Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:30 Proszę o przepis na ciasto pierogowe- dzieciaczkom się zachciało. Mam dzisiaj wolne i chą coś dobrego na obiadzik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: Ciasto na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:51 Wsypuję mąkę na talerz, dodaję szczyptę soli, białko (żółtko dodaję do sera) no i trochę ciepłej wody, wyrabiam.Wykładam na stolnicę i wałkuję na cieńkie placki. Nie wiem ile mąki, tak "na oko" by ciasto nie było zbyt twarde. Do sera dodaję wspomniane wcześniej żółtko (zależy ile ma być tych pierogów - mogą być dwa żółtka), cukier, miód i trochę cynamonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajeczka04 Re: Ciasto na pierogi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:08 Zerknij tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=26181701&v=2&s=0 Pozdrawiam! bajeczka04 Odpowiedz Link Zgłoś
kogucik_czy_kurka Re: Ciasto na pierogi 18.07.05, 14:11 Ciasto pierogowe robię jedynie z mąki i ciepłej wody - zawsze się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Ciasto na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:07 robię tak samo - jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
eufrazja Re: Ciasto na pierogi 18.07.05, 16:08 Zawsze do ciasta na pierogi część ciepłej wody zastępuję mlekiem.Na przykład zamiast 1/2 szkl. wody(b.ciepłej),daję 1/4 szkl. wody i 1/4 szkl. mleka.Wszystko bardzo ciepłe.Reszta bez zmian.Czyli mąka,małe jajko,szczypta soli.Zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Ciasto na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:27 Może jutro się pokuszę i też zrobię dzieciom. Ale tak na oko to mi się nie uda, nigdy nie robilam pierogów. Proszę o proporcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Ciasto na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:10 wrzuć w wyszukiwarkę forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Ciasto na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:28 uda, uda - uwierz w siebie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
posafega Re: Ciasto na pierogi 09.08.05, 16:39 Jak na pierwszy raz - tylko i wylącznie ciasto Dziuuni! 3 szkl. mąki, 1,5 szklanki wrzątku, 3 łyżki oleju. Bajeczka podała link do wątku. Dzięki temu ciastu nigdy nie przeżyjesz pierogowej traumy ;) Będzie to prosta i, co najważniejsze, całkowicie czysta robota :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ciasto na pierogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 18:42 popieram, dzięki temu przepisowi zaczęłam robić pierogi.. Odpowiedz Link Zgłoś
dafir Re: Ciasto na pierogi 09.08.05, 19:53 Ja robię ciasto na pierogi z mąki, ciepłej wody, żółtka i szczypty soli :) Zawsze się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś