mazia 08.01.06, 22:40 Robie zawsze wg Maklowocza czyli ziemniaki korniszon ser, ostatnio dodalam wedzonego kurczaka, szynke, szparagi, broukly... Ale nuda, caly rok to samo, co jeszcze mozna zrobic? Macie sprawdzone przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: Raclette - co do tego? 08.01.06, 22:43 Przede wszystkim najrozniejsze rodzaje szynek i wedlin, koniecznie "viande de grisons" (suszone mieso bawole) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Raclette - co do tego? 08.01.06, 23:01 Motyla noga, o mieso bawole u mnie trudno. Nutria za to moze byc :) Wedliny mniej wiecej wiem, jak podac, ale co jeszcze, co jeszcze? HELP!! Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: Raclette - co do tego? 08.01.06, 23:15 My na górę rzucamy piersi kurczaka pokrojone w kawalki i przyprawione roznymi przyprawami, ryby (np łosos albo pstrąg) i warzywa np cebula, cukinia. Do patelenek podajemy sery (ja najbardziej lubie mozarella - fajnie sie ciąąągnie ;) ), wedline, warzywa (pomidory, pieczarki, papryka, cebula - wg uznania). Do tego sosy np czosnkowy, pomidorowy, bagietka ;) smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
gauni Re: Raclette - co do tego? 09.01.06, 16:25 Ja najbardziej lubie na patelence taki zestaw: szynka, cebula, pieczarki, platki oliwek, mandarynki z puszki i malutkie cebulki w zalewie ze sloika na to ser specjalny do Racletta lub Gouda. Mniam, mniam:) Na gorze oprocz mies w roznych zalewach, wbijam tez jajko i smaze krewetki. Odpowiedz Link Zgłoś
mandeda Re: Raclette - co do tego? 09.01.06, 21:20 super smakuje z salami,ananas,pomidor,2xser do raclette'a,no i oczywiscie ziemniak z przyprawa do ziemniakow,smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
szellka Re: Raclette - co do tego? 09.01.06, 21:42 na patelenkę: krewetki, małże, te niby pałeczki krabowe, zgrillowana wcześniej na górnej półce szynka, lub w cienkich płatkach pierś kurczacza, lub doskonała zgrillowana pierś kaczki, zestaw: ziemniaki ugotowane w plasterkach+dymka+szynka w paseczkach+rokpol+szpinak w liściach; banany+ananas+wiórki kokowoe+orzechy+sos z żurawiny; ehhhhhhh wiele by tego jeszcze można pisać do zagryzania obok: miki kukurydze z puszki, marynowane cebulki, mini korniszonki, śliwki londyńskie, Radze poszukać niektórych całkiem niedrogich w sumie książeczek: Dania Raclette wyd AWM Raclette i fondue wyd Muza Grill, Raclette i Fondue wyd MAK była jeszcze kiedyś taka ksiażka Raclette i fondue wydana przezs wyd Delta, ale chyba już nie do dostania jest Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Raclette - co do tego? 10.01.06, 10:49 O krewetkach nie pomyslalam, a przeciez uwielbiam! Wyprobuje na pewno, tak samo polaczenie z mandarynka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasitza Re: Raclette - co do tego? 09.01.06, 22:15 takie cebulki ze sloika mozna dodac, kukurydze, grzybki, papryke, pomidora, oliwki, ser feta, salami, wszelkie rodzaje ziol, oczywiscie wszelkie rodzaje miesiwa i wedliny, tunczyka no wszystko mozna dodac! Odpowiedz Link Zgłoś