Dodaj do ulubionych

Filety z indyka???

22.04.05, 16:39
Witam!Będę wdzięczna za jakieś przepisy na filety z indyka.Chcę zrobić w
niedzielę na obiad,już kupiłam,ale nie mam jeszcze pomysłu jak.Może
doradzicie?Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ankaa Re: Filety z indyka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 16:47
      pokroj na mniejsze kawalki rozbij posol popierz odstaw na kilka godzinek w srodek ser plesniowy kaswalek swierzej papryki czerwonej calosc obtoczyc w buleczce i jajeczku i na patelnie
      ja czasmi do srodka dodaje majonez wymieszany z czosnkiem i serem zoltym strtym pychota
      • jacek1f szerokie 22.04.05, 17:24
        bardzo pole przed Tobą:-)
        - nadziewane, jak podano;
        - smakowe każde chyba - od owocowych duszonych, po smażone, pieczone na ostro,
        słodko, słono;

Potraktuj "filety z indyka" jak "polędwiczki" lub "pierś z kurczaka" - setki
        sposobów i smaków.
        Wrzuć każde z podobnych haseł w wyszukiwarkę, napewno znajdziesz, a jak masz
        wątpliwości - pytaj śmiało...

Najszybsze, najmilsze dla mnie, to na czas jakis do miodu, sosu sojowego,
        czosnku i imbiru. Potem lekko obetrzec z marynaty i saute smażyć na patelni.
        Potem one z patelni, a do tego co zostało resztaka marynaty i tyć wina (piwa? i
        odparowac troszkęna pyszny sos do polania. Ale jest mnóstwo fajnych - zerknij
        sama.
    • siostraheli steki 22.04.05, 17:46
      z doswiadczen kulinarnych wyszlo mi, ze najlepsze z filetow sa steki, pociete
      na 1,5-2 cm plastry, posolone, popieprzone, pare kropel oliwy i odstawic na pol
      godziny. Smazyc po 2 minuty z kazdej strony na dosc ostrym ogniu. W ten sposob
      zrobione sa najbardziej soczyste i nie suche. Choc oczywiscie jest mnostwo
      innych smacznych dan z indyka: np. jackowa pieczen z gozdzikami, szaszlyczki,
      kieszonki, rolady z serem plesniowym i inne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka