Gość: Sylwia IP: *.bb.online.no 07.03.05, 01:25 Proszę o przepisy na absolutne hity kulinarne, którymi zwalacie swoich gości z nóg... Za gotowe linki dziękuję, proszę o naprawdę sprawdzone smakołyki;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Re: Absolutny hit!!! 07.03.05, 06:40 Cale forum zawalone jest hitami kulinarnymi i sprawdzonymi przepisami. Wystarczy trochę sobie poszukać... Gość portalu: Sylwia napisał(a): > Proszę o przepisy na absolutne hity kulinarne, którymi zwalacie swoich gości > z nóg... Za gotowe linki dziękuję, proszę o naprawdę sprawdzone smakołyki;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Polecam Almanach -tam właśnie..... 07.03.05, 11:05 ....zamieszczamy absolutne hity z forum kuchnia: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24121 Odpowiedz Link Zgłoś
jswm Re: Polecam Almanach -tam właśnie..... 07.03.05, 12:09 Dziuniu zrobiłaś za mało, link nie wystarczy, musisz wkleić całą zawartość almanachu :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Polecam Almanach -tam właśnie..... 07.03.05, 12:26 No właśnie się zastanawiałam czy dobrze robię wklejając link.Ale ryzyko to jest chyba to co dziuunie lubią najbardziej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaryma Re: Polecam Almanach -tam właśnie..... IP: *.chello.pl 07.03.05, 19:17 A ja dziekuje za linka, bo juz czytalam o alanachu, ale jakos nie moglam go zlokalizowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Absolutny hit!!! 07.03.05, 12:09 link do almanachu jest bardziej niż konkretny. Swoją drogą ciekawam tych frakcji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emily_dc Re: Absolutny hit!!! IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 07.03.05, 12:23 JEDEN wątek wyżej jest kolejna prośba o "coś super". Nie wiem, który wątek był pierwszy, nieważne, chodzi o to, że prośby o "coś pysznego", "coś ekstra", "coś fajnego", "coś niestandardowego" pojawiają się na każdej stronie. Czy Twoim zdanie obecni tu forumowicze mają wklejać swoje hity w każdym takim wątku? Co to wnosi, poza chaosem? Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Forum dla prześladowanych przez frakcje 07.03.05, 12:25 Gość portalu: hay napisał(a): > Skoro liczyłaś na odpowiedź to się chyba przeliczyłaś?Ale tu tak przeważnie > jest. Trzeba należeć do jakiejś frakcji a przedtem pozachwycać się tymi > dziwolągami. Dla tych,których urojone frakcje prześladują ktoś wymyślił to forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25981 Tylko ruch tam coś mały,hmmm.... Fajne proxy,tak BTW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nalewka_figowa Re: Absolutny hit!!! 07.03.05, 13:32 Mam pare dan o ktore zawsze prosza mnie goscie.Nie sa to potrawy super wykwintne i wymyslne.Ale wszystkim smakuja-i kojarza sie ludziom ze mna.To jest dla mnie mile. I tak: sledzie z pewnym sekretem watrobki rozne w roznej formie (kilka przepisow) cielecina na zimno i na cieplo mazurek pomaranczowy zupa krem z dyni , zupa cebulowa salatka z piersi kaczych smalec , dip wiosenny, ciasto na lato nalewki wlasnej produkcji ot, tak z grubsza , ktory przepis chcialabys poznac?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Do nalewki_figowej IP: 217.96.1.* 07.03.05, 13:56 A czy ja mogę prosić o ten mazuerk i wątróbki. Dziekuję z góry i pozdrawiam. Ala P.S. A można też śledziki? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vanila_sky Re: Do nalewki_figowej 07.03.05, 14:05 nie byłam świadoma istnienia almanachu, dzięki za linka:) A o przepis na mazurek też się usmiechnę:) Odpowiedz Link Zgłoś
nalewka_figowa sledzie nalewki f. 07.03.05, 14:10 Sekret moich sledzi polega na: - moczeniu przez minimum 2 godz. w wodzie mineralnej GAZOWANEJ - mlynku, w ktorum razem miela sie:pieprz, ziele angielskie i pokruszony wczesnie lisc laurowy ta mieszanka jest b. aromatyczna , a zmielony lisc laurowy ma super aromat sledzie po wymoczeniu kroje , skrapiam porzadnie cytryna i sypie ziola z mlynka , dodaje cebule pokrojona drobno w kostke, jablko tez w kostke i troche natki pietruszki do sloika , zalewam olejem i czekam minimum 24 godz , az sie przegryza dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
nalewka_figowa mazurek pomaranczowy 07.03.05, 17:55 Przepis nie jest moj- znalazlam go w kolorowej gazecie,nie pamietam nazwy. Robie z sukcesem od 3 lat, jest to propozycja dla tych,co nie specjalnie lubia te lukry i pomady mazurkowe.... tu jest tego malo , a i smak owocowo-orzezwiajacy , a nie slodko-mdly CIASTO:1/2 kg maki 15 dkg cukru pudru 15 dkg masla 2 zoltka , sol Ciasto zagniesc i wlozyc do lodowki na pare godzin-minimum 2 godz. Rozwalkowac i wylozyc wysmarowana blache, ponakluwac widelcem Ja robie ten mazurek w klasycznej tortownicy- jest okragly jak pomarancze! Ciasto podpiec na jasno-zloty kolor. Mozna upiec dzien wczesniej i przetrzymac w formie i w torebce foliowej (skruszeje , a nie wyschnie)Acha, ciasto ma miec rant na 0k.1-2 cm! MASA na wierzch: 2-3 duze pomarancze( z tych slodkich,aromatycznych) 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki slodkiej smietanki 1 szklanka zmielonych orzechow(laskowe lub wloskie-do wyboru) 1 lyzeczka masla 3-5 lyzek koniaku aromat pomaranczowy i cytrynowy- po 2 krople kazdego migdaly luskane-polowki Pomarancze wyszorowac we wrzatku, ponakluwac nozem i wlozyc do gotujacej sie wody wody ma byc tak na 3/4 wysokosci owocow gotowac , az super zmiekna wyjac i wystudzic i pokroic w plastry Ugotowac syrop: z 2 szklanek cukru i 1/2 szklanki wody do tego goracego syropu wlozyc plasterki pomaranczy i trzymac na malym ogniu az skorka z pomaranczowej stanie sie szklisto-przejrzysta zdjac z ognia , odstawic , aby pomarancze wystygly w syropie Zmielone orzechy polaczyc z cukrem pudrem i smietanka i utrzec to na puch Te mase orzechowa polozyc starannie na podpieczony spod z ciasta na to plastry pomaranczy(gesto ukladac pomarancze) Z pozostalego syropu odlac czesc (proporcjonalnie-ma byc do polania) czesc syropu podgrzac lekko, dodac maslo i koniak i aromaty polac tym pomarancze na wierzchu calosc wstawic do cieplego pieca i piec ok.20 minut po upieczeniu i wystudzeniu ubrac dookola polowkami migdalow ja na srodku leje jeszcze struzke z czekolady-to galazki polowki migdalow-to bazie Odpowiedz Link Zgłoś