Dodaj do ulubionych

platki kukurydziane -pokruszone- do czego?

IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 10:50
mam pol paczki platkow kukurydzianych, ale pokruszonych, nie idzie tego zjesc
z mlekiem- jakos mi nie podchodzi, szkoda wyrzucic reszty? do czego zuzyc?
jako panierke?
Obserwuj wątek
    • Gość: deno Re: Sama sobie odpowiedziałaś n/txt IP: *.soo.be / *.243-200-80.adsl-fix.skynet.be 14.04.05, 11:01
    • Gość: zaza Re: platki kukurydziane -pokruszone- do czego? IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 11:14
      ale nie bedzie sie przypalac? jakie sinne pomysly?
    • Gość: antycyponek Re: platki kukurydziane -pokruszone- do czego? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.04.05, 11:22
      do szarlotki! widzialam kiedys taki przepis na forum, ale niestety nie pamietam
      czyj i raczej nie potrafie go odszukac
    • Gość: smerfetka piersi w panierce kukurydzianej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:48
      bardzo dobrze ze sa takie pokruszone... obtacz w jajku i platkach, zrobi sie
      przepyszna pnaierka!!!
    • morechee Re: platki kukurydziane -pokruszone- do czego? 14.04.05, 13:28
      Kiedyś wielokrotnie robiłam pieczeń wegetariańską - mieszało się pokruszone
      płatki kukurydziane z białym serem, przyprawami...i czymś jeszcze - nie
      pamiętam, niestety. Składniki przedziwne, żaden z "konsumentów" nigdy nie
      rozpoznał co jest w środku. A wychodzi z tego bardzo dobra przystawka albo
      główne danie,z surówkami zwłaszcza!
      Jeśli chcesz, odszukam dokłądny przepis i wklepię jutro.
      • Gość: zaza Morechee- tak prosze! IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 13:46
        juz sie nie moge doczekac!
        • Gość: ula Re: Jeżyki IP: *.chello.pl 14.04.05, 14:06
          Ktoś kiedyś na forum podawał przepis na "jeżyki"

Składniki:
          - płatki kukurydziane,
          - kakao,
          - miód płynny
          - masło.
          Do małego garnka wrzucamy kawałek masła. Na to płatki kukurydziane, kakao i na
          końcu miód. Jeśli wszystko się nie sklei trzeba dodać jeszcze troszkę masła i
          miodu.
          Potem poporcjować na talerzyk, wstawić do lodówki do zastygnięcia.
          • Gość: zaza Re: Jeżyki-ula? IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 14:20
            ale z takich pokruszonych platkow? ja kiedys robilam z platkow "w calosci"
            • Gość: ula Re: Jeżyki-ula? IP: *.chello.pl 14.04.05, 14:34
              Są aż tak bardzo pokruszone, na mąkę?, moje dzieci kiedys eksperymentowały z
              płatkami bo bardzo je lubią i zrobiły z takich pokruszonych "czekoladę
              płatkową", po prostu rozpuściły w rondelku mleczną czekoladę z odrobinką wody,
              wymieszały z tymi okruchami i .... nawet nie czekały jak wystygnie!
              • Gość: zaza Re: Jeżyki-ula? IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 14.04.05, 14:35
                sprubujemy i tak
                dzieci wszystko zjedza z czekolada:)
        • morechee w poniedziałek jednak 15.04.05, 13:56
          Upps, okazało się, że książka z przepisem nie zakwalifikowała się do
          przeprowadzki - została w domu rodzinnym. Ale do poniedziałku ją dorwę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka