sinistra80 01.03.05, 20:52 Co je różni od "nieolejowych"? Mam w LCB przepisy na czekoladowe i marchewkowe z olejem właśnie, ale nieufnie do tego podchodzę. Czy takie ciasta nie są zbyt ciężkie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pat80 Re: Ciasta z dodatkiem oleju 01.03.05, 21:37 ja tez podchodzilam nieufnie ale i zupelnie niepotrzebnie mi wychodzi wlasnie z olejem pyszny placek. (3 jaja,szklanka cukru,maki,lyzeczka proszku,1/3szkl oleju,wody; jaja i cukrem zmiksowac dodac reszte i na 40min do 180 stopni plus sliwki albo jablka) dodatkowa zaleta jest to z olej w domu z reguly jest i nic juz nie trzeba rozupuszczac,ucierac itp ;) ( no miksera w domu moze nie byc , ale wystarczy trzepaczka do jaj i checi do krecenia kogla-mogla(?!) ) przetestuj smialo swoje przepisy , zapewne czeka cie mile zaskoczenie :D Odpowiedz Link Zgłoś
opiumm Re: Ciasta z dodatkiem oleju 01.03.05, 22:09 Ciasto marchewkowe zrobione wg przepisu, gdzie jest olej - jest pyszne i ostatnim stwierdzeniem określającym je, to to, że jest ciężkie! K. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna ciasto jogurtowe z ouzo 01.03.05, 22:28 tez jest na oleju. Co prawda nie jest specjalnie puszyste, ale tez nie jest klucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Ciasta z dodatkiem oleju 01.03.05, 23:37 ja robie metrowca koniecznie z olejem i zawsze wychodzi doskonaly:) a ciezki jest do odmowienia sobie :))) i babke zebre tez robie na oleju i tez pyszota:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfredka1 Re: Ciasta z dodatkiem oleju IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 02.03.05, 11:53 Jeżeli OLEJ to jaki? /chyba nie kujawski z drugiego tłoczenia:)) / Używam do ciast w kt. ma być olej - oliwy, ale może rzeczywiście sa smaczniejsze z olejem. Odpowiedz Link Zgłoś