Gość: Jaś IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 23:28 uwielbiam fasolkę w różnej postaci, mogą być nawet sałatki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Sałatki z fasoli IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 23:29 A ja tam fasoli wcale nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Sałatki z fasoli IP: *.we.client2.attbi.com 22.10.02, 03:50 Gość portalu: Jaś napisał(a): > uwielbiam fasolkę w różnej postaci, mogą być nawet sałatki trzy rodzaje fasoli z puszki : zielona , czerwona( lub pinto) + np. gazbanzo odsaczyc, dodac szczypiorek, posiekane pomidory, czosnek, cilandro, zalac dressingiem Italian , przechowac w lodowce do schlodzenia - pycha !! Mozna dodac wiele innych skladnikow !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Sałatki z fasoli IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 08:38 Fasolę jaś po namoczeniu ugotować do miekkości, wymieszać z ostrą musztardą, osolić, odstawic do lodówki na 12h. Doskonała przekąska lub dodatek do mięs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lobelia Re: Sałatki z fasoli IP: 195.187.102.* 22.10.02, 08:43 Też uwielbiam fasolę, a moja ulubiona sałatka jest najprostsza w świecie - ugotowana fasola "Jaś" (im większe ziarna tym lepiej)+ wyciśnięty czosnek + pieprz + trochę dobrej oliwy (albo vinegreta). Trzeba to na trochę odstawić, żeby się przegryzło. Eksperymentowałam z różnymi przyprawami, ale jakoś ta najprostsza wersja mi najbardziej odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Sałatki z fasoli IP: *.pl.ibm.com / *.at.ibm.com 22.10.02, 09:44 Salatka 1: czerwona fasolka z puszki + tunczyk w zalewie naturalnej z puszki + rzodkiewka + dymka + sok z cytryny + oliwa z pestek winogron + sol i pieprz. Dymke ze szczypiorkiem drobno posiekac, rzodkiewka w plasterki. Polaczyc z rozdrobnionym tunczykiem i fasolka. Doprawic sokiem z cytryny, sola, pieprzem i olejem. Salatka 2: fasolka z puszki + ogorek kwaszony posiekany w kosteczke + drobno posiekana dymka + szczypta soli (uwaga ogorki sa dosc slone) + pieprz + ewentualnie troche soku z cytryny + olej z pestek winogron Odpowiedz Link Zgłoś