Dodaj do ulubionych

sos pomidorowy a canneloni

27.04.05, 07:51
zdecydowałam się (pod pewnymi naciskami) na canneloni szpinakowo - mięsne. to
mój debiut z canneloni. Nie wiem tylko ile takich rurek na jedną osobę
powinno być, żeby się najeść (2 osoby lubiące zjeść ale zarazem zaczynające
się już ograniczać) i jaki sos do tego. Myślałam o pomidorowym albo serowym
(rokpolowym). Doradźcie proszę! czy pod takimi sosami rurki mi zmiękną (mam
takie, że nie trzeba gotowac wczesniej)? i jak dużo musi być trego sosu? musi
całkowicie przykryć rurki?
Z góry dziękuję za wszelkie porady i pozdrawiam,
Basia
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: sos pomidorowy a canneloni 27.04.05, 08:18
      Co do ilosci, to mysle, ze po 5 powinny wystarczyc. Chociaz ja osobiscie robie
      tyle, ile mam nadzienia i potem odgrzewam to, czego sie nie zjadlo za pierwszym
      posiedzeniem.
      Polewam to wszystko przyprawionym sokiem pomidorowym (duza iloscia, tak, zeby
      rurki byly dokladnie przykryte).
    • Gość: Ala Re: sos pomidorowy a canneloni IP: *.srvsquid2.gln / 195.68.111.* 27.04.05, 10:29
      U nas wystarczą po 4 rurki na głowę, ale to zależy oczywiście od apetytów.

      Sos musi przykrywać rurki, bo inaczej to co wystaje po prostu wysuszy się lub
      przypali i będzie niezjadliwe. Jak ktoś lubi to cannelloni w sosie pomidorowym
      można w połowie zapiekania posypać parmezanem lub żółtym serem, żeby się
      zapiekł na górze - bardzo smaczne.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka