Dodaj do ulubionych

Wesele w Szczecinie / OT

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.05.05, 14:03
Zadałam już to pytanie na forum szczecin, ale mało odzewu. Widzę, że
pojawiają się tutaj na forum szczecinianie, mam więc prośbę. Czy znacie
jakieś przyjemne miejsce, w którym możnaby w lecie przyszłego roku urządzić
wesele na 30-40 osób? Nie miałaby to być żadna stołówka ani świetlica, raczej
miły hotelik/restauracja, najlepiej z ogródkiem lub tarasem i ładnym
widokiem, w zasięgu godziny drogi autem od Szczecina (wtedy z noclegami -
może jakiś lepszy kemping), albo w samym Szczecinie. I oczywiście jedzenie
musi być zjadliwe, nie żaden tam kotlet schabowy, bigos i grochówka ze
szkolnej stołówki. Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Wesele w Szczecinie / OT 18.05.05, 14:08
      dawno wprawdzie w w/w okolicy nie byłam, ale wątki o miłych knajpach na imprezę
      pojawiały się dawniej na forum (2003 i 2004) - chyba franekkk reklamował jakąś
      knajpę w dołujach, ale mnie sie to tylko majaczy, nawet nie pamiętam tytułów
      wątków:(
    • rezurekcja odlegly termin 18.05.05, 15:03
      Gość portalu: antycyponek napisał(a):

> jakieś przyjemne miejsce, w którym możnaby w lecie przyszłego roku urządzić

za rok knajpy polecanej dzis moze juz nie byc...
      • Gość: antycyponek Re: odlegly termin IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.05.05, 15:09
        Tak, ale tam , gdzie chcieliśmy wyprawić wesele cały przyszły rok jest już
        zarezerwowany. Jesteśmy trzeci na liście rezerwowej na MAJ 2006!
        • evamarija Re: odlegly termin 18.05.05, 16:50
          a gdzie?
          • Gość: antycyponek Re: odlegly termin IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.05.05, 07:45
            W Brzózkach, miedzy Trzebieżą a Nowym Warpnem.
    • Gość: efka Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.05.05, 15:22
      cześć, my mieliśmy wesele w Morzyczynie w zajeździe Feniks. Są tam domki
      kempingowe i pokoje w hotelu. Ja polecam to miejsce, niedaleko jest jezioro.
      Bałam się, ze hotel jest za blisko ruchliwej drogi, ale to wcale nie
      przeszkadzało, bo jest taras z drugiej strony.
    • Gość: efka Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.elblag.dialog.net.pl 18.05.05, 15:26
      przypomniało mi się jeszcze, ze nad jeziorem Szmaragdowym jest jakiś zajazd,
      podobno bardzo fajny, super widoki, nie wiem jak kuchnia.
      • bedada Re: Wesele w Szczecinie / OT 18.05.05, 15:56
        Ano jest kuchnia jest w miare zjadliwa ,a w razie niemocy któregoś z gości sa
        pokoje hotelowe! Widoki naprawde super. A jak juz jestesmy w tej części
        Szczecina to chyba od wakacji bedzie znowu czynna "GROTA" .To jest troszeczkę
        dalej od zajazdu szmaragdowego w głębi lasu.
        Ale zajazd wydaje mi sie o.k. Zawsze możesz w sobote podjechac z narzeczonym na
        obiad i pooglądać widoki.
    • Gość: Panorama Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.pomorzany.v.pl 18.05.05, 16:03
      Córka koleżanki miała wesele w hotelu Panorama. Było to wprawdzie dwa lata
      temu, ale nie słyszałam, by poziom restauracji i hotelu obniżył się.
    • evamarija Re: Wesele w Szczecinie / OT 18.05.05, 16:49
      A moze Brzoski - troche daleko ale podobno b. fajnie. Sprawdzcie, ja wiem tylko
      z opowiadan.
      • Gość: antycyponek Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.05.05, 07:46
        a, no wlaśnie, jw.!
        Nie ma już miejsc na przyszly rok.
    • Gość: qd Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.16. / *.gryfnet.szczecin.pl 18.05.05, 18:17
      KULICE!!!!
      Znajomy chlopak tam mial wesele rok temu, bardzo zadowolony. I sala i hotelik -
      wszystko w palacu w Kulicach, a absolwenci szczecinskiego uniwerku zdje sie
      nawet zniżke mają
      qd
      • Gość: antycyponek Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.05.05, 07:48
        A gdzie te Kulice?
    • opiumm Re: Wesele w Szczecinie / OT 18.05.05, 20:47
      Ja proponuję w pałacyku Maciejewo. Okolice Goleniowa. Tam jest cudownie!
      Uwielbiam to miejsce i wesele marzy mi sie właśnie tam...
      • Gość: antycyponek Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.05.05, 07:46
        Też o tym myślałam, ale weszlam na ich stronę i ceny są zabójcze. Chyba 300 zł
        od gościa i to bez noclegu.
    • Gość: zosik Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: 212.160.165.* 19.05.05, 12:57
      Co do Maciejewa, to słyszałam, że nawet 400,- zł ta przyjemność kosztuje od
      osoby. Ja w zeszłym roku bawiłam się w restauracji "BONCZA" w Dąbiu (za
      kościołem w kierunku Słonecznego). Sami młodzi po wielu wizjach lokalnych na
      nią właśnie się zdecydowali. Nie jest zbyt drogo, miła obsługa i bardzo ładny
      lokal (właśnie z tarasem). Trzeba jednak zamawiać z dosyć dużym
      wyprzedzeniem. "Nasi" zamawiali w pażdzierniku na czerwiec przyszłego roku i
      była już tylko jedna sobota wolna. Aha, w cenie jest również apartament dla
      nowożeńców. Bardzo przydatny w trakcie imprezy jako przebieralnia, czy też
      miejsce chwilowego wypoczynku dla seniorów. Słyszałam też pozytywne opinie na
      temat VIRGI (Głębokie), ale to latem, bo robią wtedy fajnie w ogrodzie z
      lampionami itd. co ma tez wiele uroku, szczególnie ze względu na piękne
      okolice.
      • myszka-m Re: Wesele w Szczecinie / OT 19.05.05, 16:41
        Hej! Imprezkę weselną miałam 1,5 roku temu. Bardzo chcieliśmy w Maciejewie, ale
        niestety nie doszliśmy do porozumienia cenowego z Panią Dyrektor. Odnieśliśmy
        wrażenie, że zależy Pani wyłącznie na gościach, których nie interesują kwestie
        cenowe. Poza tym miejsce jest faktycznie cudne. Idąc tropem pałacyków
        trafiliśmy do pałacyku myśliwskiego w Piaskach (Hotel Piaski - 7 km przed
        Wolinem na drodze Szczecin-Świnoujście. Jest skromniej niż w Maciejewie ale
        byliśmy bardzo zadowoleni - pyszne jedzenie, super obsługa, bardzo miła
        atmosfera i podejście dyrektora "klient nasz pan". Hotel jest w lesie nad
        jeziorem. Polecam. M-M
    • Gość: Ja Re: Wesele w Szczecinie / OT IP: 213.77.27.* 21.05.05, 12:19
      W samym Szczecinie polecam Klub Naukowca PS na ul. Wielkopolskiej. Na pietrze
      mają nawet kilka miejsc noclegowych. Bardzo dobra kuchnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka