Gość: eve IP: *.elpos.net 19.04.05, 14:29 jw. :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 14:31 makaron z krewetkami i smietaną.. szukam pomysłu na zieleninę:) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 14:37 meatloaf czyli klopsik z szpinakiem, mozarella i pieczona papryka w srodku i pilaw z kaszy jaglanej z grzybami Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 14:40 Na początek wariacja na temat sałatki nicejskiej, później coś a'la leczo Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 14:44 Baklazan nadziewany 2 rodzajami soczewicy, z pomidorami i parmezanem. Zupa miala byc z cykorii, ale to sie jeszcze zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nina321 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 12:00 Możesz podać przepis? Uwielbim bakłażany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.bu.uni.torun.pl 19.04.05, 14:49 Aż się zawstydziłam moim prostym gustem. Jestem w domu po 16-tej, dzieci się spieszą na podwórko, więc mam to, co się łatwo podgrzewa i co przygotowałam wczoraj. Dzisiaj jest to zupa fasolowa z mięsem. I muszę wykombinować coś na jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrałaka ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:09 Ja dziś debiutuje własnej roboty gulaszem, do tego kasza pęczak i być może buraczki lub zamiast pęczaka bułeczka maczana w sosiku... Trochę kaloeyczne zwłaszcza buła z sosem ale co tam raz się żyje;-))) Smacznego obiadku dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.dsl.pipex.com 19.04.05, 16:48 > Aż się zawstydziłam moim prostym gustem Zupelnie nie masz Kasiu powodow do zawstydzenia ;-). fasolowa to pyszna zupa. ja np. uwielbiam "plebejskie" kopytka z kapusta zasmazana. gdyby moj maz chcial jej jesc, robilabym je bardzo czesto. ale nie lubi, wiec wykorzystuje okazje, kiedy nachodzi go ochota na pizze (ktorej ja z kolei nie lubie) i wowczas robie sobie kopytka. mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
anyaw73 Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 16:58 Jezu A ja nie mam zielonego pojecia co bedzie na obiad, ale chetnie bym sie przylaczyla do was :) Nie ma nic lepszego niz obiad ugotowany przez kogos innego niz ja. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesja1 Re: co dzis macie na obiad ?? 01.05.05, 15:02 nesco a jakie to są ,, KOPYTKA PLEBEJSKI"? czym one się różnią od kopytek zwyklych , podaj przepis:) Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 11:42 daj spokój, ja to nawet nie wiem, co kryje się pod większością nazw!!! :) ja mam na obiad kalafiorową z mlekiem i naleśniki ruskie (pomysł z forum, palce lizać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.dsl.pipex.com 19.04.05, 15:14 makaron penne z bialym sosem (serek mascarpone plus smietana plus pieprz) z brokulami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.jpk.pl / *.rotmanka.jpk.pl 19.04.05, 15:28 a ja dzios zrobilam buritto:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:52 makaron rurki z brokułami, serem bleu, śmietaną (sol, pieprz) i trochę wędzonego łososia Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 15:58 schab karkowy pieczony, w sosie grzybowym winiar poprawionym o chrzan i mizeria, do tego czerwone ziemniaki /ktore okazały sie pod skórką białe, tzn. zółte/ (naiwna bylam przy zakupie - myslałam, że te czerwone będą przynajmniej różowe :) acha i muczio-muczio koperku.... za kompot - sok jagodowo jakistam... Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: co dzis macie na obiad ?? 22.04.05, 13:43 halio :))) możesz mi podać swój przepis? Znalazłam co prawda w wyszukiwarce ale Ty masz 100% wypróbowany, więc... Albo tu albo na adres gazetowy. Dzięki z góry!!! Monika Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_ms Re: co dzis macie na obiad ?? 22.04.05, 13:47 to było pytanie do Oli o buritto :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 16:05 kotlety schabowe, ziemniaczki przysmazane z cebulka, sałata lodowa z warzywami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.access.telenet.be 19.04.05, 16:12 Ryz brazowy z suszonymi grzybkami ,czosnkiem , smazona cebula i natka Kotlety mielone Salatka z ogorka swiezego i kiszonego z majonezem czosnkowym, maggi i koperkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.jci.com 19.04.05, 18:35 piers z kurczaka w przyprawach, grillowana fasolki (zolta i zielona) i mini-marchweki gotowane, posypane surowymi pestkami dyni... dziwnie jakos mi wyszlo (na ogol robie fasolke z platkami migdalow i/lub mieta) do tego, o zgrozo, pepsi. w domu byloby czerwone wino, ale bede jesc 'w drodze', moze nawet w samochodzie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: co dzis macie na obiad ?? 19.04.05, 19:21 Filet z piersi kurczaka w ziołach prowansalskich i do tego fura sałatki (kiełki słonecznika, seler naciowy, papryka, jajko, kukurydza, feta, kapusta pekińska, ogórek). Wiosennie i bardzo lekko. Odpowiedz Link Zgłoś
nina321 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 11:59 Ja niestety nie mogę się pochwalić niczym oryginalnym .Ale barszcz biały zziemniakami i biała kiełbasą moja rodzina chętnie zjada.I to dzisiaj właśnie dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 13:19 Fusili czyli makaron swiderkowy w sosie smietanowym z brazowymi pieczarkami, salate roszponke z pomidorkami cherry i sosem vinegret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 13:21 wieprzowina w czerwonym curry (curry to gotowiec heheh) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.04.05, 13:31 Saltimbocca i do tego sałata z suszonymi pomidorami, serem (jeszcze nie wiem jakim) i oliwkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etta Re: co dzis macie na obiad ?? IP: 217.96.9.* 20.04.05, 13:57 Pomidorowa albo ogórkowa z wczoraj do wyboru i potrawka z kurczaka z ryżem albo krokiety dostane od mamy. Też do wyboru. Strasznie zwyczajnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 13:59 eee tam zwyczajne ja taki obiad mam od wielkiego dzwonu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panna Andzia Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.fbx.proxad.net 20.04.05, 14:18 Byly canelloni z ricotta, psinakiem i mielona wolowina + zielona salata z vinaigrettem na balsamico. Na deser pierwsze w tym roku truskawki (prawdziwe garriguette od mojej rynkowej baby, nie te pedzone hiszpanskie o konsystencji papieru toaletowego i nieokreslonym smaku, za to poperfumowane sztucznym aromatem truskawkowym, brr). Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 14:27 Potrawka z piersi kurczaka i pieczarek. ale najpierw masa rokpolowa (czy jak to tam nazwać) w cieście francuskim. narobilam sie jak wół, a zjadlam tylko odrobine tej potrawki, wyjedli wszystko, głodomory :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 14:29 Ja miałem obiad taki pierwśi zapiekane piersi z kurczaka z majonezem, pieczarkami i żółtym serem. I do tego surówka i frytki. Mniam mniam. Jeśli chcecie przepis napiszcie do mnie, to odpisze. A oto mój m@il kristof_35@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 14:30 a nie mozesz wpisać na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 14:34 Gość portalu: marghe_72 napisał(a): > a nie mozesz wpisać na forum dobra na forum napisze tylko kucharka przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 15:15 Z tego powodu,ze wszyscy domownicy dzisiaj wyjatkowo pojawili sie w domu o jednej porze wiec jest pyszny obiad bo pierogi ruskie do tego maslanka .Niebo w gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 14:32 kristof_35 napisał: > Ja miałem obiad taki pierwśi zapiekane piersi z kurczaka z majonezem, > pieczarkami i żółtym serem. I do tego surówka i frytki. Mniam mniam. Jeśli > chcecie przepis napiszcie do mnie, to odpisze. A oto mój m@il kristof_35@op.pl albo na gg 1174727 Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 15:19 Podaję przepis na filety z kurczaka kurczaka z pieczarkami w majonezie 4 filety z kurczaka 25 dk pieczarek 10 dk żółtego sera majonez zioła prowasalskie ,pieprz, sól, wegeta Filety lekko rozbić posypać ziołami, popieprzyć i posypać wegetą, posmarować majonezem. Na tym ułożyć pokrojone w plastry surowe pieczarki. Posolić, popieprzyć i posypać startym serem. Ułożyć na blaszce do ciasta wyłożonej folią. Piekarnik rozgrzać do 180-200 stopni .Piec około 20 minut. polecam do tego frytki i surówkę z selera. Smacznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.block.alestra.net.mx 20.04.05, 15:28 zapiekany majonez ;-))) to chyba jakis zart... Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:09 To nie żarty. Prawda mi to też na początku wydawało się nie do jedzenia, ale jak spróbowałem to palce lizać. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f czemu żarty? 20.04.05, 16:12 do marynat do pieczenia uzywa sie przeciez majonezu. Jajka, oliwa, ocet - same fajne skladniki marynat i do zapiekania sosow. Mozna tak sjkrzydelka robic - smarujac majonezem i dodajac mnostwo papryki ostrej, potem na grill lub do pieca. Choc oczywiscie lepiej jest jogurt polaczyc w marynacie z oliwa i cytryna lub octem winnym..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.dsl.pipex.com 20.04.05, 16:14 ja jednak bym nie zaryzykowala ;-). majonez to zimny sos, ktorego nie nalezy poddawac obrobce termicznej pozdr. n. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:25 chetnie sie dowiem, z jakiego powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.dsl.pipex.com 20.04.05, 16:55 tak mnie uczono na "kursie" kucharskim,,ktory sobie zafundowalam u pewnego mistrza kuchni, ktory z kolei pobieral nauki we Francji. i podobnie, dlugiej obrobce termicznej nie powinno poddawac sie np. sosu pesto, bo po prostu traci swoje walory. zamiast marynowac mieso w majonezie (utrwalonym chemicznie) zamarynowalabym je w mieszance musztardy i oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 17:05 hmm, ale jakie wlasciwosci traci chemiczny majonez? czyzby wszystkie konserwanty? :P prawie kazda obrobka termiczna powoduje straty wlasciwosci, witamin...za to zyskujemy nowe smaki ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.block.alestra.net.mx 20.04.05, 17:34 Majonez jako - powtarzam - sos zimny jest produkowany do spozycia na zimno, wiec nie wiesz jak dodane do niego skladniki utrwalajace i smakowe zachowaja sie po obrobce cieplnej, tzn. czy nie zajdzie jakas niepozadana reakcja chemiczna. Na upartego mozesz powiedziec, ze wlasnorecznie krecisz majonez przeznaczony na "marynate", ale w to, wybacz, nie uwierze. Zreszta ta dyskusja jest bezprzedmiotowa. Od stwierdzenia "nie powinno sie" daleko jest do "nie wolno". W kuchni praktycznie wolno wszystko. Mozna zapiec lososia w dzemie truskawkowym. Pytanie tylko, po co... A wracajac do tematu niniejszego watku - wlasnie dochodza mi sie w piekarniku papryki faszerowane (bez majonezu ;-)) pozdrawiam, nesca Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 18:19 Nesco, nie zgadzam sie w ogole! :-) Ja akurat kręcę majonez normalnie... Ale i z kupnego robilem marynate (do skrzydelek wlasnie) i nic naprawde nie szkodzi niczemu...Podkreslam, ze lepiej marynowac w zalwewie na jogurcie, occie itp:-) Ale zeberka marynowane w keczupie kupnym, czy innych "sosach zimnych" to normalna spotykana i czasmai smaczna codzinnosc. Wiecej otwartosci życzę - chocby z łososiem w dżenmie truskawkowym...Pare przypraw i wychodzi przepyszny. A po co? A po to! :-) Pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.block.alestra.net.mx 20.04.05, 19:58 uff! >> a akurat kręcę majonez normalnie... ja tez krece majonez, jesli mi tylko czas pozwala, bo wlasnorecznie przygotowany ma lepszy smak, to chyba oczywiste. trudno mi jednak uwierzyc, ze ktos bedzie specjalnie krecil majonez do spozytkowania go w sposob, w ktorym majonez przestaje de facto byc majonezem, a wiec jego smaku nie mozna docenic. i tylko to mialam na mysli w poprzednim poscie! >> z kupnego robilem marynate (do skrzydelek wlasnie) i nic naprawde nie szkodzi > niczemu... rozumiem, ze cos "szkodzi" dopiero wowczas, gdy potrzebne jest plukanie zaladka? ;-) >> Podkreslam, ze lepiej marynowac w zalwewie na jogurcie, occie itp:-) sam przyznajesz zatem. mieso marynuje sie 1. a to zeby bylo bardziej kruche, 2. a to zeby smakowo "przeszlo" zawartoscia marynaty, 3. a to zeby zneutralizowac pewne jego niepozadane cechy (zapach, tlustosc). pomijajac aspekty, o ktorych wspomnialam wczesniej, trudno mi sobie wyobrazic, by mdlawy smak majonezu mogl w czymkolwiek pomoc (prosze mi w tym miejscu nie wyskakiwac z riposta, ze oliwa tez jest mdla. majonez, to produkt przetworzony, zawierajacy duzo dodatkowych smieci, oliwa jest produktem czystym, idealnie nadajacym sie na baze zalewy). Jednakze, tak jak napisalam, nie odwodze nikogo od od pieczenia majonezu, a nawet jego gotowania. Wolnoc tomku w swoim domku. I nie wydaje mi sie, bym potrzebowala wiecej otwartosci. Eksperymentowanie (bardzo lubie) i chec poznawania nowych smakow to jedno, a trzymanie sie pewnych zasad to drugie. Czy to, ze czegos nie zamierzam stosowac w kuchni, bo jest akurat dla mnie nie do przyjecia, oznacza ze potrzebuje wiecej "otwartosci"? Czy ty Jacku mozesz mnie zapewnic, ze zawsze wszystko laczysz ze wszystkim i zaaprobujesz kazdy przepis i zjesz jego efekt ze smakiem? rowniez pozdrawiam i koncze swoj udzial w majonezowej dyskusji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: Nesco, co połączysz, to spróbuję! :-) pax n/t IP: *.block.alestra.net.mx 20.04.05, 20:22 poniewaz na mysl o lososiu z dzemem truskawkowym oblizales sie ze smakiem, chyba nie zaryzykuje ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 20:37 oj, bardzo przedmiotowa, bo rownie dobrze mozna zadac pytanie: a co ma w sobie ta papryka? czy sama ja wyprodukowalas? i jak sie to "owo" zachowa po obrobce? :)) ps. dawno temu ktos podawal przepis na kurczaka z winogronami (z majonezem, na cieplo). bylo smaczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.block.alestra.net.mx 20.04.05, 20:48 > oj, bardzo przedmiotowa, bo rownie dobrze mozna zadac pytanie: a co ma w sobie > ta papryka? czy sama ja wyprodukowalas? i jak sie to "owo" zachowa po obrobce? > :)) troche naciagany wywod, nie uwazasz? ;-) ale, ale, nesca, czy ty nie napisalas, ze konczysz temat majonezu? koooniec! Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 21:40 > troche naciagany wywod, nie uwazasz? ;-) ani troche :P > ale, ale, nesca, czy ty nie napisalas, ze konczysz temat majonezu? koooniec! nie tak szybko... mozemy jeszcze podyskutowac o wyzszosci swiat wielkanocnych :) pozdrawiam majonezowo :P Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death majonez zapiekany 21.04.05, 17:37 kiedyś był tu na forum przepyszny przepis na kalafiora zapiekanego z sosem z musztardy, majonezu, sokiem z cytryny i estragonem (chyba, nie pamiętam dokładnie) - pyszne to było, a wcześniej też nie mogłam sobie wyobrazić zapiekanego majonezu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve77 Do kristof_35 IP: *.ph.ph.cox.net 21.04.05, 19:02 To bylo wysmienite!!! masz cos rownie smacznego i prostego w przygotowaniu:) oidstawa moze byc piersi z kurczaka......czekam na wiecej:) Odpowiedz Link Zgłoś
kristof_35 Re: Do kristof_35 09.05.05, 08:12 Jak coś bedę miał ciekawego to oczywiście z przyjemnością podam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 15:31 a dzis bedzie makaron z bazylia i czosnkiem + salatka owocowa Odpowiedz Link Zgłoś
thiessa Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 15:37 No dzis to wczorajse baklazany i zupa szczawiowa. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 15:53 Dzięki życzliwości forumowiczów mam dziś jadalny obiad.Gotowaną wołowinę, sos chrzanowy i młodą marchewkę ( z mrożonki). Nie wiem, czy by mi się udało przetrwać dietę męża bez Waszej pomocy.:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:01 Jako starter tradycyjnie sałata na jeden z tysiąca sposobów (dziś z pomidorem i fetą), jako danie główne ryż i warzywa z patelni, dla męża dodatkowo pierś z kurczaka na ostro. Dla rozpaczających o wysokości kosztów obiadów proste wylicznie: 1 pierś z kurczaka 2,80 warzywa z patelni 3 zł sałata 2 zł 2 pomidory 1 zł 1/4 opakowania fety ok. 1 zł 1 woreczek ryżu ok. 50 gr kilka łyżek oliwy ok. 1 zł mineralka i szklanka soku dla męża ok. 2 zł łączny koszt obiadu dla dwóch dorosłych osób - niespełna 14 zł, czyli niecałe 7 zł na osobę. Czy to tak dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:34 Ja rozpaczam z powodu męża na diecie - gotowane mięsko, gotowane warzywa itp.. Sałatę z fetą i pomidorkiem ( czarnymi oliwkami i czosnkiem - jak dla mnie) chętnie bym zjadła ale nie chcę być sadystką:-))Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:39 No to sama zjedz sałatę, a mężowi to co lubi lub musi. Przecież nie musicie jeść tego samego. Ja mięsa nie jadam, a mój mąż tak. I jakoś się zgadzamy:-) A mąż na dietce odtłuszczającej czy zdrowotnej? Bo dieta śródziemnomorska (sałata,oliwki, oliwa i te sprawy) to i na serce i na odchudzanie i na cholesterol dobra... Również pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:48 Zdrowotnej!!! Pokazywanie mu dobrych rzeczy na diecie odchudzającej to nie jest szczyt sadyzmu:-))Utył, niech chudnie:-) Smaku mi narobiłaś, chyba zrobię sałatę i zamknę się u siebie w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 17:05 Podoba mi się twoje podejście doodchudzania męża :-)) Ja też zjem sałatę i dorzucę oliwki. Z tym, że zielone, takie akurat mam pod ręką, a konkretnie w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nancy Re: co dzis macie na obiad ?? IP: 193.111.166.* 20.04.05, 16:10 Zupę jarzynową z mrożonki p.t. "zupa wiosenna" i kupne pierogi z mięsem. Czyli - po linii namniejszego oporu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 16:52 zupa pieczarkowa z makaronem pieczone ziemniaki, pierś z kurczaka w ziolacj i surowka z kiszonej kapusty Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.a Re: co dzis macie na obiad ?? 20.04.05, 20:03 Dziś pierogi. Dla lubego z jagodami, dla mnie z ricottą i listkami bazyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 21:14 polędwica wieprzowa w sosie winno-smietanowym. pomidory z mozraellą i rukola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 22:28 A ja zupa grochowa z grzankami,ziemniaki z kminkiem,kotlet z piersi kurczaka,surówka z warzyw i sok z czarnej porzeczki.Proste,ale dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 Re: co dzis macie na obiad ?? 21.04.05, 15:00 zupa pomidorowa z ryze, zapiekanka z ziemniakow, pieczarek, boczku i żółtego sera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylles Re: co dzis macie na obiad ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:08 podaj ptzepis na tę zapiekankę... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co dzis macie na obiad ?? 21.04.05, 15:56 a dzis na obiad mam wychodne :P Odpowiedz Link Zgłoś