalow Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Datę przydatności 10.02.05, 11:00 Niestety trzeba wszędzie i na wszystkim sprawdzać. Nie raz w pośpiechu przyniosłam np. jogurt, który stracił ważność poprzedniego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 16:45 No to może wybrać tam, zapisać markę i poszukać tego samego w tańszych miejscach. Jesli tylko w Bomi to trudno, ale mogą niektóre rzeczy być i gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 10:56 ja przywoze z wakacji te sol (Chorwacja, Portugalia i za 1kg, jescze nigdy wiecej, niz przeliczajac na zl, 4 zl nie zaplacilam, a byla piekna gruba); jak sie jedzie autem, to na rok zapas spokojnie mozna zrobic, a samolotem, to juz zalezy, ale wole mniej ciuchow taszczyc, zeby potem nawalic do torby soli:) cukier kupilam tylko raz, tez na wyjezdzie, nie bede klamac, ze pamietam cene, ale wiem, ze byl bardzo tani-moze do 6 zl-gora a cukru raczej nie uzywam, to zapasow nie robie Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 11:08 w niektorych bomi maja skamuflowana musztarde na czerwonym winie (kamis) - limitowana edycja na swiatowy dzien musztardy :) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 11:10 :) dobrze, ze dales cynk:) dzis poszukam a kiedy ten dzien musztardy? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 11:14 byl w listopadzie (14 albo 15, zdaje sie). musztarda jest slodkawa, a ziarna gorczycy przyjemnie pekaja na podniebieniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: robię listę do Bomi :) IP: *.futuro.pl 10.02.05, 12:57 Ciasto Phyllo :) - mrozone. Sos rybny, ostrygowy, ho-sin... Teraz maja jakas promocje produktow Blue Dragon. Bardzo mi podpasowala ta marka. Sol morska, ale niezbyt gruba w Bomi jest po ok. 3,5 za 1kg. Oczywiscie jest i po 30zl za mikro sloiczek... Fantastyczny wybor jest w kawach... Ceny mniej fantastyczne, ale jak ktos jest wielbicielem... Herbaty - ja akurat uzywam AHMAD, calkiem niezly wybor. Oliwki - z czym sobie wymyslisz - migdaly, feta, anchois, tynczyk, papryka, czosnek... Oliwy i octy tez spory wybor... Makarony, ryz, maka... Oczywiscie sery i wspominane wczesniej krewetki. Ciekawe sa rozne konserwy z "owocow morza", zawsze zastanawiam sie czy kupic, ale nie jestem zbytnia fanka tego typu zarcia. Marmite na Bialolece brak. Trawy cytrynowej rowniez. No i czego mi bardzo brakuje - anchois helskie :(. Ja zakupy w Bomi robie codziennie, bo to najblizszy sensowny sklep w okolicy, a ze mam do niego moze z 200-300m to co innego ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irena_ochodzka Re: robię listę do Bomi :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:05 suszone pomidorki tam mają. Mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Bomi w Białołęce? 10.02.05, 16:53 Czy z Twojego postu wynika, że jest? Czy też wyciągam błędne wnioski zgodne z wishful thinking? A jeśli jest, to konkretnie gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: Bomi w Białołęce? IP: *.futuro.pl 11.02.05, 11:16 Tak :). Warszawa Bialołęka, ul. Pasłęcka. Nazywa sie toto Galeria pod Dębami. W Mehofera przy Meble Henrykow, na rondku w prawo i prosto az ujrzysz budynek z parkingiem w zaj...ch kolorach ;). Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Bomi w Białołęce? 19.02.05, 10:29 Obejrzałam na planie miasta. Z Targówka jednak nie za blisko, ale dobrze wiedzieć. Dzięki za info. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszam Re: robię listę do Bomi :) IP: *.chello.pl 10.02.05, 13:28 Lista już pewnie zamknięta, ale jest w Bomi dobra herbata imbirowa instant. Właściwie to jest sam ibmir z miodem. Tylko używać ostroznie, bo bardzo esencjonalna. Proszku z jednej saszetki starcza na 3-y parzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: robię listę do Bomi :) 10.02.05, 15:03 nie, lista nie jest zamknięta bo dzisiaj niezdążyłam a byłam tak niedaleko :( następna szansa chyba dopiero we wtorek, więc piszcie, piszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: :) Podobno sezamki w Biedronce mają pyszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:58 Które Bomi w Wawie jest najlepsze?To przy Puławskiej , Okopowej czy na Bemowie? A właśnie :-) Przeczytałam na ich stronie że fan deserów znajdzie tam coś dla siebie.Co ze słodyczy polecacie?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: :) Podobno sezamki w Biedronce mają pyszne 10.02.05, 18:42 chyba najbardziej "mini-europowate" jest to w Klifie na Okopowej. IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: :) Podobno sezamki w Biedronce mają pyszne IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 10.02.05, 21:54 Czy Bomi są tylko w Warszawie? Może na Śląsku jest jakiś supermarket z takim wyborem luksusowych towarów? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: :) Podobno sezamki w Biedronce mają pyszne 10.02.05, 21:57 Znam 3 - Klif , Jupiter i Puławska Klif wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Sunny, obawiam sie ... 11.02.05, 11:22 ze tam nie ma ... ze strony ich tak wynika.:-( www.bomi.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Sunny, obawiam sie ... 11.02.05, 11:31 Problemem Bomi jest to, ze jak sie czlowiek do czegos pysznego przyzwyczai to tego natychmiast nie ma a osluga na 10 przypadkow z 10 nie jest w stanie odpowiedziec czy dany produkt bedzie jeszcze w sprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: Sunny, obawiam sie ... IP: *.futuro.pl 11.02.05, 11:39 To zalezy... W moim przypadku, a robie w Bomi zakupy codziennie (bo mam pod nosem) znam juz obsluge i jak o cos sie pytam, albo mowie, ze nie ma, to zapisuja i uzupelniaja braki :). Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f właśnie wróciłem... 11.02.05, 16:33 z Klifa i melduję, ze ocet ryżowy jest (3 rodzaje), sosów ostrygowych i rybnych nie zliczyłem, papiery ryzowe i tortille się walaja dookoła, harissa i sambale w dwuszeregach stoją. Mąki są nawet takie, co ich nie wiem do czego użyć. Makarony - ach, tak jak ktoś mówił, można oglądać jak w muzeum makaronu, znaczy OK. W zasadzie wszystko z list rozlicznych znalazłem. Acha! Te małe przeciery Volfrutty są tamże, a jakże. Panga, maślana, raja, i inne nienazwane - są. Świeże (? dziś piatek, nie czwartek) ostrygi kłąpały na siebie i na wielgachne krewety. Sery ołomunieckie (druga wersja do smazenia w paluszkach sie ukazala) powalaja ludzi przy stoisku... Nie było dziczyzny, jagnięciny i koniny. Gęsi też nie ma. Nobody is perfect... .. ale, że Marmitu BRAK :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: właśnie wróciłem... 11.02.05, 16:48 zadroszczę Ci ! ja byłam w Auchan (najbliżej) i nie było nawet imbiru :( Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: miałaś sie wybrać wszak!? n/t 11.02.05, 16:55 we wtorek bo wczoraj nie zdążyłam (a prawie obok byłam, ech, życie) Odpowiedz Link Zgłoś
argonia Re: robię listę do Bomi :) 11.02.05, 21:58 zrobiłam wczoraj listę do wg waszych propozycji,a że miałam do wyboru Geant lub Bomi na Puławskiej,wybrałam ten drugi sklep, czasem tam kupuję,ale ilość towaru nie pozwala dostrzec wielu rzeczy, więc jest trawa cytrynowa! a teraz proszę wyjaśnijcie czym się to je: 1.Marmit 2.ciasto Phyllo 3.sery ołomunieckie w przyszłym tygodniu pojadę do Klifa (przynajmniej dużo miejsca do parkowania) licząc na świeże ryby,a jakby tak jagnięcina,to pełnia szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vectra Re: robię listę do Bomi :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.05, 22:58 coca-cola waniliowa!!! narazie widziałam tylko w klifie (znacznie lepsze zaopatrzenie niż w "moim" bemowskim bomi) w wersji niemieckiej ale stoi z nasza polska cola na półce. Całkiem nowy, niezły smak:) aaa i czasami pojawia sie ( i równie szybko znika) sok z czerwonych pomarańczy Santal - coś rewelacyjnego - te nasze tymbarkowskie czy hortexowsie neltary sa przy nim ledwo popłuczynami po czerwonych pomarańczach:) spróbujcie Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: robię listę do Bomi :) 11.02.05, 22:59 ciastka Fiesta - włoskie Ciasteczka cruce z kremem (con crema pasticcera) itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Czy w Poznaniu jest odpowiednik Bomi??? IP: 206.73.209.* 12.02.05, 04:08 Cos w tym stylu z podobnym poziomem zaopatrzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Argonio: 12.02.05, 09:14 .............a teraz proszę wyjaśnijcie czym się to je: 1.Marmite - zeby nie budzic niezdrowych emocji - tylko poczytaj pocichutku:-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18442357&a=18579277 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15128252&a=18290609 2.ciasto Phyllo - ciasto greckie, gotowe juz, jak francuskie - do wszelakich wypiekow. 3.sery ołomunieckie - bardzoooo pachnące inaczej (niektorzy mowia, ze śmierdzace) serki Słowackie. Mocna rzecz - hardcore! Odpowiedz Link Zgłoś
mada50 Re: Argonio: 12.02.05, 21:32 dziękuję Jacku,jeśli Marmite przypomina Maggi,to bym jadła łychami, co upichcić z Phyllo poszukam w wyszukiwarce, przypomniałam sobie o zgliwiałych serach-pychota, w dawnych czasach mój ojciec robił z białego sera takie pychotki i tylko mama cierpiała z powodu smrodku,słoik trzymaliśmy między oknami, we Francji sery typu Camambert zawsze "zasmradzałam" trzymając na lodówce,a nie w środku,jak zaczynał wypływać nabierał smaku, zresztą jedzenie serów z lodówki (poza świeżym twarogiem),wiadomo, ser esram(?)za przeproszeniem,należy do takich delicji Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Mado... tutaj na forum... 12.02.05, 22:15 ... znajdziesz setki postów o smyzonym srrze i zgliwiakach. pamietam, ze bylo duzo, az pachnialo z kompa :-). Wrzuc w wyszukiwarke pare hasel i nawąchasz sie do woli. ps. Marmite to marmite! Zawitasz do Klubu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
olabogga marmite 13.02.05, 21:12 pytanie do znawców: marmite - czy smakuje identycznie jak australijskie drożdżowe smarowidło vegemite? jeśli tak, to lecę i kupuję. uwielbiam kanapki z vedżemajtem i pomidorem! Odpowiedz Link Zgłoś
olabogga Re: tak, ale mocniejsze! :-) n/t 13.02.05, 22:13 jeeszcze mocniej wykręca? ale na tosty wciąż można nakładać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcelina Re: robię listę do Bomi :) IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 11:22 Anyż gwiazdkowy 100g kosztuje 6,99 złotych, ale tylko ten z półki z orientalną żywnością,ładny dużo całych gwiazdek. Na półce z przyprawami różnych firm 10g anyżu kosztuje aż 6,99. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: robię listę do Bomi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:51 A czy w Lublinie tez jest Bomi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: robię listę do Bomi :) IP: *.futuro.pl 13.02.05, 11:13 www.bomi.pl Odpowiedz Link Zgłoś
argonia Re: robię listę do Bomi :) 13.02.05, 11:34 kupiłam niezwykle "cenne" produkty przyprawy,sos pieprzowy,sól morską,makarony, na sery wyłupiłam (na razie) oczy, pesto,wino toskana i bedzie narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: robię listę do Bomi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:37 coz to jest to Marmite i ile kosztuje?Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: robię listę do Bomi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:41 ok już wiem cóz to jest ale ile kosztuje niestety niebardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: robię listę do Bomi :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:38 Marmite'a nigdy nie było w Bomi robię tam duże zakupy(w Klifie) dwa razy w miesiącu także wiem.W Piotr i Pawel oraz Mini Europie takze nie ma,ale może będą mieli na Bazarze Polna.Sam bym kupił gdyby był bo też lubie chociaż bardziej smakuje mi robiony przez firme Kraft Vegemite.Ja zamawiam je w brytyjskich sklepach oferujacych sprzedaż on line. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola> Re: robię listę do Bomi :) IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 23:11 i ja robie Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 15:44 no! jeżeli ktoś widział dzisiaj w Bomi osobę o błędnym wzroku to to właśnie byłam ja :) kupiłam sosy : rybny, ostrygowy, pieprzowy ; bulion i barszcz wege ; ocet ryżowy; mleczko kokosowe; pasty: sambal i czerwona curry; cheddar; filety anchois no i imbir oczywiście. snułam się tam z godzinę ale nie mogłam zdecydować czy np ocet mam kupić za 5, 10 czy 20 zł (ten trzeci jest 4 razy lepszy od pierwszego? wątpię) na mąke już mi siły nie starczyło, makaron złapałam pierwszy z brzegu. następnym razem pójdzie lepiej faktycznie warto Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 16:05 hmmm... większość to orientalizmy czyli to co lubię, bardzo lubię. Ciekaw jestem co zamierzasz z tego przyrządzić ??? może powiesz hehe? Ale Ja do Bomi nie chodzę bo nie lubię przepłacać a Bomi to zdziercy i to nie mali. Najlepiej kupować u źródła czyli od chińczyków/wietnamczyków a jest takich miejsc troszke w wawie. Są sporo tańsi, nie mówiąc o wyborze. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 16:36 No to pochwal sie u jakich chinczykow i wietnamczykow sie zaopatrujesz? Ja nie zauwazylam jeszcze w Warszawie tzw. China Town, a szkoda szkoda, bo na kluchy bym biegala oj biegala ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinadomanska Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 16:55 Przy Stadionie w Wawie jest China Town.Są tam masakrycznie dziwne rzeczy from China. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 17:07 dokładnie... a dokładnie to w części przy dworcu pks. Są tam ze 4 (tyle narazie naliczyłem) sklepy wietnamczyków którzy mają dosłownie wszystko czego dusza w chińskiej kuchni zapragnie. Jest i trawa cytrynowa i płetwy rekina, więc o takich banałach jak olej sezamowy i świerze tofu nie bede wspominał (ale wspomniałem ehehehe). Drugie miejsce to podobno "centrum chińskie" na podwarszawskiej wólce kosowskiej ale jeszcze tam nie byłem. aha i co do stadionu > ceny na niektóre produkty są wymyślane na miejscu "poprzez ocenę wyglądu i zachowania człowieka" który robi zakupy... wiec trzeba uważać... ale i tak jest taniej w porównaniu np. z marketami. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 17:10 Aaaa tam, no ale czy to sie nadaje do spozycia wszystko? Jak tam przechodzilam to wanialo z tych ich budek "chinskim papu" podejrzanie, ale nie ukrywam ze czasem to az skrecalo mnie zeby zamowic. hmm z tym ze oni sa tacy nieuprzejmi ze moglabym dostac jakies oszustwo na talerzu. Stwierdzam po zrobieniu kilku zakupow u Wietnamczykow. No i fakt ze ceny zmyslaja. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: I jak wyprawa? 16.02.05, 17:48 co do budek z gotowym żarciem to lepiej się tam do takich nie zbliżać - jest tam chyba najbardziej hardkorowo - raz się skusiłem i zamiast kurczaka to zjadłem chyba gołąbka - lepiej żyć w słodkiej niewiedzy... Natomiast gdzie są dobre chińskie "budki" to już opowieść na odzielny temat, każdy zapewne ma swoje typy... natomiast sklepy spożywcze właśnie to spod pks'a są w porządku. Większość towarów jest z hutrowni www.asiafoods.pl w której zresztą również byłem - zajmują sie sprowadzaniem orientalizmów na rynek polski od paru lat - możesz sobie przejrzeć liste jakie konkretnie - i to własnie mają ci wietnamczycy. Co do samych zakupów to norma - trzeba patrzeć przedewszystkim na terminy ważności a na to czy coś nie śmierdzi lub nie rozlatuję ci się w rekach hehehe,.... na "minę" jeszcze nie trafiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godz Re: I jak wyprawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 17:22 Ja byłam w Wolce Kosowskiej i przyznam ze nie zauwazylam zadnego sektora spozywczego.To jest hurtownia chinskiego badziewia jakies bluzki i inne koszyki ale na sztuki trudno cokolwiek kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna_fiona egzotyczne sklepy w Wawie 19.02.05, 13:11 Jak się obawiacie stadionowych sklepików to jest spory sklep z egzotczną żywnością na ul Poznańskiej naprzeciw zespołu szkół gastronomicznych. To jest w centrum, więc pewnie dla większości ludzi po drodze :) Co do cen to się nie wypowiem, bo nie kupowałam tam nic, ale myślę że warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolaDeluxe/kags Re: robię listę do Bomi :) IP: *.futuro.pl 19.02.05, 09:15 Dla "anszułowców" ;) pasta Anchois... Zakupilam wczoraj. Kwintesencja smaku i aromatu ;) Odpowiedz Link Zgłoś