Gość: Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:29 Hej czy wiecie może jak długo można trzymać mleko w puszce (ugotowane - karmel)? Oczywiście puszka nie otwierana Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goska Re: mleko w puszce IP: *.gizycko.mm.pl 24.05.05, 15:21 Napewno dłuzej niż otwartą puszkę :) Moja otwarta stała ok 3 tygodni,aż zaglądam a tam....pusto:( wszystko zjedzone.Krasnoludki czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: mleko w puszce 24.05.05, 16:30 W kawiarni, w ktorej pracuje uzywamy takiego karmelu do tzw. banoffee. Nieotwarte puszki z ugotowanym juz karmelem nawet miesiac albo dwa zawsze stoja i nic sie nie psuje. Mysle, ze powinno tak dlugo wytrzymac jak nieugotowane, o ile puszka jest nienaruszona, czyli patrz: data waznosci na puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
agast1 Re: mleko w puszce 24.05.05, 16:35 moja mama trzymała w lodówce skondensowane słodzone około pół roku i wszystko było w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: mleko w puszce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:46 Dzięki w takim razie przy okazji gotowania jednej mogę ugotować więcej i schować a w nagłym wypadku będzie jak znalazł! (o ile mężulek i brat się do nich nie dobiorą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopen Re: mleko w puszce IP: 206.73.209.* 25.05.05, 14:28 Tak zupelnie szczerze. Nawet lat 40. Albo dopuki (pisownia???) puszka nie przerdzewieje lub sie nie wybrzuszy. To co jest zapuszkowane jest szczelnie zamkniete i sterylne. Nie ma tam zadnych zywych bakteri ktore moglyby spowodowac zepsucie. Natomiast co do gotowania nie otwartych puszek to ja sie nie bede wypowiadal. No chyba ze dowcip. Campbell soup Nagasaki. Rozgrzac piekarnik do 300 stopni. Wlozyc 6 puszek zupy w dowolnym smaku. Zamknac drzwiczki. Szybko uciekac. Odpowiedz Link Zgłoś