Dodaj do ulubionych

co na Anny

IP: *.aster.pl 22.07.05, 22:39
Nie mam konceptu.A na imię mam Anna.
Obserwuj wątek
    • lejdik Re: co na Anny 22.07.05, 22:41
      ciasto- koniecznie capucino ze smietana i malinami w srodku...i jeszcze cos
      zimnego na przekaski, np. rulony z szynki zawijane z chrzanem i rodzynkami:))
      Pyychota, nie wiem czy znasz- ale w razie potrzeby- sluze przepisami:))
      • Gość: marghe_72 Re: co na Anny IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:46
        poproś,zeby to kits dla Ciebie cos ugotował.. w ramach prezentu:)

ja tesciowej tartę limonkowa robię
        • Gość: marghe_72 Re: co na Anny IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:49
          ktoś :) nie kits:))
          • e_katt Marghe, a ja myslałam że o 'kids' Ci chodzi?;)) nt 22.07.05, 22:53

• Gość: marghe_72 Re: Marghe, a ja myslałam że o 'kids' Ci chodzi?; IP: *.acn.waw.pl 22.07.05, 22:56
              niestety to znowu literówka
        • Gość: x Re: co na Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:09
          hm.. byłoby miło :-)
      • Gość: melisa Re: co na Anny IP: *.aster.pl 22.07.05, 22:46
        A ten chrzan to ze słoika czy liście?
      • nxo Re: co na Anny 22.07.05, 22:47
        Ja poproszę!
        BTW - ja też Anna ;)
        • nxo Re: co na Anny 22.07.05, 22:47
          Przepisy znaczy się poproszę, nie chrzan ;>
          • lejdik Re: co na Anny- przepisy!!:) 22.07.05, 23:06
            najpierw szynka- kupujecie ladne plastry dobrej szynki i robicie farszyk
            - chrzan ze sloika, smietana 18%ale 12%tez jest ok, nawet jogurt naturalny,
            kilka drobno pokrojonych zoltek z jaj na twardo, do tego zaparzacie w miseczce
            rodzynki( garsc, maja dodawac smaczku)i duzo posiekanej natki pietruszki+ sol,
            pieprz+ odrobine soku z cytryny- wszystkie skladniki wymieszac razem, celowo
            nie podaje proporcji, bo ten farsz robi sie ' na smak' i oczywiscie w ilosci
            adekwatnej do ilosci plastrow szynki.Ale wiecej niz pol sloiczka chrzanu radze
            nie dawac))A farsz naklada sie na plaster szynki i szynke zawija w rulon.
            Wychodzi BomBa!!:))Robie na swieta wielkanocne!!))Robiac ten farszyk trzeba
            tylko pamietac, ze powinien miec konsystencje dosc ' spoista' zeby nie wylewal
            sie z wedliny.
            Ciasto
            Biszkopt ( standart z 6 jajek) upieczony z dodatkiem pol szklanki proszku kawy
            capucino ( najlepiej o smaku orzechowym)i masa:
            najpierw opakowanie galaretki owocowej rozpuszczamy w szklance wrzatku,
            mieszamy odstawiamy do ostygniecia
            pol litra dobrej slodkiej smietany(30-36%)- ubijam na sztywno
            kiedy galaretka jest juz zimna, ale jeszcze nie zastygla lacze smietane z
            galaretka, dodaje kolejne pol szklanki proszku kawy capucino, wszystko razem
            delikatnie mieszam, dosypuje duuzo malin, ( jagod czy innych tego typu owocow)
            przekladam nia biszkopt, wierzch ciasta rowniez dekoruje kleksami smietany i
            owocami. Ciasto do lodowki, zeby zastygla do konca galaretka- no i po jakiejs
            godzinie- mozna jesc:)) Gwarantuje, ze goscie beda zadowoleni, solenizantka
            tymbardziej:))
            • Gość: dorota Re: co na Anny- przepisy!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:42
              skorzystam, bo jutro mam urodziny
              • Gość: dorota Re: co na Anny- przepisy!!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:38
                a jutro mam imieniny - i co tu zrobić nowego?
    • Gość: ii Re: co na Anny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 01:58
      jjjj
    • lunatica Meliso, 23.07.05, 02:39
      może ten bób już wtedy dojdzie?
      :-)
      • e_katt A to by była imieninowa niespodzianka! ;-) nt. 23.07.05, 08:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka