Gość: czegie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:39 czy możę byc?podobno do gorącego makaronu można dać zimne pesto- czy tak/ poprosze o opinie bo chyba tak zrobię bo się spieszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: makaron z samym pesto? 23.05.05, 14:44 do gorącego, odlanego makaronu daj pesto z dodatkiem oliwy. możesz także dorzucić nieco tartego parmezanu oraz czarne oliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: makaron z samym pesto? IP: *.acn.waw.pl 23.05.05, 14:55 .. do słoika z zimnym pesto mozesz wlać ze 2 łyzki wody, w ktorej gotuje sie makaron Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Marghe, ty trollu Ty :) 23.05.05, 17:30 Znowu każesz robić komuś robić sos na wodzie, bez mąki i innych takich. A poważnie, można to jeszcze posypać uprażonymi piniolami? Czy wystarczy tych, które były w samym sosie? Odpowiedz Link Zgłoś
annarea Re: makaron z samym pesto? 23.05.05, 15:11 zgadzam sie z Marghe - koniecznie troche wody spod makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolla Oczywiscie ze mozesz... IP: *.chello.pl 23.05.05, 15:48 Szczegolnie jesli sam robiles jesli natomiast jest ze sloika to radze czyms urozmaicic bo te pesto ze sloika sa kiepskawe... Ja bardzo lubie pesto+tuńczyk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMka Re: Oczywiscie ze mozesz... IP: *.leon.com.pl 23.05.05, 17:26 A ja taki makaron posypuję pokrojonym w kostkę i posolonym pomidorem. Co do pesto - to tylko własnej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czegie Re: makaron z samym pesto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 13:36 jak podrosnie bazylia to zrobię sama.ma ktoś przepis.chyba Marge kiedys podawała Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: makaron z samym pesto? 24.05.05, 13:40 marghe moze podać raz jeszcze :) Przydałby sie moździerz a do moxdzierza: bazylia swieża (hehe rymło mi sie) orzeszki pinii parmezan tarty ser owczy (pecorino ) tarty (serów powinno być po równo) dobra oliwa extra vergine czosnek sol (nieduzo) Odpowiedz Link Zgłoś