Dodaj do ulubionych

klops z klopsem-szybko poradźcie!

25.11.05, 21:58
Własnie zabieram sie za pieczenie klopsa i ze zgroza zobaczyłam, że nie mam do niego odpowiedniej foremki, tzn odpowiednio długiej i szerokiej. Mam albo za szeroką albo wogóle za dużą albo tylko okrągłe - w nich wszystkich wyszedłby jak cienki placek. Czy można tego klopsa owinąć w coś (folię al., rękaw do piecz., inne ?) i piec w za dużej foremce? Chciałabym po prostu, żeby był foremny i dawał sie ładnie kroić po upieczeniu. Proszę, poradźcie bo on już czeka i piec gorący.
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:Rękaw do pieczenia 25.11.05, 22:07
      musisz uformować baton i ściśle związać z obu końców. Folia aluminiowa tez się
      da ale trzeba owinąć kilkoma warstwami i oba końce podwinąć pod klopsa.
    • skarolina Re: klops z klopsem-szybko poradźcie! 25.11.05, 22:07
      Ja po prostu formuję w gruby wałek i kładę na papierze do pieczenia, na ogół
      wygląda całkiem do rzeczy.
      • Gość: iś Re: klops z klopsem-szybko poradźcie! IP: *.kolonianet.pl 25.11.05, 22:11
        Ja też zawsze piekę na blasze,klopsy uformowane w klopsy. Na moją blachę
        wchodzą trzy zresztą. Taki chlebek zrób.
        • puniaa Re: klops z klopsem-szybko poradźcie! 25.11.05, 22:20
          A tak położony po prostu się nie rozpadnie czy rozklapnie? I ile to mniej więcej piec - czy patyczek tu sie sprawdzi ?? Mięsa jest tylko 1/2 kg.
          • Gość: iś Re: klops z klopsem-szybko poradźcie! IP: *.kolonianet.pl 25.11.05, 22:42
            Jak to jest klasyczny klops to nie ma prawa
    • puniaa Re: klops z klopsem-szybko poradźcie! 25.11.05, 23:13
      Dzięki za szybką pomoc. Juz siedzi w piekarniku w folii al.. Nastawiłam na 150 oC i na 40 minut. Najwyżej jutro dopiekę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka