Gość: anula993 IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.01.06, 08:33 mam pytanie, jak powinno sie przechowywac miód? w czym podawac na stół? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: miód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 09:17 jezeli miód jest prawdziwy, nie fałszowany , to dobrze pzrechowuje się po prostu w słoiku w szafce. Podaje się na talerzyku , w miseczce albo w orginalnym słoiku - jeśli to nie obraża twojego wyczucia estetyki. Są specjalne łyżeczki do nabierania płynnego miodu ze słoika.Miód z nich skapuje na chleb czy co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: miód 04.01.06, 10:31 Nie wiem, kto to wymyslil / moze ktos z tego forum /, ale podaje miod w sloiczki po Nutelli: w wieczku zrobil dziure na te "lyzeczke" do miodu. No lyzeczka to nie jest, ale wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mala21wrzesnia Re: miód 04.01.06, 12:03 O ile wiem to ptrawdziwy miód sie "scukrza" więc raczej do takiego przechowywnego w słoiku specjalnej łyżeczki do miodu nie uzyjecie bo jest w stałej konsystencji, no chyba że bedziecie go podgrzewac za kazdym razem Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Niestety - nie wiesz. 04.01.06, 12:31 Warto poczytać zanim się coś napisze: tyitwojdom.wp.pl/wid,7516471,wiadomosci.html?ticaid=1d75 Tym bardziej, że nie trzeba lecieć do biblioteki mając sieć. A to tylko pierwszy z brzegu link. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof_wandelt krystalizuje sie mocno...własnie stoi słoik na 04.01.06, 12:40 rurze od kaloryfera lekko cieply zalany woda i z resztkami miodu akcjowego (biały i twardy jak gips!) -jest pity z cytryna na przeziebienie. Czym lepszy i prosto z pasieki tym mocniej sie cukrzy... Na stół miód elegancko podaje się, jak powidła, a porcelanowych miseczkach - jak w Panu Tadeuszu - po uroczystym sniadaniu to juz sprawa gospodyni czy wyliże miseczkę czy odstawi do szybkiego zjedzenia... do słoika nie zlewa sie! Jeśli stawia się słoik z miodem na stole to niedopuszczalne jest wybieranie go sztućcami ubabranymi w masle, powidłach... walić po łapach a słoik zabrac :) Odpowiedz Link Zgłoś