Gość: ruiza IP: *.inteligo.com.pl 09.05.05, 13:23 Właśnie wczoraj zrobiłam taki schab według przepisu Marghe72. Był pyszny!!! Czy ktoś zna tę potrawę? Myślicie, że można w ten sam sposób zrobic filety z piersi kurczaka? Będzie pasowało...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marghe_72 Re: schab z jabłkiem i cebulą IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 13:39 miło mi,ze smakowało przepis był z jakiejś gazety .. ale przeze mnie wyprobowany spokojnie mozesz robic z drobiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruiza Re: schab z jabłkiem i cebulą IP: *.inteligo.com.pl 09.05.05, 13:46 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź:-) Super! Uraczę tymi pysznościami gości w najbliższą niedzielę..:-)) Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
motylka77 Re: schab z jabłkiem i cebulą 09.05.05, 14:47 no tak ale gdzie znaleźć przepis na ten schab? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: schab z jabłkiem i cebulą 09.05.05, 14:51 SCHAB Z JABŁKIEM I CEBULA (Moje Gotowanie, wypróbowane i pyszne) 4 kotlety schabowe obsmażyć na oleju. Zdjąć z patelni , odstawić w ciepłe miejsce. Tłuszcz zostawić na patelni1 czerwoną cebulę pokroić w piórka, 2 jabłka obrać i pokroić w ćwiartki, a potem w plasterki. Cebulę i jabłka dusić 5 min w tłuszczy pozostałym po smażeniu mięsa 1 marchewkę obrać, pokroić w plasterki i zblanszować. Dodać do jabłek i cebuli. Podlać calvadosem lub porto – około 100 – 150 ml. Dodać 2 łyżki gruboziarnistej musztardy i 1 łyżeczkę cukru. Włożyć mięso, podgrzać, doprawić solą i pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: schab z jabłkiem i cebulą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:45 Marge,czy te kotlety to sa rozbite i w panierce czy tylko plastry schabu? zrobie napewno bo mlody mi jęczy o schabowe...pozdrawiam.bardzo fajne i proste sa twoje przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julija pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:31 czym mogę zastąpić calvados lub porto? w domu ani tego ani tego niestety nie mam, a moze bym zrobila to dzis na obiad? aha i czy to bedzie rownie dobre ze zwykla cebula zamiast czerwonej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: pytanko IP: *.acn.waw.pl 10.05.05, 11:09 A jaki alkohol masz w domu? wydaje mie sie,ze cebula moze być zwykła.. danie będzie nieco ostrzejsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
ruiza Re: i jeszcze jedno głupawe pytanie 13.05.05, 11:46 Słuchajcie, a czy do tego podaje się jeszcze surówkę, czy nie??? A jeśli tak, to jaka by pasowała, żeby było tak do ludzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: i jeszcze jedno głupawe pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:22 jaka surówka do tego pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: schab z jabłkiem i cebulą 17.05.05, 22:04 podac mozna co sie chce:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: schab z jabłkiem i cebulą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:57 a co proponujecie :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: schab z jabłkiem i cebulą IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 20:35 a co lubisz?:) Odpowiedz Link Zgłoś