Gość: synus2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 11:08 Bardzo proszę o przepis na biszkopt który nie opada po upieczeniu.Robię ciasto tofii z przepisu www.smaczny.pl ale biszkopt zawsze po upieczeniu opada z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smakuś Re: biszkopt który nie opada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 21:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=23435621&a=23461676 życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
1g18 Re: biszkopt który nie opada 17.09.05, 23:19 Aby biszkopt nie opadał, po utarciu jaj z cukrem i nie nalezy uzywać miksera, przesianą mąkę połączoną z proszkiem najlepiej wymieszać z masą jajeczną drewnianą łyżka, powoli, jak mówi moja mama "wbijając powietrze". Korzystam z tej rady i biszkopt jest zawsze bardzo ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
mnkra Re: biszkopt który nie opada 18.09.05, 13:33 Zawsze biszkopt robie mikserem i nigdy mi nie opada. 5 duzych jaj niepelna szklanka cukru 3/4 szkl. maki zwyklej 1/3 szkl. maki kartoflanej 1.5 lyzeczki proszku do piecznie 1.5 lyzeczki octu Mikserem ubic bialka,powoli dodawac cukier.nastepnie po 1 zoltku,dodac ocet.Do ubitej masy dodawac powoli wymieszane z proszkiem do pieczenia obie maki, wazne aby mnie przerywac miksowania.Przelozyc do formy/porcja na duza tortownice/ i wstawic do nagrzanego do 200 stropni piekarnika.Ja pieke w gazowym, w elektrycznym trzeba troche zmniejszyc temperature. Odpowiedz Link Zgłoś