Dodaj do ulubionych

kto jest adminem na "kuchni"?

11.10.05, 13:01
w opisie forum brak informacji
Obserwuj wątek
    • jottka Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:02
      jako odpowiadający pojawia sie jabbur - chcesz mu zrobić konkurencję?:)
      • invicta1 Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:04
        nie
        mam swoje forum
        ale wkurza mnie wycinanie moich postów bez powodu-nie łamię regulaminu, a ktoś
        mnie tnie-nawet nie zaklęłam (watek o dziadku Adasia)
        • jottka Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:08
          jeśli nie ma opisu na forum, to znaczy tylko tyle, że forum nie ma 'społecznego'
          opiekuna - jabbur pewnie z urzędu sie tu pojawia - może napisz ogólnie do
          adminów forów z prośba o wyjaśnienie
          • invicta1 Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:11
            nie chce mi sie:)
            myslałam, że sie może tu przyzna i publicznie go opitolę:)
            • jottka Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:14
              no to przecież możesz i bez tego:) załóż wątek 'jabbur, ty etcetera' i na pewno
              ktos sie zaraz pojawi
              • invicta1 Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:18
                hehe
          • ba_nita Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:14
            Nie ma sensu. Całkiem niedawno zgłosiłem ewidentne złamanie regulaminu, ba -
            notoryczne jego łamanie, wkleiłem linka do tych wypowiedzi, powołałem się na
            odpowiednie punkty regulaminu i dostałem następującą odpowiedź:

Witaj,

Na Forum nie stosujemy cenzury prewencyjnej, w związku z tym
            użytkownicy mogą publikować dowolne treści. Jeżeli któreś z nich
            naruszają regulamin - zawsze można zgłosić linki do nich do
            forum.abuse@gazeta.pl, albo wklikać je do "kosza" na śmieci.

Zakładamy, że poziom forum kształtują jego uczestnicy i oni
            wiedzą, które treści warto nam zgłosić, a które jeszcze im
            nie przeszkadzają :)

pozdrawiamy,

Jaskrawy dowód na to, że możesz klikać na jakąkolwiek wypowiedź (kosz) a
            moderacja nie czytając jej albo ją wywali albo nie. Taka polityka.
            • invicta1 Re: kto jest adminem na "kuchni"? 11.10.05, 13:18
              no tak-szkoda słó
              powtórzę więc tu, co mi wycięli:
              "skończcie już, to jest żenujące n/t"-do wycięcia rzeczywiście bardzo wulgarny wpis
              • ba_nita Re: Ja wiem dlaczego! 11.10.05, 13:23
                Nie zrozumieli słowa "żenujące" - mysleli, że to obelga w języku suahili. :-)))
                A wogóle to Ty się Invicta kultury ucz...no!!!! Jak mogłaś tak komuś
                nawrzucać? ;-D
                • invicta1 Re: Ja wiem dlaczego! 11.10.05, 13:24
                  ja to sobie czasem i rzucę mięchem-a co?! to forum kuchnia jest-a mięcho jest na
                  temat no!:)))
                  • ba_nita Re: Ja wiem dlaczego! 11.10.05, 13:27
                    Admin jest popieprzony? Zawsze powtarzam, że lepiej nie doprawić niż
                    przeprawić...;-D
    • invicta1 Re: To święta krowa jest. 11.10.05, 13:36
      no to sza
      bo sie zemści i nas zablokuje:)
      • ba_nita Re: A rożen mu w kurczaka.n/t 11.10.05, 13:38

• invicta1 :)))). 11.10.05, 13:50
          nie masz litości:)))
          • orissa To może ja się wypowiem 11.10.05, 13:56
            Najlepiej jak umiem w danym temacie.
            Forum Kuchnia nie ma opiekuna społecznego. Posty/wątki łamiące regulamin forum
            są usuwane przez administratorów zawodowych, dzięki zgłoszeniom linków na
            forum.abuse@gazeta.pl oraz klikaniu w ikonkę kosza. Nie jest prawdą to, że
            posty/wątki są usuwane automatycznie po kliknięciu w kosz, bez czytania przez
            administratorów. Każdy zgłoszony post jest czytany i jeśli łamie regulam, jest
            usunięty.
            Invicto, być może Twój wpis zawierał cytat postu, który złamał regulamin, w
            takim przypadku Twój post mógł zostać usunięty właśnie za to, że zawierał taki
            cytat.

Pozdrawiam
            • invicta1 Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 13:58
              nie zawierał cytatu-jego treść w całości podałam niżej
              ale dzięki za wyjaśnienie
              • ba_nita Re: Mnie taka odpowiedź nie satysfakcjonuje. 11.10.05, 14:06
                Tym bardziej, że w mailu ze skargą podałem linka do WSZYSTKICH wypowiedzi
                forumowicza obrażającego w czambuł kazdego, kto się nawinął. Typowy troll. I w
                odpowiedzi dostaję instrukcję o wklejaniu linków do wypowiedzi? Bez jaj,
                świadczy to tylko i jednym, że tego linka nawet nie otworzono aby zapoznać się
                z sednem skargi. Istnieje inne logiczne wytłumaczenie? Jeśli tak to już poza
                moją percepcją.
                Chyba nie mam ochoty na dalszą dyskusję na ten temat, wnioski sobie każdy
                wyciągnie sam. Orisso - te rozżazone węgle nie są warte tego abyś je akurat Ty
                wyciągała z pieca.
                • orissa Re: Mnie taka odpowiedź nie satysfakcjonuje. 11.10.05, 14:09
                  ba_nita napisał:

> Tym bardziej, że w mailu ze skargą podałem linka do WSZYSTKICH wypowiedzi
                  > forumowicza obrażającego w czambuł kazdego, kto się nawinął. Typowy troll. I
                  w
                  > odpowiedzi dostaję instrukcję o wklejaniu linków do wypowiedzi? Bez jaj,
                  > świadczy to tylko i jednym, że tego linka nawet nie otworzono aby zapoznać
                  się
                  > z sednem skargi. Istnieje inne logiczne wytłumaczenie? Jeśli tak to już poza
                  > moją percepcją.
                  > Chyba nie mam ochoty na dalszą dyskusję na ten temat, wnioski sobie każdy
                  > wyciągnie sam. Orisso - te rozżazone węgle nie są warte tego abyś je akurat
                  Ty
                  > wyciągała z pieca.

Niczego z pieca nie wyciągam, tak się składa, że parę rzeczy odnośnie usuwania
                  postów znam "od kuchni".
                  Nie pytam już nawet czego oczekwiałeś, wszak nie masz ochoty na dalszą dyskusję
                  na ten temat.
              • orissa Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:07
                Post zawierał tylku tytuł? W świetle całego wątku, mógł za to zostać usunięty.
                • invicta1 Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:09
                  tak-być może dlatego usunięto-ale przecież takich postów jest codziennie wiele
                  • orissa Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:11
                    invicta1 napisała:

> tak-być może dlatego usunięto-ale przecież takich postów jest codziennie wiele

Invicto, zgadza się, ale generalnie brany jest pod uwagę całokształt.
                    Czasem tak jest, że w jakimś "pociętym" wątku zostaje jeden wpis nijak nie
                    pasujący do tematu i pozostałych wypowiedzi i wtedy conajmniej dziwnie to
                    wygląda.;) Nie wiem, czy właśnie tak było w wątku, o którym wspomniałaś, gdyż
                    nie czytałam całego od deski do deski przed usunięciem niektórych wpisów.
                    • invicta1 Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:14
                      no cóż sadziłam, że aby wyciąć czyta sie własnie od deski do deski
                      wycięto mi 2 wpisy w tym watku i to tak bez sladu-nawet nie ma info, że tam
                      były, ale usunieto
                      • orissa Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:17
                        invicta1 napisała:

> no cóż sadziłam, że aby wyciąć czyta sie własnie od deski do deski
                        > wycięto mi 2 wpisy w tym watku i to tak bez sladu-nawet nie ma info, że tam
                        > były, ale usunieto

Gdybym to ja wycinała, to na pewno bym od deski do deski przeczytała ;) Ale nie
                        miałam takiej możliwości. Jednak wszystkiego można się dowiedzieć u źródła.
                        • invicta1 Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:19
                          u tego dżabura tak?:)
                          • orissa Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:24
                            invicta1 napisała:

> u tego dżabura tak?:)

Najprościej na forum.abuse@gazeta.pl ;)
                            Z tego adresu są odbierane maile przez administratorów (Jabbur nie jest sam),
                            przed chwilą wysłałam prośbę o wyjaśnienie sprawy poruszanej w tym wątku, ale
                            nie jestem autorem wyciętych postów i moje zgłoszenie nie musi być wzięte pod
                            uwagę.
                            P.S. Zajrzyj do gazetowej skrzynki, proszę :)
                            • invicta1 Re: To może ja się wypowiem 11.10.05, 14:31
                              już
    • jabbur Kto opiekuje sie forum 12.10.05, 17:48
      Hej,
      Jabbur, tebe, ememzet i inne takie twory to osoby z administracji portalu,
      które dbają o fora. Waszym forum opiekuje się nikt ponieważ nie macie
      wyłonionego spośród siebie moderatora społecznego.

W związku tym wszelka moderacja przebiega na podstawie zgłoszeń - listownych
      do forum.abuse@gazeta.pl albo wklików na ikonę kosza. Wy zgłaszacie posty,
      które według Was naruszyły regulamin. My sprawdzamy zgłoszenia i reagujemy
      jeżeli jest taka potrzeba. :)

pozdrawiam,
      j/a
      • jacek1f Ukłony Wielki Jabburze:-)) n/t 12.10.05, 20:45
        • jabbur Re: Ukłony Wielki Jabburze:-)) n/t 13.10.05, 15:55
          Wielkość-wielkością, ale nie wiem czy wywołująć administrację
          chcieliście dowiedzieć się na jakiej zasadzie odbywa się moderacja,
          czy też te zasady zmienić ;)

Jeżeli uważacie, że potrzebujecie opiekuna/moderatora forum i
          macie między sobą odpowiednią osobę, to możemy ustanowić społeczną
          opiekę nad forum.

pozdrawiam,
          j/a
          • lunatica Temat powracający jak bumerang... :-) nt. 13.10.05, 15:59

• krzysztof_wandelt Powinno być dwoje - kobieta i mężczyzna... 13.10.05, 16:24
        jako "KOT" na tym forum nie bedę już więcej zabierał głosu, ale żeby coś
        zaczeło się dziać rzucam proporycję i chowam sie za węgieł:
        =============================
        invicta1 i ba_nita
        =============================
        • yavorius Re: Powinno być dwoje - kobieta i mężczyzna... 13.10.05, 16:33
          i jacek1f
        • ba_nita Re: Hahaha!!!! 13.10.05, 16:50
          Zaraz się posypią gromy tych co to "myślą" inaczej! Nasi "uwielbiani" fani i
          fanki! Hahahahaha!!!!
          • jacek1f Wy tu Jabburze nie odwracajcie kota ogonem:-) I 13.10.05, 16:52
            miłej pracy nieustająco życzę.
          • wierny.fan.banity Re: Hahaha!!!! 13.10.05, 17:23
            Uderz w stół, a nożyce się odezwą - wierni fani do usług! BTW gratuluję wygranej
            w konkursie Mojego Gotowania na Onecie.
          • invicta1 o matko 13.10.05, 17:27
            Banita żenią nas:)))
        • lunatica Świetny wybór! <LOL> nt. 13.10.05, 17:05

• lunatica Krzysztofie prawdziwy reformator z Ciebie. 13.10.05, 17:15
          Jesteś na Forum Kuchnia od dwóch tygodni, a czujesz się jak ryba w wodzie...
          ...do tej pory FK jakoś funkcjonowało bez społecznych adminów, czy też
          opiekunów, choć złote czasy ma już za sobą, ale może i kolejne przed sobą - oby!
          :-) Jeśli chodzi o administartorów IMHO powinno zostać jak było.
    • dziuunia Czy admin jest tu w ogóle potrzebny? 13.10.05, 17:30
      Jak na razie to abuse działa dobrze :)
    • j-lee IMHO narazie powinno zostac jak jest, czyli BEZ nt 13.10.05, 18:23
      • orissa Re: IMHO narazie powinno zostac jak jest, czyli BE 13.10.05, 20:51
        Forum Kuchnia doskonale radzi sobie bez opiekuna społecznego, tu trolle się nie
        utrzymują, na nieliczne wyjątki (potwierdzające regułę) można użyć kosza.
        Dumą forumowiczów powinien być brak koniecznej obecności aesa. I tak trzymać :)
        • lunatica Dzięki Ori - mądrze gadasz! :-) nt. 13.10.05, 21:02

• paprotka-gd Re: Dzięki Ori - mądrze gadasz! :-) nt. 13.10.05, 23:55
            FK to chyba jedno z nielicznych forów w portalu GW , które hasa
            samopas i bez wspomagania aesów i bez obowiązkowego logowania .
            To świadczy o czymś co może być ewementem w forumowej społeczności .
            A gdy zaistnieje potrzeba powołania AS -ów sami to zgłosimy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka