wbiegnie 23.11.05, 10:13 Witam, Chciałam upiec ciasto z mrożonymi śliwkami. Czy trzeba je najpierw rozmrozić i dopioro kłaść na nieupieczone ciasto czy też można takie zamrożone wkładać do pieca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: Mrożone śliwki 23.11.05, 10:42 wbiegnie napisała: > Witam, > Chciałam upiec ciasto z mrożonymi śliwkami. Czy trzeba je najpierw rozmrozić i > dopioro kłaść na nieupieczone ciasto czy też można takie zamrożone wkładać do p > ieca? ja zrobilam tak: zamrozone oplukalam (musze tak, odruch chyba), posypalam cukrem i ze 2-3 godziny poczekalam, az puszcza sok, zeby potem ten sok w ciasto nie poszedl. Staram sie zwsze pozbawic oswooce nadmiaru soku. Mnie ciasto lepiej smakuje, kiedy nie jest takie "oslizgle". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Mrożone śliwki IP: 213.17.227.* 23.11.05, 11:07 Ja gdzies wyczytalam, ze rozmrazajace sliwki powinno sie posypac mąka, to nie puszcza tak duzo soku w ciescie ale czy to prawda? nie próbowałam Odpowiedz Link Zgłoś