Gość: kuch IP: *.man.polbox.pl 01.03.05, 11:44 fetę z rybą wędzoną (np. szprotki)? Czy są przepisy na dania z takimi składnikami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f Re: Czy można zmieszać 01.03.05, 12:24 Pewnie zmieszałbym śmiało w zapiekankach wszelkich. I w mieszankach sałatkowych z jakąś neutralną bazą - ziemniaki pokrojone, masa z nich pure... Ale jeśli tylko jako dwa składniki saute, to raczej nie, bo słoność by rządziła - wyszłaby taka słona awanturka:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuch Re: Czy można zmieszać IP: *.man.polbox.pl 01.03.05, 13:27 Masz rację. Chodziło mi o złamanie tej słoności bo ryba wędzona jest, wydaje mi się, trochę słodka też. Myślałem o czyms na gorąco: fetę zmieszaną z jajkiem i siekanymi oliwkami rozprowadzam na toście/bułce, kładę na to szprotki i do piekarnika. Co o tym sądzisz? To takie danie z resztek. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: Czy można zmieszać 01.03.05, 13:31 to się chyba awanturką zwie? tj. biały ser i ryba Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Czy można zmieszać 01.03.05, 13:41 Moze troszke odwrotnie zrob... Na toscie uloz szprotki wymieszane z jajkiem (oliwki tez slone!!!), a na wierzch pokrusz fete (lub cieniutkie plasterki) - zapiecze Ci sie milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuch Re: Czy można zmieszać IP: *.man.polbox.pl 01.03.05, 14:09 Chyba będzie lepiej bo szprotki sie nie spalą jeśli będą na wierzchu. A może dodać coś ostrego? Papryka z octu? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: Czy można zmieszać 01.03.05, 14:29 Jesli juz musisz cos dodac :-)), to lepiej tę paprykę jeszcze pod fetę - niz oliwki... Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś