Dodaj do ulubionych

Spektakularne sposoby podawani potraw

IP: *.crowley.pl 27.06.05, 17:01
Witajcie

Chciałam was zapytać czy spotkaliscie sie gdzies w Poslce lub zagranica w
restauracjach i hotelach z jakimis ciekawymi, spektakularnymi sposobami
serwowania potraw przez kelnerów i kucharzy - np. mozesz wybrac z akwarium
osmiornice, ktora dla Ciebie przyrzadza, podawanie miesa na szpadach, albo
plonace potrawy.

Jestem bardzo ciekawa wqaszych dosiwdczen w tym temacie
Dziekuje za odpowiedzi
AGnieszka
Obserwuj wątek
    • Gość: anie Re: Spektakularne sposoby podawani potraw IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.05, 17:05
      w portugalii wybieranie sobie z akwarium ryb czy skorupiakow jest czesto
      spotykane. oczywiscie wybiera sie okaz, ktory sie chce zjesc. jak dla mnie jest
      to jednak jakies okrutne i zal mi zawsze bylo tych zwierzat wystawionych w
      oknach wystaw restauracji. w kazdym razie nie usmiercalam zadnej rybki..
    • lolla2 Może nie spektakularne ale ciekawe..... 27.06.05, 18:19
      W Sopocie w Złotym ulu mięso jest roznoszone przez kelnerów na wielkich
      szpadach i zsuwane prosto na talerz...

A w wielu Japonskich restauracjach, kucharz przyrzadza potrawy przy stoliku
      klienta... A własciwie to sie siada przy stoliku gdzie jest kucharz:) Chociaz
      tez zdazaja sie fast-foodowe sushi bary i wtedy siada sie przy takim okraglym
      barze a gotowe potrawy przejezdzaja kolo nosa i sie łapie to na co sie ma
      ochote;)
    • aankaa Re: Spektakularne sposoby podawani potraw 27.06.05, 18:41
      za czasów komuny w Złotym Linie (Serock k/W-wy) ryby zamawiało się z akwarium
    • akabe Re: Spektakularne sposoby podawani potraw 27.06.05, 19:25
      W Niemczech w mieścinie, w której mieszkam jest na rynku restauracja urządzona
      w stylu średniowiecznym. Wszystkie potrawy serwowane są na talerzach, ale bez
      jakichkolwiek sztućców, więc goście nie mają wyboru, muszą posłużyć się rękoma.
      Uważam, że wizyta w tym lokalu może stanowić miłą odmianę od tradycyjnych
      restauracji.

Pozdrawiam:)
      • Gość: aniel Re: Spektakularne sposoby podawani potraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:21
        aa moj znajmy wbyl wlasnie w podobnej knapce w Niemczech, i np. ziemniaki
        ugotowane w mundurkach byly po prostu rozrzucane po obrusie. każdy miał
        drewnianą deskę przed sobą i drewniane sztućce, pozniej na kawalku pnia podano
        mieso
    • Gość: zadumana Re: Spektakularne sposoby podawani potraw IP: 213.17.230.* 28.06.05, 09:45
      Byłam przypadkowym świadkiem - w dużej restauracji w Niemczech wieczorem pod
      ścianą przy długim stole siedziało ok.25 osób. W pewnej chwili otworzyły się
      szeroko drzwi do kuchni i wyszli z niej efektownie ubrani kucharze niosąc na
      ogromnych nosidłach o powierzchni dużego biurka upieczoną świnię. Świnia leżała
      jakby na brzuchu z wyciągniętymi nogami. Była niesamowicie malowniczo obłożona
      jarzynami i owocami. Wszystko gotowe do niemal konsumpcyjnej orgii. Wrażenie
      było dla mnie, mięsożercy, niesamowite. Kucharze dokonali rundy prezentacyjnej
      wokół lokalu po czym wśród oklasków i westchnień z całej sali, wylądowali u
      celu tzn. przy długim stole.
      Uffffffff...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka