Dodaj do ulubionych

Agrest z kompotu

IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 30.04.05, 21:04
Z powodu studenckiego glodu wyjadam sloikowe wymysly mojej babci :) Na
wiekszosc mam patent, ale to co teraz odkrylam przeroslo oczekiwania - kompot
agrestowy! Owoce sa malenkie, zielone, "oble" w smaku (ani slodkie ani
kwasne), za to miekkie i pestkowate. 1/3 wielkiego sloja poszla do galaretki,
ale co z reszta? Soute nie wepchne, nie ma sily. Moze mnie ktos zainspiruje,
ladnie prosze?

Pozdrawiam
Ag
Obserwuj wątek
    • Gość: Ilona Re: Agrest z kompotu IP: *.inter / *.inter-c.pl 30.04.05, 22:04
      Pleśniak będzie super z agrestem :)
    • Gość: Pusia Agrestowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:03
      3/4 kostki masła utrzeć ze 150g cukru i 6 żółtkami dodać 225 g maki, 1 proszek do pieczenia. Upiec na złoty kolor.
      Na ostudzone ciasto wyłożyc osączone owoce agrestu , zalać 2 galaretkami agrestowymi. Na galaretke wyłozyc bitą śmietanę.
      Następnie upiec bezę z 6 białek, 1 cukru waniliowego, 270g cukru . Wyłożyc na śmietanę.
    • Gość: Pusia Re: Agrest z kompotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:07
      Deser
      2 kisiele cytrynowe ugotować, do ciepłych kisieli wsypać 1 galaretke agrestową , kłaść do pucharków na przemian z agrestem , ostudzić , mozna udekorować bita śmietaną.
      • Gość: 100 Re: Agrest z kompotu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:26
        Przestudzoną galaretkę agrestową zrobioną z połowy podanej ilości wody
        wymieszać z serkiem homogenizowanym . Wrzucić agrest i powkładać pałeczki
        biszkoptowe albo co tam lubimy np. herbatniki . I wsio ! Można zrobić
        przekładańca czyli warstwa tego miszmaszu , warstwa zwykłej galaretki itd . Dla
        ozdoby odlać trochę zwykłej galaretki i po zastygnięciu na talerzu pokroić w
        kosteczkę albo co tam wyjdzie :) Fajnie to wygląda na bitej śmietanie .
        • Gość: lila Re: Agrest z kompotu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:59
          podciągam, bo mam ten sam problem
    • Gość: Xena Re: Agrest z kompotu IP: *.access.telenet.be 08.05.05, 12:37
      Do herbaty dodaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka