Gość: Hanna IP: 65.38.217.* 11.02.05, 20:46 na kilku watkach wyczytalam te nazwe-kogo w Polsca na internecie nazywacie Trollem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka troll 11.02.05, 21:34 to inaczej szkudny zwierz:) w łagodniejszej wersji borsuczy wątki, w wersji hardkorowej bluzga wszystkich naokoło, judzi, jątrzy i ogólnie usiłuje sprowadzić każdą rozmowę do poziomu rynsztoka widziałam natomiast u kogoś piękną sygnaturke: troll to też stworzenie boże, że inaczej żyć nie może, że ci czasem głowę utnie, nie postępuj tak okrutnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: troll IP: 65.38.217.* 11.02.05, 21:58 Jottka - dzieki. Rozjasnilo mi sie. Oj duzo tego, szczegolnie na forum politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annah Re: Czy ktos moze dac definicje trolla- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:34 Czy "troll" to ktos, kto nie lubi byc obgadywany? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Czy ktos moze dac definicje trolla- 12.02.05, 09:31 Mysle, ze wprost przeciwnie. Jatrzy po to, aby wszyscy o nim pisali. Najwazniejsze, by go nie karmic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickpoń kompleks trolla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:03 Przegladajac starsze tematy na forum Przy kuchennym... mozna zobaczyc, ze obawy przed trollami, ktore siedza w krzaczkach i z ukrycia obserwuja wszystkie tamtejsze rozmowy pojawialy sie tam juz dawno. Jakas zbiorowa paranoja. Ciekawe z czego to wynika? Chyba ktos, kto ma czyste sumienie nie musi lękać sie trolli? Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: kompleks trolla? 12.02.05, 10:07 czy z tego, że chcę powiedzieć coś o sobie, tylko kilku wybranym osobom wynika, że mam nieczyste sumienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickpoń Re: kompleks trolla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:49 Nie, przeciez Ty sie tam pojawilas raptem pare dni temu, dolaczylas szybciutko, zeby nie zostac 'poza klubem' i tyle. A jesli to rzeczywiscie mialo byc ujmowane w kategoriach 'kilka wybranych osob', to znaczy, ze forum nie bylo jednak dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: kompleks trolla? 12.02.05, 11:19 to był przykład abstrakcyjny :)) a ty go tak dosłownie... Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: kompleks trolla? 12.02.05, 10:15 najlepszy dowod, ze obawy byly sluszne, to ta wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickpoń Re: kompleks trolla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:53 Tak sie smiesznie sklada, ze przed podaniem linkow przez GOSCIA, nie mialem o tym co sie tam dzialo pojecia, dopiero teraz sobie poczytalem, jacy Wy fajni jestescie (zawiodlem sie, bo wchodzac tu od czasu do czasu po jakis przepis sadzilem, ze tu rzeczywiscie jest milo, uwazalem Was za naprawde zyczliwych ludzi) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: kompleks trolla? 12.02.05, 10:35 Poki siedza i obserwuja / w milczeniu / nikomu nie przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickpoń Re: kompleks trolla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:58 Bo i po co? Bawcie sie dobrze. Wspolczuje ludziom, ktorzy dobrze sie czuja w towarzystwie obgadujacych. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo i to właśnie 12.02.05, 11:08 jest trollizm - post odbiegający od meritum sprawy, napisany z wyraźną chęcią podgrzania wygasającej, nieprzyjemnej dyskusji. Podglądanie w krzakach jest nieuprzejme, niekulturalne i niekomfortowe dla obu stron (- nie lepiej wyjść i się przywitać ?), ale to nie jest trollizm i nikt na PKS podglądaczy tak nie nazywa, boimy się jednak ludzi, którzy lubią robić innym przykrości i mącić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickpoń Re: i to właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 11:21 Jedni boja sie "trolli", inni ludzi, ktorzy nie umieja powiedziec tego, co o kims mysla prosto w twarz samemu zainteresowanemu, wiec obmawiaja go za plecami (tak, to tez moze byc przykre.), ku uciesze wlasnej i cudzej. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo Nie rozumiem, po co w nieskończoność wałkować tą 12.02.05, 11:36 sprawę - troll, to troll - nie trzeba ujmować go w cudzysłów, powyżej Jottka podała dość zwięzłą definicję. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: i to właśnie 12.02.05, 11:25 krasnowo napisała: ...., boimy się jednak ludzi, którzy lubią robić > innym przykrości i mącić. "boimy sie" - a ile osob jest w twoim nicku zawartych/ukrytych ...? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo Re: i to właśnie 12.02.05, 11:33 jak widzisz jestem zalogowana, a jak sprawdzisz w wyszukiwarce, to zobaczysz, że jestem na tym forum (i nie tylko na tym) nie od dziś i przeważnie udzielam odpowiedzi merytorycznych, napisałam w liczbie mnogiej, bo pisałam nie tylko w moim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: i to właśnie 12.02.05, 11:34 krasnowo napisała: > jak widzisz jestem zalogowana, a jak sprawdzisz w wyszukiwarce, to zobaczysz, > że jestem na tym forum (i nie tylko na tym) nie od dziś i przeważnie udzielam > odpowiedzi merytorycznych, napisałam w liczbie mnogiej, bo pisałam nie tylko w > moim imieniu. tak wlasnie myslam, ze "w grupie razniej" .... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka ja tu czegoś 12.02.05, 12:59 a właściwie większości postów nie rozumiem i widzę ino pomieszanie z poplątaniem:( 1. troll to szkodnik sieciowy - ktoś, kogo upaja bluzganie innych, szczucie na siebie wzajem oraz przyglądanie sie, jak inni się leją. 2. jeśli jednak zdobywa informacje dot. życia realnego i tamże je wykorzystuje w niegodny sposób albo uprawia hacking czy inne takie atrakcje, to to już nie jest troll, tylko zwykłe bydlę, ew. przestępca, o ile posuwa sie do łamania paragrafów. 3. fora internetowe, o ile nie zostały w odp sposób zastrzeżone, są miejscami dyskusji publicznej powszechnego dostępu - nie rozumiem zarzutów typu 'bo wy nas podglądacie'. taka jest poetyka dowolnego forum czy innego usenetu, o ile nie zostały zablokowane odp hasłami dostępu itp. (dopiero wtedy mielibyśmy do czynienia z włamaniem i pogwałceniem prywatności) - wiadomo, że w grupie znajomych człowiek traci poczucie przebywania na scenie, ale jednak w sieci w każdej chwili tysiące oczek na nas patrzy i pisząc cokolwiek na ekranie, uznajemy tę prawidłowość. było myśleć wcześniej, że tak powiem:) 4. ten, kto czyta dowolne teksty w sieci (np. forum gazety a czy be) i nie wypowiada się sam, nie jest trollem, jest kibicem, wolno mu. nie wolno go za to obrażać, nazywając szkodnikiem, bo niczego takiego sie nie dopuszcza, a dbanie o prywatność należy do tego, kto boi sie ją utracić. no nie można pisać z 5 znajomkami na ogólnie dostępnym forum, a potem łkać, że 'ktoś to przeczytał!':( Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke przynajmniej 12.02.05, 13:09 tralalumpek, jaki by nie byl jego-jej poziom wypowiedzi, wystepuje zalogowany, co innego osoba, ktora nakreca te wszystkie dyskusje:annah, itd.Czy zauwazylas-es, ze mozna zobaczyc na forum ip wysylajacego posty?? W tym watku objawiles sie juz pod trzema nickami (IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl), a i we wczesniejszym mignales mi przed oczami;) Chyba uczciwiej miec swoje forum, do wyglaszania nawet i kontrowersyjnych opinii (hipotetyzujac) niz tylko podjudzac, bojac sie rownoczesnie nawet przyznac do swego nicka.. Odpowiedz Link Zgłoś
lavender76 Re: przynajmniej 12.02.05, 13:26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl to bedzie mial kazdy niezalogowany uzytkownik neostrady, a tych niestety sporo, bo #$%^&* TPSA dalej przewaza na rynku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: przynajmniej IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:32 a można sprawdzić IP osoby zalogowanej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik uzupelnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:46 jeszcze podszycie sie pod kogos i wypowiadanie sie w chamskiej formie (jak to mialo miejsce w moim przypadku rpzed kilkoma dniami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanella Re: ja tu czegoś IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.02.05, 14:35 podnoszę - ku rozwadze Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo pewnie, że 14.02.05, 18:00 raźniej :) i o wiele przyjemniej, ale koniec końcem ja to powiedziałam, napisałam i podpisałam się pod tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Czy ktos moze dac definicje trolla- 13.02.05, 14:58 zajrzyj na FM, dziś ktoś o nicku dino22 zakłada trollowskie wątki,pisząc w nich stek bzdur.... nie jestem zwolennikiem nazywania trolli trollami /;)))/ bo wtedy to zjawisko urasta do jakiejśtam rangi/a o to trollowi chodzi/-ignorowanie jest chyba najlepszym sposobem..... Odpowiedz Link Zgłoś