saiss 20.07.05, 20:37 Mam taką drobną, suchą, czerwona fasolę. Kiedyś, sto lat temu, słyszałam o gotowaniu jej z ryżem - i nie mogę nic znaleźć na ten temat. Macie jakiś sposób na taką fasolkę? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Czerwona fasola 20.07.05, 20:44 Z czerwona to tylko "chili con carne" mi sie kojarzy:)No ale z ryzem to nic wspolnego nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Czerwona fasola 20.07.05, 20:45 z ryżem gotować fasolę to nie próbowałam, ale jakoś tak mi czasy gotowania nie pasują - nawet namoczona fasola gotuje się dłużej niz 20 minut, po których z ryżu zrobi się ciapa... no chyba że nie chodzi o gotowanie tego razem Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Czerwona fasola 20.07.05, 20:47 Właśnie razem - dlatego się pytam, bo mnie też tu coś nie halo. Fasola jest drobniutak, to fakt, no, ale...może jeszcze ktoś mnie natchnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Czerwona fasola 20.07.05, 20:55 Ewentualnie jakas zupe fasolowo-ryzowa mozesz stworzyc:)I bedzie hit forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
saiss Re: Czerwona fasola 20.07.05, 20:56 Już raz była fasolokwa, ale była alter ego brudnej sciery, wiec nie wiem, czy próbować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Czerwona fasola 20.07.05, 21:03 No oki-dlaczego z ryzem koniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Maurowie i chrzescijanie ? 20.07.05, 21:08 taka potrawa czarno-biala? Sadze, ze gotowane sa osobno (fasola jednak gotuje sie dluzej niz ryz, a w dodatku farbuje na buro) a potem dopiero sie je miesza. Poszukaj w kuchni hiszpanskiej lub portugalskiej (?) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Czerwona fasola 20.07.05, 21:05 Zajrzyj do watku "cos dobrego z fasoli"-Pichciaz moze cie natchnie bo wrzucil pare linkow:) Odpowiedz Link Zgłoś