barona 10.09.05, 00:31 w stosunku do surowego? Czy ktos prosze moze mi napisac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ooka Re: ile gotowane mieso traci na wadze? 10.09.05, 00:40 o wpół do pierwszej w nocy???? pozdrawiam ooka Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: ile gotowane mieso traci na wadze? 10.09.05, 01:56 Na moje wyczucie ok 30-35 % masy nawet do 40 % zależy jak naszpikują wodą ale uprzedzam , że nie ważyłam i nie przeliczałam czyli mogę byc niewiarygodna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadetka Re: ile gotowane mieso traci na wadze? IP: *.eburwd8.vic.optusnet.com.au 10.09.05, 05:02 to nie ma znaczenia, bo jak sie np smazy to i tak ten sos zjesz czyli w sumie zjadasz cala wage miesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: traci tyle na wadze, IP: *.udn.pl 10.09.05, 08:34 zanim bedziesz robic komus uwagi o jego edukacji, przyjrzyj sie swojej... wedlug twojej sugestii , to mieso powinno wazyc tyle so wyparty płyn... to obowiazuje , jesli chcesz wiedziec jaka jest objetosc miesa.... tu pytano o wage a nie o objetosc... litr tluszczu, nie wazy tyle co litr wody, czy wywaru.... dlatego tluszcz zawsze wyplywa... to i jednostka objetosciowa miesa nie równa sie jednosce objetosciowej wywaru pozdrawiam irytuje mnie jak niektórzy chca dowalić innym, a wlasciwie niezbyt sami sie orientują... lepiej pytac jak zalozyciel tematu, niz glupio odpowiadac jak mój poprzednik.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: traci tyle na wadze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:45 Oj kama, ale sie popisalas. Gosc:ja ma racje, mieso TRACI na wadze (a nie wazy) tyle ile wyparta przezen woda/wywar. Dalej twojej wypowiedzi komentowal nie bede, bo i tak forum kuchnia zmienia sie ostatnio w gniazdo wezy:) Wracajac do tematu watku: nie sadze, zeby mieso tracilo bardzo duzo. Czesc ktora zmienia sie wywar zostaje chyba zastapiona przez wode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a przede wszystkim... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 10.09.05, 11:23 Kama nie ma poczucia humoru, a taki charakter miała moja wypowiedź. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mala Re: traci tyle na wadze, 10.09.05, 16:10 no ale tego co wyparowało to chyba nie zwarzy(na wadze)??? Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie.babidlo.z.kamczatki Re: traci tyle na wadze, 10.09.05, 16:19 to jest mieso dla psa a nie dla niej ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: A pytanie było sensowne 13.09.05, 12:23 Autorce pytania chodziło o to, ile musi kupić mięsa aby uzyskać pół kilograma masy mokrej po ugotowaniu, tak aby można było podać choremu pacjentowi zgodnie z jego dietą. Przegadaliście i podocinaliście sobie nawzajem, zamiast udzielić konkretnej informacji. Dostała informację z innego źródła, choć właśnie znawcy kuchennych tematów mogli być bardziej pomocni. Odpowiedz Link Zgłoś