Gość: ania IP: 212.244.54.* 03.09.05, 09:03 powiedzcie co jeszcze da sie zrobic z marchwi. oprócz ciasta typu piernik? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anka Re: smażona z imbirem i sosem sojowym - pycha. n/ IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.09.05, 12:18 Jacek, a duzo dajesz tego sosu sojowego? Akurat jestem fanka i marchewki, i imbiru, i tegoz sosu i bardzo mnie zaciekawila Twoja propozycja... Zdradz przepisik, prosze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f smażona z imbirem ... 03.09.05, 12:47 Marchewka w plasterki (jak młoda, to w takie długie kawałki cienkie). Oliwa mocno rozgrzana bardzo. Na standardową patelnię - to 3 cm imbiru oskrobanego ze skórki i poszatkowaneho drobniutko (jak czosnek). Na oliwe imbir i od razu plastry marchwi, popieprzyć i z palców posolić delikatnie. Potem z buteleczki sosu sojowego...? ...1-2 łyzki? (leję na oko) Żeby zasyczało i żeby tak się w tym pooblepiała na lekko brązowo. * można zrobić wersję z imbirem w proszku, ale to nie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: smażona z imbirem ... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.09.05, 13:11 Dzieki, Jacek! Wlasnie umylam marchewke (mam mloda!) i zamierzam wyprobowac tego specjalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: marchew na słodko IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 03.09.05, 12:15 Ja bardzo czesto robie sobie taka salatke: ucieram marchewke, dodaje do niej podprazone orzechy wloskie i rodzynki, po lyzeczce miodu i soku z cytryny, no i koniecznie cynamon! Zeby nie bylo to za suche dorzucam troche jogurtu - moze byc naturalny, ale mozesz tez dodac jakis smakowy. Ot, i cala filozofia. A pyszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Dzemik :) (n/t) IP: 212.244.54.* 04.09.05, 07:42 dżemik z marchewki? Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Kilka ciast 06.09.05, 10:47 takie znalazłam chocolate carrot cake with chocolate cheese frosting carrot cake with cheese frosting- z cynamonem, orzechami i wiórkami kokosowymi ciasto z marchwią- klasyczne, z masą serową Niespodzianka- serowo- marchwkowe ciasto marchewkowe- z bananami, orzechami i masą serową jeśli jesteś którymś zainteresowana to wklepię Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: marchew na słodko 06.09.05, 15:18 gotowana z mlekiem + migdaly+rodzynki+kardamon. Odpowiedz Link Zgłoś