Gość: Ania IP: *.aster.pl 02.12.05, 22:15 Do czego uzywacie termoobiegu? Mam nowa kuchenke, ale maz zgubil instyrukcje a poprzednio nei mialam i nie bardzo wiem do czego moge wykorzystac. pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f za szybko! jest tak: po piekarnikach gazowych, któ 02.12.05, 22:26 re przyszły po weglowych kuchniach... nastały elektrczne. i co? I to - gazowe maiły/maja tzw. konwekcje, czyli ruch goroącego owietrza - bo na dole jsię jara gaz, ogrzewa powietzre warstwowo itd itd a góra uchodzi...:-) Elekstryvczne maja słabiutkie to lub brak. To termo obieg jest wenty-latorem - i już. A że mocne wentylatory robia teraz a grzałka pradowa szybko grzeje, to ...I TYLKO TO WARTO PAMIETAC - czas pieczenia podany BEZ oznaczenia termo = traktujemy krócej o jakies 10 minut lub uznajemy, ze w termo jest temp wyzsza o 10-15 stopni. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: za szybko! jest tak: po piekarnikach gazowych IP: *.aster.pl 02.12.05, 22:30 Jacku, dziekuje za odpowiedz:) Wiedzialam,z e jednak w starym gazowym piekarniku cos bylo:)) A czy termoobieg bardziej wysusza? np bezy? pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dojrzalsza Re: za szybko! jest tak: po piekarnikach gazowych 02.12.05, 22:44 elektryczna jest lepsza - dobre cukiernie maja elektryczne Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Aniu:-)) o bezach to nic nie wiem.... Temperatura 02.12.05, 22:56 i czas sa w końcu bezwzględne, wiec nie powinnas miec problemu ... powodzenia. jf Odpowiedz Link Zgłoś