Dodaj do ulubionych

ZMODYFIKOWANY SNIKERS

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:01
Wszyscy zachwycają się snikersem a ja piekę coś podobnego. W tym przepisie na
szczęście nie muszę niczego zagniatać. PLACEK ORZECHOWY ULI :1 masło
roślinne,20 dkg.cukru,2łyżki miodu, 3 łyżki słodkiego mleka rozpuścić w
garnku na jednolitą masę;lekko przestudzić ;do tej masy wsypać3,5 szklanki
mąki pszennej,1,5 łyżeczki sody oczyszczonej,2 jajka,wymieszać najlepiej
drewnianą łyżką.Ciasto podzielić na pół .Rozprowadzić na 2 równe blaszki(może
to być kłopotliwe , gdyż ciasto jest gęste).1 upiec ok.15 min.w tem.180.Na
drugą porcję ciast położyć masę orzechową.MASA:7dkg. masła roślinnego,20
dkg.cukru,2 łyżki miodu rozpuścić,wsypać 20 dkg. orzechów włoskich(wyłuskane
orzech łamię na ćwiartki)i chwilę smażyć.Ciepłą masę wyłożyć na 2 blachę( na
którą wcześniej położyliśmy drugą porcję ciasta) i upiec. Ugotować masę
budyniową i perzełożyć nią upieczone i przestudzone placki tak,aby ten z
orzechami byl na wierzchu.Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Obserwuj wątek
    • Gość: Klarka Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:51
      Musze spróbowac bo łatwiejsze a brzmi b. smacznie
    • halinac52 Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS 21.06.05, 22:58
      Ja pieke taki sam snikers tylko z 3 placow i mase budyniowa: gotuje o,5 l
      mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej,1,5 łyzki maki pszennej 1/2 szklanki cukru, i
      1 margaryna i przekładam goracą masa
      • Gość: Gośka Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 23:06
        piekę taki sam tylko do środka daję biszkopt
        • Gość: justka Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:26
          no to zobaczymy, co z tego wyjdzie :-)
      • Gość: witek Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.wroclaw.mm.pl 25.06.05, 22:48
        halinac52 napisała:

        > Ja pieke taki sam snikers tylko z 3 placow i mase budyniowa: gotuje o,5 l
        > mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej,1,5 łyzki maki pszennej 1/2 szklanki cukru, i
        >
        > 1 margaryna i przekładam goracą masa

        Nie bardzo rozumiem. Ty to wszystko gotujesz razem z margaryna? To nie będzie
        zbyt rzadka taka masa zwłaszcza, że nakładasz gorącą?
        • Gość: aniel Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 23:14
          ja wiem? przecież to Orzechowiec, po co katować język, jak mamy tak piekne
          nazwy :)
          • Gość: x Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:08
            ale snikers to snikers :-)
            • Gość: Gośka Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:44
              bardziej po europejsku;-))))))
              • Gość: Ania Re: ZMODYFIKOWANY SNIKERS IP: *.lom.vectranet.pl / *.lom.vectranet.pl 03.07.05, 20:50
                dla mnie snikers to 2 placki kruchego ciasta przelozone bita smietana, na
                wierzchu posmarowany karmelem z kondensowanego slodkiego mleka gotowanego w
                puszce przez pare godzin i posypany wloskimi orzechami. mniam mniam:)))
        • halinac52 Re: odpowiedz 07.07.05, 22:04
          Tak ja to wszystko gotowalam tak jak napisalam bo mam taki przepis i byl bardzo
          smaczny.Tez tak myslalam ze nie wyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka