Dodaj do ulubionych

garnki WFM, berghoff

IP: 62.233.177.* 17.07.05, 15:46
hej, czy ktoś z was korzysta z garnków tej firmy? nie mogę znaleźć żadnych
informacji w necie na ich temat, już nie mówiąc o sprzedaży. widziałam je
natomiast u koleżanki i bardzo mi się spodobały.
no i mam dylemat:(. brakuje mi informacji, żeby podjąć decyzję berghoff czy
wfm?
Obserwuj wątek
    • janek53 Re: garnki WFM, berghoff 17.07.05, 16:17

www.berghoff-usa.com/
      • Gość: anaa Re: garnki WFM, berghoff IP: 62.233.177.* 17.07.05, 16:28
        dzięki za link, ale może jeszcze jakieś własne uwagi? byłabym wdzięczna:)
        • Gość: aaaa Re: garnki WFM, berghoff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 01:36
          ja mam berghoffa, jestem z nich bardzo zadowolona:) kupuj tylko w internecie,
          bo ja niestety przeplacilam w jednym z warszawskich sklepow;/
          • Gość: monisia Re: garnki WFM, berghoff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 08:56
            Berghoff'a nie znam . Od lat uzywam garkow WFM, i stwierdzam , ze sa nie do
            zdarcia. Po latach, wygladaja tez calkiem dobrze. Moim faworytem jest szybkowar
            od WFM , niezwykle prosty w obsludze i napewno bezpieczny.Ogolnie moge
            powiedziec, ze WFM jest Nr 1 w wyposazeniu kuchni. Cenowo gorna polka , ale za
            to pozytek na lata. Inna kozyscia jest fakt, ze z WFM mozesz sobie latami
            kompletowac lub uzupelniac wyposazenie kuchni, W Niemczech mozna trafic na
            wyprzedaz modeli z wczesniejszych serii i wtedy jest ok 30% taniej przy
            zachowanej jakosci. pozdr monisia
    • szikelgruber Re: garnki WFM, berghoff 18.07.05, 09:04
      WFM to elita i daleko w tyle pozostaje Berghoff :)

To jak Mercedes do Renaulta.

Ale jak garnki to mogą być i Berghoff .

U mnie w domu używa się akurat tych garnków z prostego powodu.
      Przywiezione są z Niemiec kilkanaście lat temu a tam używają je prawie
      wszystkie gospodynie domowe :)
    • Gość: anaa Re: garnki WFM, berghoff IP: 62.233.177.* 18.07.05, 22:06
      dzięki wielkie za odpowiedzi:) sorry, ze tak pozno odpowiadam, ale poniewaz nie
      bylo zainteresowania tematem, uciekl mi z glowy i nie sprawdzalam.
      ale za to jeszcze kilka pytan a propos wfm. Gdzie w POlsce moge je kupic? no i
      jaka jest ich cena? porownywalna z berghoffem czy wyzsza (skoro to mercedes:)
      na necie nie znalazlam zadnej informacji.
      a apropos berghoffa. czy warto kupowac caly zestaw od razu, jesli tak to jaki?
      jesli nie od czego zaczac wg was?
      pozdrawiam wieczornie:)
      • Gość: anaa jeszcze podrążę:) IP: 62.233.177.* 19.07.05, 11:00
        mam nadzieje, ze w koncu ktos z was zlituje sie nade mna i dorzuci od siebie
        pare slow. sprawdzalam wlasnie berghoffa na allegro. ceny sa zroznicowane (od
        380-600), zalezne od zestawu, kazdy zestaw jest reklamowany jako wyjatkowy.
        ktory z nich jest najlepszy, najbardziej funkcjonalny, wytrzymaly? rozumiem, ze
        sa tu ludzie, ktorzy lubia gotowanie i maja wyrobione zdanie na rozne tematy.
        jestem poczatkujaca, dlatego upierdliwa:). nie wiem na co zwracac uwage przy
        zakupie garnkow, gdyz jak na razie zadowalam sie 1 podarowanym garnkiem i
        patelnia, ktora non stop przypala. moja ambicja:) jest nabranie "kuchennej
        oglady" zarowno w gotowaniu jak i swiadomosci nt mozlwiosci wykorzystywania
        sprzetu. pomozecie mi? pozdrawiam:)
        • Gość: mm Szukasz chyba złej nazwy - WMF! IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.05, 13:48
          WFM?? Chyba WMF, sama mam kilka sztuk z tej firmy oto link
          www.wmf.de/startseite.asp?sid=8653375506401062005132119407 , mam
          nadzieję, że coś znajdziesz. Ceny są dość wysokie, ale jakość nieporównywalna
          do innych - poniekąd nie do zdarcia. W Niemczech kupisz je w każdym lepszym
          sklepie, dużo tego jest w sieciach Karstadt i Galeria Kaufhof.
          Pozdrowienia!
          • Gość: Nana Re: Szukasz chyba złej nazwy - WMF! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:09
            a po polsku gdzie można o nich poczytać?
            • mm_s Re: Garnki WMF 19.07.05, 14:40
              Po polsku...hmm...nie mam pojęcia, musiałabyś wrzucić w wyszukiwarkę, wiem że
              ew. po angielsku też jest stronka.
          • Gość: Nana Re: Szukasz chyba złej nazwy - WMF! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:57
            Czy te garnki są tańsze w Niemczech?Jeśli tak to o ile?
            • Gość: Julia Garnki TESCOMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:06
              Zobaczcie jeszcze tutaj do sklepu internetowego, ceny całkiem przysępne
              http:\\www.skleptescoma.pl
    • marghot sklep 19.07.05, 15:19
      www.sklepagd.com.pl

co prawda nie krozystałam z tego sklepu, ale jest tu kilka inofrmacji nt.
      produktów No i ceny :). a moze ktoś zna i może polecić ten sklep?
      • genju222 Re: sklep 12.11.14, 12:03
        Polecam winotokaj.pl/wina-wytrawne/8-tokaji-furmint-wytrawne.html sklep specjalizujący się w sprzedaży win wytrawnych na dodatek są one trochę inne poniważ to są wina węgierskie.
    • bibitabi1 Re: garnki WFM, berghoff 19.07.05, 18:08
      Osobiście uważam że na allegro jest taniej niż w sklepach internetowyh a
      sprzedają tam właśnie właściciele tychże sklepów, m.in. sklepagd.com.pl.
      Mam sprawdzonego użytkownika, dokładny link do jego strony
      www.allegro.pl/my_page.php?login=e-naczynia
      Człowiek znający się na rzeczy, nie tylko na Berghoffie, ma również produkty
      nowej firmy brazylijskiej Tramontina. Drogie lecz nie ma co porównywać do
      Berghoffa, co dobre można kupować garnki na sztuki.
      pozdrawiam
    • Gość: anaa Re: garnki WFM, berghoff IP: 62.233.177.* 19.07.05, 18:45
      wielkie, wielkie dzieki, ale wciaz nie jestem usatysfakcjonowana:)))
      wybaczcie. wracajac do berghoffa, czym sie te garnki roznia? ceny sa b.
      zroznicowane, a opisy prawie identyczne. jesli nie znajde wmf/wfm to zdecyduje
      sie na berghoffa, tylko ktorego??? i pojedynczo czy w komplecie?

mm - dzieki bardzo za link. zaraz sprawdze. problem w tym, ze u sasiadow nie
      mam nikogo, kto wpadlby dla mnie po garnek do Karstadt lub Galerii Kaufhof:)))
      dlatego tak zalezalo mi na jakims tutejszym info .
      • Gość: monisia Re: garnki WFM, berghoff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:55
        domyslam sie , ze garnki w kompletach "wychodza" taniej, jezeli tak to powinnas
        kupic podstawowy jak najmniejszy komplet, a w miare czasu juz bedziesz
        doskonale wiedziala jakiego garnka ci jeszcze brakuje. Jezeli sprawisz sobie na
        dzien dobry maxa, to zagracisz sobie szafki, garami ktorych w zyciu nie
        bedziesz uzywala. musisz wiedziec czy bedziesz gotowac na parze, albo czy
        napewno potrzebujesz garnek do szparagow. Jezeli cenowo ,to ostatnio kupowalan
        siostrze szybkowar WFM w karsztacie , kosztowal 130 euro , sredniej wielkosci
        ale za to juz najnowszy model:)), pozdr
        • Gość: anaa Re: garnki WFM, berghoff IP: 62.233.177.* 20.07.05, 09:14
          dziekuje monisiu:). wiesz, jesli chodzi o wmf, to wlasnie o szybkowarze
          myslalam, bo jednak to spory wydatek jak na jedno cudo.

w przypadkuu kompletow berghoffa ciagle mam dylematy. czasem komplet o wiekszej
          ilosci naczyn jest tanszy od tego o mniejszej. czy roznia wiec jakoscia?
          chcialam napisac z prosba o wyjasnienia do allegrowicza, do ktorego link został
          podany przez bibitabi, ale trzeba byc zarejestrowanym, a nie jestem. dlatego na
          forum draze z nadzieja, ze jeszcze jakies info uzyskam. w koncu chodzi o lepszy
          model:)))
          pozdr.
          • bibitabi1 Re: garnki WFM, berghoff 20.07.05, 11:02
            Adres mailowy masz podany w opisie aukcji czyli e-naczynia@o2.pl
            a nawet masz podany numer telefonu 0 500 471 451

Faktycznie trzeba się dowiedzieć czy jakość tych naczyń w każdym zestawie jest
            inna.

pozdrówki :-))

"Mamy słoneczny dzień ..."
            • Gość: anaa Re: garnki WFM, berghoff IP: 62.233.177.* 20.07.05, 16:52
              dziekuje!!!:))) wchodzilam ze stronki i wywalilo mi, ze trzeba sie
              zarejestrowac, a tego co po malpie (o2.pl) nie zlokalizowalam.
              pewnie jeszcze dzisiaj napisze.
              pozdr.ser.:))
    • Gość: Nana Re: garnki WFM, berghoff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:07
      Zestawy Hotel Line posiadają 3-warstwowe dno, stal, aluminium, stal, są
      przeznaczone do długiego użytkowania, w tym także stosowania w piekarniku
      Zestaw Oyster i Vision posiadają 4-warstwowe dno, jw. plus warstwa miedziana
      odpowiadająca za szybkie dostarczanie i przewodzenie ciepła.
      Pozostałe zestawy posiadają najgrubsze, bo 1 centymetrowe dno z 6 warstwami.
      Zalety ich to szybkie nagrzewanie się i długie utrzymywanie ciepła po
      przygotowaniu potrawy. Zestaw Zeno oprócz tego posiada najgrubsze ścianki, w
      związku z tym jest najcięższym zestawem, waży 16 kg.
      Zestawy posiadające w uchwytach garnków zabezpieczenie ebonitowe lub
      wykonane w całości z ebonitu nie nagrzewają się, co jest rzeczą bardzo
      praktyczną w kuchni. Uchwyty pokrywek posiadają termometry, które mają
      ułatwić użytkownikowi korzystanie z tych naczyń, a bliżej wskazują kiedy
      należy zmniejszyć dopływ ciepła.
      Niestety można je myć tylko pod bieżącą wodą.
      Zestawy, których uchwyty garnków wykonane są ze stali nagrzewają się w
      zależności od rodzaju kuchni na której są stosowane w sposób średni, gdzie
      odczuwamy ciepło, lecz uchwyt nie parzy, lub w sposób duży, gdzie potrzebne
      jest użycie rękawicy lub ściereczki.
      Na cenę ma oczywiście wpływ ilość i jakość elementów, często zestawy 12.
      elementowe są droższe od pozostałych gdyż posiadają największą ilość
      garnków.
      • Gość: anaa Re: garnki WFM, berghoff IP: 62.233.177.* 20.07.05, 16:54
        dziekuje nana za wyczerpujacy opis. to juz jest cos na przemyslenia i dalsze
        analizy.
        pozdr.ser.:)
    • edta_pietka Zanim wydacie te tysiące złotych przeczytajcie 20.07.05, 11:09
      Każdy wydaje pieniądze jak lubi, ale czy na pewno warto...

www.kuron.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=43
      • Gość: anaa Re: Zanim wydacie te tysiące złotych przeczytajci IP: 62.233.177.* 20.07.05, 16:58
        hmm, moze pomecze jeszcze pana macka. ciekawe co on na ten temat powie. jak dla
        mnie po przegladnieciu podanej przez ciebie strony, jest monotematyczny - tylko
        stalglast (nota bene - cenowo chyba jak berghoff). nie twierdze, ze to zle,
        tylko jak na tak doswiadczona osobe oczekiwalabym wiekszego zroznicowania w
        opisie producentow garnkow.
        pozdr.ser.:)

ps. jak na razie nie doczekalam sie krytyki ani berghoffa ani wmf. czy tak malo
        osob jest obeznanych z tymi firmami, czy po prostu sa zadowoleni???:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka