Gość: magda IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 12.11.05, 19:03 jakie?ja lubie te z Łukowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: jakie parowki sa najlepsze IP: *.wa-wa.inpoland.pl 12.11.05, 19:16 Jak mogą być dobre parówki mięso-podobne. Nie kupuję żadnych parówek, parówkowych czy serdelków od co najmniej kilkunastu lat. Maria Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Parówki od 12.11.05, 19:32 własnego chłopa rzeczywiście dobre. Lepsze niż od cudzego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubiciel Re: Parówki od IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 23:57 To takie samomajonezujące się? Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Parówki od 14.11.05, 00:03 Nie badzmy ZBYT wymagajacy. ;-P (zreszta, w kwestii majo sie nie wypowiadam, bo nie cierpie..!) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jakie parowki sa najlepsze 12.11.05, 19:34 skad wziąc własnego chłopa? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: no...? ja Ci nie powiem..chyba..? :-) n/t 12.11.05, 19:39 eee powiedz albo pozycz swojego własnego chłopa rzecz jasna :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: jakie parowki sa najlepsze IP: *.olsztyn.mm.pl 13.11.05, 06:16 Żadne parówki nie są dobre z uwagi na zawartość.To co daje się do parówek jest najgorszej jakości odpadem a czasem nawet nie ma nic wspolnego z mięsem. Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: jakie parowki sa najlepsze 13.11.05, 13:46 w smaku? No, w smaku to pewnie większość jest dobra, bo solidnie dosmaczone. Ale moim zdaniem jeść nie powinno się żadnych, a już na pewno nie powinnno karmić się nimi dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: jakie parowki sa najlepsze IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.11.05, 15:56 ostatnio -żadne , już dawno nie kupiłam dobrych parówek a pamiętam czasy kiedy stało się za parówkami (1/2 kg !)w kolejce 2h i dzieci zanim doszłam do domu zjadały wszystko na zimno , chcę tylko ,z tamtych czasów parówki ,nie kolejkę Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: jakie parowki sa najlepsze 14.11.05, 00:05 ja ostatnio kupiłam dobre parówki nazywały się winierki, winiarki??? - jakoś tak cena ok. 30zł/kg BARDZO smaczne były. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Amused, moze Ty kupilas 14.11.05, 00:11 "kielbaski" a nie "parowki"? Bo wiesz, kielbaski to juz, jakby nie patrzec, wyzsza szkola wedliniarskiej jazdy.. ;) A ze jedne do drugich podobne... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Amused, moze Ty kupilas 14.11.05, 00:32 hm...no wyglądało mniej więcej jak parówki - musze spojrzeć następnym razem w sklepie jak toto nazywają:) w każdym bądź razie smakowały jak DOBRE parówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giada Re: jakie parowki sa najlepsze IP: *.dyn.optonline.net 14.11.05, 00:25 w parowkach moze byc mieso ale nie jest to konieczne :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: jakie parowki sa najlepsze IP: *.wa-wa.inpoland.pl 14.11.05, 00:39 Tak mięso tzw odkostnione. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt skoro to sie 14.11.05, 00:45 Gość portalu: Giada napisał(a): > w parowkach moze byc mieso ale nie jest to konieczne :> nazywa "parowki", to ja nawet nie wymagalabym, zeby jakiekolwiek mieso tam sie znajdowalo. Tak delikatesowe ingrediencje, jak mieso, zostawilabym dla innych gatunkow wedlin. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: jakie parowki sa najlepsze IP: 82.153.198.* 14.11.05, 03:40 zadne Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: jakie parowki sa najlepsze 14.11.05, 13:36 Kiedys lubiłam z Morlin, aż zaczęły smakować "za niczym" i nie jem żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
joma24 Re: jakie parowki sa najlepsze 14.11.05, 14:22 a ja lubie berlinki, chociaz po przeczytaniu waszych wypowiedzi trochę mi an nie ochota przeszła :-( Odpowiedz Link Zgłoś
cenobite Re: jakie parowki sa najlepsze 14.11.05, 14:51 po przeczytaniu artykułu Fałszerze jedzenia w Ozonie juz nic nie jest takie samo.. Odpowiedz Link Zgłoś
ula76 Re: 50,40,10 !!!!!!!!!!!!! 14.11.05, 22:25 nasze parowki to 50% tluszcz,40%wody i 10% dosmaczaczy.I czym sie tu smakowac? Odpowiedz Link Zgłoś
boris_kr Re: jakie parowki sa najlepsze 14.11.05, 22:29 oczywiscie z Indykpolu, tzw. ZLOTY INDYK tradycyjne, pikantne, z serem - wszystkie sa pyszne i nie mula po zjedzeniu Ale znam przepis, zeby smakowaly bardziej: parowki ugotowac tradycyjnie, ale chleb posmarowac maslem, polozyc plasterki pomidora, na to kawalki cebuli, posolic i posymac swiezo zmielonym kolorowym pieprzem.... MNIAM! :) Odpowiedz Link Zgłoś