Gość: mm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 14:08 Niedawno jadłam takie ciasto, pycha. Chciałabym same je zrobić, ale nie mogę znaleźć nigdzie przepisu. Może ktoś ma i zechciałby się nim podzielić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: ciasto sułtańskie 22.08.05, 14:13 sułtański to zawsze kojarzy mi się krem-z takiego jednego starego filmu, ale jedzenie tego kremu źle się skończyło:))) a co to za ciasto? podaj jakieś bliższe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 może coś takiego? 22.08.05, 14:49 Znalazłam w necie pt "naleśniki z nadzieniem sułtańskie" Składniki i ich ilość: opakowanie słodkiego serka homo, najlepiej Danio, lub nutella, miód, rodzynki, orzechy, migdały obrane, wiórki kokosowe Sposób przygotowania: Nutellę lub serek łączymy z miodem. Smarujemy naleśnik, posypujemy rodzynkami, orzechami, migdałami, wiórkami. Naleśnik zawijamy. Można dla super łasuchów polać miodem. Opis ogólny: W zależności od użytej bazy - serka lub nutelli - nadzienie jest mniej lub bardziej słodkie. Ale tak czy tak jest super słodkie. Uwielbiają ja zwłaszcza dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: może coś takiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:31 jest to ciasto czekoladowe, tzn. spód czekoladowy tak jakby z chrupkami, blokiem czekoladowym, nie wiem, w każdym razie z czymś chrupiącym i na to krem róweniż czekoladowy, może własnie typowy sułtański. Jest poprostu pyszne i wcale nie bardzo słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm juz wiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:22 przynajmniej z czego się robi, a więc spód czekoladowy biszkopt, na to grylaż zalany czekoladą i na wierzch czekoladowa pianka (pewnie krem sułtański). Wiem też, że ten grylaż jest kupowany, anie robiony na miejscu w cukierni. Odpowiedz Link Zgłoś