emkaa87 09.09.05, 19:25 czy ktoś mógłby napisac mi przepis na sos śmietanowo-serowy? z góry dziękuje :) pozdroo :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lejdik Re: sos śmietanowo-serowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:47 osobiscie nie robilam nigdy takiego sosu, ale mój znajomy kucharz robi to mniej wiecej tak, ze w rondelku podrzewa smietanke 30- 36%( czyli tlusta) do tego dodaje całe opakowanie serka Valbone .. i ogrzewa do uzyskania jednolitej masy, a sos podaje do filetow z kurczaka (ale on tak robi w domu, a jak sie robi takie sosy w restauracjach z tzw pretensjami;))To pojęcia nie mam..;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalicja Re: sos śmietanowo-serowy IP: *.autocom.pl 10.09.05, 10:06 Ja ostatnio zrobiłam ze śmietanki 12% i lazura - też po prostu razem podgrzewałąm, mieszając, żeby nie było grud. Odpowiedz Link Zgłoś
mnemonique nie robić wg tego przepisu!!! 10.09.05, 10:12 Ja chciałam zrobic sos smietanowo-serowy do spaghetti bo taki przepis mialam, i zrobilam smietanke z serem w rondelku podgrzewajac z bulionem z kostki nie wyszlo to niestety. wnosze, ze zbyt chuda smietanka byla. NO i musielismy jesc kluchy z serem i cukrem i cynamonem. BIAŁE SZALEŃSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
syshda Sos lazurowy 12.09.05, 15:23 Sos serowo smietanowy do spaghetti: wersja prosta: na lyzce masla rozpuszczam 10 dkg pokruszonego lazura, dodaje 2 lyzki smietany, pieprz i starta galke muszkatolowa. Na koniec wsypuje posiekana zielenine wedlug gustu np. koperek i pietruszke, wrzucam w to makaron i na stol. wersja bardziej skomplikowana: oprocz lazura mozna dodac troche parmezanu i sera ricotta, albo po prostu bialego twarogu. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: sos śmietanowo-serowy 12.09.05, 16:22 Może się nada: www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=728 www.kulinaria.pl/potrawy.asp?id=425 kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1615 kuchnia.gery.pl/cms/index.php?id=5678 www.gotowanie.v9.pl/przepisy/23/5.html www.dobrakuchnia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=441&Itemid=95 kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=131&hm=sosy/og www.inne-kulinaria.mylog.pl/komentarze.php?id=1364030 Kontynuować?... Odpowiedz Link Zgłoś