agatadg 12.09.05, 12:36 Może być nieco ostrzejsza, byle smaczna i nie mdła. Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L 14.09.05, 22:06 Na co pizzy salatka? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L 14.09.05, 22:09 też nie bardzo rozumiem.. Po pizzy , lasagni mozesz podać ew. lekką sałatę Odpowiedz Link Zgłoś
bambus24 Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L 14.09.05, 22:10 do pizzy salatka??chyba lepiej jakis sos?keczup,majonez.. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L 14.09.05, 22:18 to ja jednak wolę sałatkę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L 14.09.05, 22:36 Pizza jest daniem genialnym samym w sobie: po co je psuc? No ale jesli, lepsza salatka. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L 15.09.05, 03:11 jedyna salatka , ktora pasuje do pizzy, to pizza primavera posypana po upieczeniu swiezymi listkami rukoli na nic inngo sie nie zgadzam a majonez do pizzy?! ktorz to wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 pizza PANA IP: 202.172.58.* 15.09.05, 06:03 do lazani najlepsza jest salata z kukurydzy i korniszona z majonezem i keczupem a do piccy najlepiej... nie, sorry - tego nawet ja nie moge :) pizza z salata i feta jako toppingiem czy kto pamieta z panagopulosa? nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: pizza PANA 15.09.05, 13:39 a ja lubię pizzę z sałatką grecką :) sałatkę tą mogę jesc zawsze (do lazanii tez :) ) i nie rozumiem strasznego zdziwienia - jak ktos lubi... ja np nie wyobrazam sobie pizzy z majonezem, a nie pisze majonez??? do pizzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: szukam dobrej sprawdzonej sałatki do Pizzy, L IP: *.ds1-roen.adsl.cybercity.dk 15.09.05, 14:00 Mimo glosow oburzenia ;) na polacznie salatki z pizza, podam Ci, jak pizza jest podawana w Szwecji. Te salatke mozna kupic od razu w pizzerii /a niektore z nich prowadzone sa - o zgrozo! - przez autentycznych Wlochow/. Bardzo latwo mozna ja zrobic samemu. Zwykla biala kapuste szatkujesz dosc grubo,kroisz te ''nitki'' na krotsze kawalki, zeby sie nie ciagnely jak spaghetti ;) Do miseczki/miski w zaleznosci od ilosci. Solisz, pieprzysz do smaku, polewasz odrobina oliwy i sokiem z cytryny. Sypiesz odrobine lub wiecej origano /jesli lubisz/, mieszasz... i to wszystko. Smakuje lepiej, kiedy troche postoi /ok.1/2 godz/. Trzyma sie w lodowce przez z pewnoscia 2 dni /a moze i dluzej, ale u mnie w domu nigdy dluzej nie postala :)/. Ja posypuje tez odrobina sproszkowanego czosnku, bo po prostu lubie. Prosta, tania, smaczna. I uwazam /moja rodzinka tez/, ze sie swietnie komponuje z pizza. Pozdro Ewa Odpowiedz Link Zgłoś