shilla01 30.12.05, 14:25 jak robicie koreczki?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zytka Re: KORECZKI !!!! IP: 194.246.107.* 30.12.05, 14:33 ser+kabanosy+oliwka/ogoreczek korniszon mozarelki+pomidorki koktailowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: KORECZKI !!!! IP: *.icpnet.pl 30.12.05, 14:34 ja lubie takie - kosteczka sera żółtego, szyneczki, ogórka kiszonego i oliwka - wszystko na przemian nakłówasz na patyczki i pycha. Można kombinowac z marynowanymi pieczarkami, fetą, pomidorkami koktajlowymi. myslę, że to co kto lubi i troche wyobraxni a będzie smaczne. Przypomniąłaś mi o koreczkach i chyba zrobię na sylwestra:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: KORECZKI !!!! IP: *.chello.pl 30.12.05, 14:40 ja robie takie szyneczka w kosteczke, zolty ser, ogórek (korniszon) i papryka lub takie szyneczka, zółty ser i ananas :) pycha troche bardziej wykwintne łosoś wędzony z twarożkiem - niewielki kawałki zwinięte w rulonik i na wykałaczkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: KORECZKI !!!! IP: *.marymont.pl / *.marymont.pl 30.12.05, 14:45 co do łososia wędzonego - próbowałam ostatnio i pyszny jest z chrzanowym Almette. B. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: KORECZKI !!!! 30.12.05, 15:21 wielkie dzieki ... łosos brzmi ciekawie, ale ostatnio tak sie za nim nabiegałam , że chyba jednak nie skorzystam :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: KORECZKI !!!! IP: *.zurich.pl 30.12.05, 15:28 aby koreczki nie wyglądały banalnie, można je powbijać w owiniętą folią aluminiową główkę kapusty - i robi się jeż :) Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: KORECZKI !!!! 30.12.05, 15:38 super pomysl... a wchodzą bez problemu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: KORECZKI !!!! IP: *.zurich.pl 30.12.05, 15:40 tak - bez problemu, praktykowałam nie raz. Warto wybrać kapustę z jednej strony bardziej plaską, by się nie chwiała, ewentualnie kawałek odciąć co uczyni ją bardziej stabilną Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: KORECZKI !!!! 30.12.05, 15:50 ogromne dzieki , prawdopodobnie wykorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwileczka Re: KORECZKI !!!! IP: 205.193.50.* 30.12.05, 15:59 Ja takie jeze robie z przkrojonych na pol grapefruit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kara Re: KORECZKI !!!! IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 30.12.05, 18:00 a takie koreczki: winogrono i ser pleśniowy jakis lazur czy dor blue. albo ten ser i kawalek gruszki marynowanej. brzmi smacznie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: KORECZKI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:24 szynka w kosteczkę, lub kabanos w krążki, ser żółty lub pleśniowy, ogórek konserwowy, czosnek i cebulka - marynowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andziurex Re: KORECZKI !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.05, 00:17 Ja tez zawsze wbijam w polówke kapusty lub melona. Zazwyczaj proste zestawy, np. kostka serka plesniowego + ciemne winogrono, albo kawałek kabanosika + oliwka lub kawałek papryczki, szyneczka + kukrydza konserwowa lub pieczarka konserwowa albo korniszonek... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
strucla_z_serem pomarańczka 31.12.05, 12:36 mam kilka filetów z pomarańczki..z czym by pasowało na wykałaczce, waszym zdaniem?? mi się widzi żółty serek ostrawy i..i może oliwka? ale nie wiem czy są jakieś w lodówce, więc na zastępstwo co by pasowało jeszcze?? :-) bo z samym serem to za .. żółto jakoś^^ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
strucla_z_serem nie wierze nie wierze 31.12.05, 13:16 ..nie wierze! da sie z tej przystawki coś wykrzesać a gdyby kupić kilka krewetek?? ale jak to sie z krewetkami robi..obgotować?obsmażyć? w życiu nie robiłam.. a i jadłam tylko w takim misz-maszu.. no i sosy czy tam dipy z chrzanikiem bym dała na ciepło.. jakieś maselko do tych krewetek? co jeszcze co jeszcze.. czasu coraz mniej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: KORECZKI !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 14:36 wetkniete np w bohenek chleba lub arbuza. a skladniki? moze byc tak: winogrono, ser zolty, kabanos, ogorek konserwowy lub: czarna oliwka, suszony pomidor, ser zolty, salami lub: ananas, kawalek miesa z piersi kurczaka, ser zolty, mala kukurydza konserwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna.bukala Re: KORECZKI !!!! 01.01.06, 19:33 Bardzo atrakcyjnie wyglądają koreczki powbijane w całego ananasa, pióropusz jest bardzo elegancki,a koreczki przeobrażają go w apetycznego "kaktusa". Zrobiłam tym pomysłem fururę na tegorocznym Sylwestrze u znajomych, wykorzystajcie to w karnawale. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivi Re: KORECZKI !!!! 02.01.06, 10:00 Koreczki powbijane w ananasa to rzeczywiście fantastyczny pomysł. Powbijałam koreczki w składzie: kostka ugotowanego fileta z kurczaka, ananas, czerwona papryczka i oliwka albo kukurydza. Przepyszne! Odpowiedz Link Zgłoś