Dodaj do ulubionych

CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......???

IP: 195.136.30.* 02.05.05, 09:47
w sklepie gdzie zawsze kupuję mojego ulubionego żywca powiedziano mi że na
razie nie będzie go, ponieważ sanepid wstrzymał produkcję gdyż wykrył w nim
jakieś bakterie i wycofano go ze sprzedaży... jednak w niektórych sklepach
cały czas można go kupić. czy słyszeliście coś na ten temat . próbowałam
poszukać informacji o tym ale niestety nie znalazłam i mam obawy czy mogę
bez ryzyka pić tę wodę
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 11:48
      To naturalna bio-woda z wyjatkowymi szczepami bakterii. Jak jogurt.
      Ja jakos nie wierze, zeby w sklepie ktos udzielal takich informacji. Ten watek
      wyglada mi jak prymitywne dzialanie konkurencji. A Zywca i tak nie pije, bo
      woda to woda i tylko idioci placa za duza butelke ponad 1zl.
      • Gość: tami Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: 195.136.30.* 02.05.05, 12:51
        wątek jest prawdziwy ale ja też pomyślałam że te plotki może rozpowszechniać
        konkurencyjna firma...jednak zasiali w mej głowie wątpliwość i
        napisałam...myślałam że ktoś może słyszał ..czy widział coś oficjalnego w tej
        sprawie ...naprawdę nie dopatrujcie się w każdym wątku prowokacji bo to
        chore!! :o))
      • Gość: antycyponek Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.05.05, 08:20
        A to ja jestem idiotką, ale mi smakuje ta woda ;-)
    • Gość: aga Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.chello.pl 02.05.05, 14:46
      a wiesz ze Zywiec = Danone?
      • Gość: him Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 15:02
        kilka lat temu zywiec w rankingu newsweeka miał bardzo kiepską ocenę, gorsza
        była tylko muszynianka.
    • Gość: andrzej Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 19:20
      Totalna bzdura!
      • Gość: dixipixi Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.05.05, 20:01
        tak moż e być bo po co wozic wodę cysternami do Piły i tam ja rozlewąć do
        butelek.
    • nxo Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 02.05.05, 20:19
      Nic o tym nie słyszałam, a piję tylko wodę Żywiec, bo mi najbardziej smakuje.
      Nie zauważyłam, żeby była wycofana ze sprzedaży, a kupuję w różnych sklepach.
      Chociaż oczywiście najpierw mogą wyprzedawać zapasy, więc to o niczym nie świadczy.
      Do e: To nieprawda, że woda to woda. Każda woda smakuje inaczej.
      • marchefka27 Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 03.05.05, 20:50
        "To nieprawda, że woda to woda. Każda woda smakuje inaczej."

Pewnie, szczególnie odczuwalna różnica jest między wodą ZUBER a innymi ;)
    • very_martini Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 03.05.05, 21:56
      ?
      Najwyższe? We wszystkich rankingach, które widziałam, była na burym końcu,
      szczególnie jeśli chodziło o bakterie.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • Gość: Kalafior na końcu rankingów od lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 08:18
        oczywiście ....
        nisko jest oceniana
        może przyszła kryska ...
    • olcia_mala Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 03.05.05, 22:44
      Nic mi nie wiadomo na ten temat, mój tata pije codziennie jedną butelkę żywca i
      na okrągło ją kupuje i zawsze jest. POzdrawiam :)
    • Gość: ingrid Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.180.169.196.fdl.wi.charter.com 04.05.05, 03:59
      Zywiec w rankingu newsweeka byl na szaaarym koncu wlasnie przez bakterie.
      Otwarty Zywiec nastepnego dnia mial zawierac juz biegunkogenne bakterie :o) We
      wspomnianym juz raporcie o wodach nie bylo ani jednego pozytywu na temat tej
      wody.Dla mnie Zywiec niczym sie nie rozni od kranowki.
    • kristof_35 Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 04.05.05, 06:43
      Piłem Żywca, nie widziałem rankingów, ale znajomy kiedyś muwił że Zywiec się
      popsół, mi się niechciało w to uwierzyć, i po jakimś czasie o tej rozmowie się
      przypomniało i faktycznie Zywiec się popsół. Teraz piję "Wodę Magnezową" prod.
      Ostromecko.
      • Gość: Ania Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: 217.17.46.* 04.05.05, 09:42
        Kazda otwarta butelka musi byc wypita w jakims okreslonym czasie (24 godz. ?),
        bo sie namnażają bakterie. Potem trzeba ją przegotowywac. A żywca najbardziej
        lubie i bede ja kupowac.
    • iwciad Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 05.05.05, 18:50
      Mój 4-latek uwielbia wodę Żywiec.Daję mu ją do picia codziennie (wskazane picie
      wody również na zaparcia )i bardzo ją lubi. Nie wiem może się do tego smaku
      przyzwyczaił ale kiedy kupię inną (również przeznaczoną dla dzieci) to nie chce
      pić. Twierdzi że mu nie smakuje i jest blee.Próbowałam nawet przelać inną wodę
      w butelkę po Żywcu ale Skubany poczuł.
      I tak już od dłuższego czsu wozimy zgrzewkami Żywca i pijemy go całą rodzinką.
      • Gość: kasinekg Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? IP: *.crowley.pl 06.05.05, 18:05
        Żywca nie piją od dwóch czy trzech lat, odkąd przeczytałam testy w Magazynie
        Konsumenta (robione chyba przez SGGW), bakteri więcej niż w kranówie. A
        rekomendacje różnych instytucji się poprostu kupuje więc na to nie zwracam
        uwagi, pyszna jest Dobrawa, szkoda tylko, że ma kiepską dystrybucję
    • frrretka Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 06.05.05, 19:28
      Żywca w póltoralitrowych butelkach często kupuje, smakuje mi. Natomiast ilekroć
      kupowałam w tych dużych baniaczkach, kończyło się to zatruciem, zarówno moim,
      jak i współlokatorki, tak że to raczej nie wina mojego przewrażliwionego
      żołądka.
    • fune Re: CZY TO PRAWDA ŻE WODA ŻYWIEC.......??? 07.05.05, 10:34
      z tego co pamietam to zywiec w ostatnim rankingu newsweeka byl wysoko i do
      niczego sie nie przyczepili
      nie wiem ale raczej by jej nie polecali dla niemowlat gdyby bylo cos nie tak
      moze kiedys ale teraz wydaje mi sie ze jest w porzadku
      to moja ulubiona woda i ja jej ufam
      zreszta moja kolezanka na labolatoriach na studiach pare lat temu badala rozne
      wody wlasnie pod wzgledem zanieczyszczen i nie przypominam sie zeby negatywnie
      sie wypowiedziala o zywcu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka