Gość: DESI IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 11:29 kiedys w polskiej restauraci jadlam udka kurczaka panierowane w srodku z maslem. Kto wie jak to sie robi i jak ta potrawa nazywa sie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: kotlet de volaille 20.10.05, 11:39 ba_nita napisał: > Ale to nie udka tylko cycki. Tak ale często są formowane na kości od uda,a w zasadzie od pałki i udają w ten sposób udka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESI Re: kotlet de volaille IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 11:40 ahhahahaha...... myslalam ze udka. Ale byly bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESI Re: ludka kurczaka o nazwie francuskiej,,, IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 11:50 bardzo dziekoje.Zastanawia mnie tylko dla czego byla tam kosc tak jak z udka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja taki bajer dla dekoracji, IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 20.10.05, 11:56 albo dla ułatwienia zrolowania, a ponadto kotlet już dla samej nazwy powinien mieć kość. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESI Re: taki bajer dla dekoracji, IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 11:57 Ah... bo myslalam ze kiedys kury mialy piersi z koscia...hahahahaha :) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: ludka kurczaka o nazwie francuskiej,,, 20.10.05, 11:56 Oszukane kotlety i tyle, nawet się kosci nie chciało wytrybowac, no, no, no... Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: ludka kurczaka o nazwie francuskiej,,, 20.10.05, 11:59 Gość portalu: DESI napisał(a): > bardzo dziekoje.Zastanawia mnie tylko dla czego byla tam kosc tak jak z udka... Napisałam dlaczego i skąd kość wyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DESI Re: ludka kurczaka o nazwie francuskiej,,, IP: *.cust-adsl.tiscali.it 20.10.05, 12:01 wiem, wiem....czytalam. zartowalam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: ludka kurczaka o nazwie francuskiej,,, 20.10.05, 13:52 Gość portalu: DESI napisał(a): > Zastanawia mnie tylko dla czego byla tam kosc tak jak z udka... Bo to byly kury-mutanty. Po grypie im sie tak zrobilo ;))) Odpowiedz Link Zgłoś