Dodaj do ulubionych

sos śmietanowo-serowy

09.09.05, 19:25
czy ktoś mógłby napisac mi przepis na sos śmietanowo-serowy? z góry
dziękuje :) pozdroo :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lejdik Re: sos śmietanowo-serowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:47
      osobiscie nie robilam nigdy takiego sosu, ale mój znajomy kucharz robi to mniej
      wiecej tak, ze w rondelku podrzewa smietanke 30- 36%( czyli tlusta) do tego
      dodaje całe opakowanie serka Valbone .. i ogrzewa do uzyskania jednolitej masy,
      a sos podaje do filetow z kurczaka (ale on tak robi w domu, a jak sie robi
      takie sosy w restauracjach z tzw pretensjami;))To pojęcia nie mam..;))
      Pozdrawiam
    • Gość: natalicja Re: sos śmietanowo-serowy IP: *.autocom.pl 10.09.05, 10:06
      Ja ostatnio zrobiłam ze śmietanki 12% i lazura - też po prostu razem podgrzewałąm, mieszając, żeby nie było grud.
      • mnemonique nie robić wg tego przepisu!!! 10.09.05, 10:12
        Ja chciałam zrobic sos smietanowo-serowy do spaghetti bo taki przepis mialam, i
        zrobilam smietanke z serem w rondelku podgrzewajac z bulionem z kostki nie
        wyszlo to niestety. wnosze, ze zbyt chuda smietanka byla.
        NO i musielismy jesc kluchy z serem i cukrem i cynamonem.
        BIAŁE SZALEŃSTWO!!!
        • syshda Sos lazurowy 12.09.05, 15:23
          Sos serowo smietanowy do spaghetti:
          wersja prosta: na lyzce masla rozpuszczam 10 dkg pokruszonego lazura, dodaje 2
          lyzki smietany, pieprz i starta galke muszkatolowa. Na koniec wsypuje posiekana
          zielenine wedlug gustu np. koperek i pietruszke, wrzucam w to makaron i na stol.
          wersja bardziej skomplikowana: oprocz lazura mozna dodac troche parmezanu i
          sera ricotta, albo po prostu bialego twarogu.
    • ampolion Re: sos śmietanowo-serowy 12.09.05, 16:22
      Może się nada:
      www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=728
      www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=425
      kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1615
      kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=5678
      www.gotowanie.v9.pl/przepisy/23/5.html
      www.dobrakuchnia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=441&Itemid=95
      kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=131&hm=sosy/og
      www.inne-kulinaria.mylog.pl/komentarze.php?id=1364030
      Kontynuować?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka