Gość: Misia IP: *.atman.pl / *.atman.pl 31.05.05, 15:40 Sciągnę chętnie jakiś pomysł, jakbyście mogli to w mairę szybko, bo juz 16.00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misia Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 31.05.05, 15:41 Chodziło mi oczywiście, że NIE MAM pomysłu ... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu 31.05.05, 15:42 makaron muszelki z sosem pomidorowym dla corki, z pesto dla mnie dla syna bez dodatkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 31.05.05, 15:45 Jak to bez niczego, sam makaron na sucho? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu 31.05.05, 16:48 taki typ po prostu, ze dodatkow nie jada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.05, 15:55 kurczak w sosie cytrynowym pycha :) wiec tak piersi kurze kroisz na mniejsze kawalki i gotujesz w rosole (zeby bylo szybciej to w jakiejs kostce rosolowej bulion warzywny). piersi gotuja sie szybko. jak juz masz ten bulion z nich, to na patelnie lyzka masla, lyzka maki, robisz ztego zasmazke. jak sie juz rozprowadzi to troche wlzwasz tego bulionu, no z cztery lyzki. raz to trzeba zagotowac. w tym czasie do kubeczka jedno surowe zoltko, sok z pol cytryny, wymieszac. dodac do zoltka z sokiem znow bulionu, tym razem wiecej, z pol kubka. do tego troche smietany. wymieszac. teraz laczysz to co w kubku, z ta zasmazka. wychodzi sosik cytrynowy. piersi wylawiasz z rosolku, piolwesz sosikiem i z ryzem podajesz. jakby sos byl za gesty to rosolem go troche rozrzedzasz. przepis jest na jedan podwojna piers z kurczaka. smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
basiul mufinki + sałatka 31.05.05, 16:01 sałatka: brokuły + pomidor + jaja + sos czosnkowo-koperkowy mufinki (pierwsze w życiu): z papryką podsmażoną z cebulą + oliwki+ parmezan + zioła (z mąką razową) deser: krówki z białej czekolady lub ciasteczka słonecznikowe Giezika (do wyboru) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: mufinki + sałatka IP: *.atman.pl / *.atman.pl 31.05.05, 16:07 Co to sa mufinki??? Odpowiedz Link Zgłoś
basiul mufinki - po kolei: ostrzegam - duuużo czytania: 01.06.05, 07:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18731240&a=18731240 przykładowe zdjęcie z galerii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22559226&a=22559226 pozdrawiam i polecam, basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: mufinki + sałatka IP: *.zefa.pl 31.05.05, 16:53 krowki z bialej czekolady???????????????????? ja chce przepis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basiul krówki - proszę: 01.06.05, 07:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=22545192&a=22545192 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.zefa.pl 31.05.05, 16:54 tortille z wołowiną pierwszy raz robie i mam nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.atman.pl / *.atman.pl 31.05.05, 17:07 A jak sie robi tortille? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Tortilla IP: *.zefa.pl 01.06.05, 09:49 ja niestety mam kupna.... ale podobno: T o r t i l l a: Na wstępie będą nam potrzebne 2 szklanki mąki kukurydzianej, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka soli. Wszystkie te składniki przesiewamy przez sito i dodajemy łyżeczkę masła oraz tyle wody, aby po zgnieceniu uformowało się gęste ciasto (zwykle około 1/3 szklanki). Ciasto zagniecione w kulę odstawiamy na 30 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury około 180oC. Teraz pozostaje nam już uformowanie cienkich placków (powinno wyjść jakieś 12-16 sztuk) i posmarowanie ich olejem (możemy użyć do tego pędzelka). Tortillę pieczemy w piekarniku z obu stron tak by stały się suche, ale jeszcze elastyczne (kolor dość blady miejscami podpieczony). Możemy je już podczas pieczenia zawinąć tak, aby utworzyły "kieszeń". Placki Tortilla: 5 szklanek maki (szklanka ma 200 ml) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki smalcu 1/2 szklanki cieplej wody Ze wszystkich ww składników wyrób ciasto (jak na pierogi) rozdziel na 12 kawałków. Z każdego kawałka zrób kulkę i rozwałkuj niezbyt cienko. Kładź na gorącej płaskiej patelni na ok 1 minutę po każdej stronie. Zawiń w ściereczkę, bo maja być miękkie a nie chrupiące. Tortilla 200 g mąki pszennej, 150 g mąki kukurydzianej, łyżka oliwy i tyle wody, aby ciasto było elastyczne. Ten przepis starcza na 4 placki. PS dzieki za krówki Odpowiedz Link Zgłoś
catinka1 Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu 31.05.05, 19:31 stawiałabym na jajecznicę mój mąż uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ili Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.05, 11:15 Ja dzisiaj robie racuchy ze śliwkami i brzoskwiniami :) (niestety jeszcze ze słoika) Łatwo, szybko i smacznie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona Re: Co macie dzisiaj na obiad? Bo ja mam pomysłu IP: *.bauboden.com, / *.aareon.com 01.06.05, 11:53 Prosze podaj przepis na te racuchy bo zabrzmialo smakowicie:) Odpowiedz Link Zgłoś