Gość: zaza IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 10:50 mam pol paczki platkow kukurydzianych, ale pokruszonych, nie idzie tego zjesc z mlekiem- jakos mi nie podchodzi, szkoda wyrzucic reszty? do czego zuzyc? jako panierke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: deno Re: Sama sobie odpowiedziałaś n/txt IP: *.soo.be / *.243-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.04.05, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: platki kukurydziane -pokruszone- do czego? IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 11:14 ale nie bedzie sie przypalac? jakie sinne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: platki kukurydziane -pokruszone- do czego? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.04.05, 11:22 do szarlotki! widzialam kiedys taki przepis na forum, ale niestety nie pamietam czyj i raczej nie potrafie go odszukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka piersi w panierce kukurydzianej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:48 bardzo dobrze ze sa takie pokruszone... obtacz w jajku i platkach, zrobi sie przepyszna pnaierka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morechee Re: platki kukurydziane -pokruszone- do czego? 14.04.05, 13:28 Kiedyś wielokrotnie robiłam pieczeń wegetariańską - mieszało się pokruszone płatki kukurydziane z białym serem, przyprawami...i czymś jeszcze - nie pamiętam, niestety. Składniki przedziwne, żaden z "konsumentów" nigdy nie rozpoznał co jest w środku. A wychodzi z tego bardzo dobra przystawka albo główne danie,z surówkami zwłaszcza! Jeśli chcesz, odszukam dokłądny przepis i wklepię jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Morechee- tak prosze! IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 13:46 juz sie nie moge doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Jeżyki IP: *.chello.pl 14.04.05, 14:06 Ktoś kiedyś na forum podawał przepis na "jeżyki" Składniki: - płatki kukurydziane, - kakao, - miód płynny - masło. Do małego garnka wrzucamy kawałek masła. Na to płatki kukurydziane, kakao i na końcu miód. Jeśli wszystko się nie sklei trzeba dodać jeszcze troszkę masła i miodu. Potem poporcjować na talerzyk, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Jeżyki-ula? IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 14:20 ale z takich pokruszonych platkow? ja kiedys robilam z platkow "w calosci" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Jeżyki-ula? IP: *.chello.pl 14.04.05, 14:34 Są aż tak bardzo pokruszone, na mąkę?, moje dzieci kiedys eksperymentowały z płatkami bo bardzo je lubią i zrobiły z takich pokruszonych "czekoladę płatkową", po prostu rozpuściły w rondelku mleczną czekoladę z odrobinką wody, wymieszały z tymi okruchami i .... nawet nie czekały jak wystygnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaza Re: Jeżyki-ula? IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 14:35 sprubujemy i tak dzieci wszystko zjedza z czekolada:) Odpowiedz Link Zgłoś
morechee w poniedziałek jednak 15.04.05, 13:56 Upps, okazało się, że książka z przepisem nie zakwalifikowała się do przeprowadzki - została w domu rodzinnym. Ale do poniedziałku ją dorwę! Odpowiedz Link Zgłoś