Gość: Kornelia IP: *.rajskanet.pl 27.10.05, 11:41 jak w temacie prosze o przepis na surówkę z białej kapusty - uwielbiam ja i chciałabym zrobić do obiadu a nie mam pojecia jak ją doprawiać. Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis 27.10.05, 11:42 ale jaką uwiebiasz? Salatek z białej kapusty jest duzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: *.rajskanet.pl 27.10.05, 11:56 najbardziej lubię taką z kapusty, marchewki, jabłka czasami jeszcze spotykałam w niej ogórek kiszony, cebulkę, paprykę - ale jak u licha ją doprawić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: *.cust-adsl.tiscali.it 27.10.05, 11:58 ja dodaje kminku, soli, pieprzu i oleju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 12:24 Ja szatkuje kapuste, dodaje starta marchewke i drobno posiekana cebule. Sole, dodaje troszke cukru i "wygniatam", zeby kapusta puscila sok. Potem tylko pieprz, ew. kminek. Lubie, jak sie troche przegryzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 12:25 Acha, zapomnialam o oliwie! Koniecznie kilka kropel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Desi Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: *.cust-adsl.tiscali.it 27.10.05, 12:29 prawda.....brakowalo cukru...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: *.acn.waw.pl 27.10.05, 12:44 zanim zrobie jakąkolwiek surówkę z kapusty to kapustę szatkuję, skrapiam oliwą, solę i cytrynie przykrywam czymś cięzkim i odpstawiam,zeby zmiękła a potem to w sumie co kto lubi ja tej z marchwiai cebula nie lubię wiec nie bee sugerowac co robic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelia Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: *.rajskanet.pl 27.10.05, 12:49 bardzo Wam dziekuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis IP: *.mlyniec.gda.pl 27.10.05, 15:39 robię identycznie, z tym, że u mnie kminek MUSI być, a pieprz do smaku. pozdrawiam i życzę smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxifraga cole slaw IP: *.sec.osceint / 193.201.41.* 27.10.05, 12:56 A moze raz po amerykansku "cole slaw": Biala kapusta, marchew, cebulka, majonez i smietanka, doprawione sola, pieprzem, cukrem (raczej wiecej) i sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
agaxy Re: surówka z białej kapusty- proszę o przepis 27.10.05, 15:54 Ja robię surówkę tak jak Anka ale dodaję jeszcze koperek i zakwaszam sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś