Dodaj do ulubionych

grecka restauracja

IP: *.acn.waw.pl 27.01.06, 17:56
znacie jakas dobra grecka restauracje w warszawie? z rozsadnymi cenami?
Obserwuj wątek
    • panilu Re: grecka restauracja 27.01.06, 21:24

Santorini przy ul.Egipskiej -Saska Kępa. Prawdziwie greckie jedzenie.Za
      odpowiednią opłatą można greckim zwyczajem rozbijać talerze. Smacznego przy
      degustacji.
      • e._ Re: grecka restauracja 27.01.06, 21:27
        popieram Santorini. Jest świetna. Z rzeczy bardzo tanich jest barek u Greka
        przy Rondzie Wiatraczna, w tych pawilonach na Grochowskiej w których jest i
        kantor, naprzeciwko Uniwersamu. I jeszcze jeden barek, na Terespolskiej tuż
        przy Grochowskiej po stronie Urzędu Dzielnicowego.
    • corrina_f1 Re: grecka restauracja 27.01.06, 21:38
      Z rozsądnymi cenami to raczej w W-wie takiej nie ma.. :(
      Santorini jak najbardziej super wraz z drugą tawerną rodzeństwa Kręglickich -
      Meltemi. Ostatnio odwiedziłam i jedzenie bardzo w porządku.
      No i jeszcze Zorba na Ursynowie, wystrój może dość cepeliowy ale kucharz Grek,
      właściciel też więc jedzenie jak najbardziej godne polecenia.

Tak w ogóle to polecam forum o warszawskich restauracjach, sporo tego swojego
      czasu było:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=287
      • jacek1f nie ma. n/t 27.01.06, 22:14
        • bebiak Re: Grecka restauracja 27.01.06, 22:36
          Jak mam pieniądze (trochę więcej niż zazwyczaj) to odwiedzam Santorini - nie
          należy do tanich (dla mnie jest tam drogo), ale smakuje mi kuchnia i bardzo
          lubię klimacik tego miejsca.
          Jak nie mam kasy a nachodzi mnie na namiastkę greckiego klimaciku to jadę
          do "Smaków greckich" na Freta i tam bywam znacznie częściej niż w "Santorini"
          (kasa, kasa u mnie jest problemem). Lubię ten lokalik na tyle, że nawet
          świętowałam w nim z przyjaciółmi zwycięstwo Greków w mistrzostwach Europy w
          piłce nożnej - było uroczo:-) Sporym plusem jest tu muzyka - jak się ładnie
          poprosi to panie włączają songi z gór greckich (one pewnie nawet nie wiedzą, że
          to z gór a ja bardzo lubię słuchać tego typu muzyki).
          Pozdrowienia. B.
          • Gość: madzi1 Re: Grecka restauracja IP: *.acn.waw.pl 28.01.06, 05:59
            mowiac rozsadna cena mialam na mysli obiad dla dwoch osob w granicach 70-100zl.
            • bebiak Re: Grecka restauracja 29.01.06, 22:04
              Gość portalu: madzi1 napisał(a):

> mowiac rozsadna cena mialam na mysli obiad dla dwoch osob w granicach 70-
              >100zl.

Oj, nie sądzę Madzi, abyś w takiej cenie zjadła kolację w "Santorini". O ile
              dobrze pamiętam niewielka porcja ośmiornicy (to przystawka ofkors) kosztuje tam
              ponad 50 zł.
              W ogóle w tej cenie niezła kolacja [dwie osoby] w Warszawie to chyba raczej
              będzie problem (dwa tygodnie temu w "Grand kredensie" w Alejach za normalną,
              zwykłą kolację, nie jakąś z księżyca wziętą, zapłaciłam (2 osoby) 200 zł, a
              dzień później w klubie "Tygmont" ok. 170,-zł.
              Pozdrawiam. B.
              • madzi1 Re: Grecka restauracja 29.01.06, 22:27
                hym...jestem studentka wiec nie bardzo mi sie usmiecha zaplacic 200zl za obiad,
                a tak lubie jesc pyszuuunia jedzenie. to juz tylko kebaby mi zostaja?? ;)
                • bebiak Re: Grecka restauracja 29.01.06, 22:39
                  Nie, może nie tylko kebaby:-)
                  Hmm, może zajrzyj do tych "Greckich smaków" na Freta? Na rewelację kulinarną
                  specjalnie nie licz, ale doprawdy zjesz tam coś greckiego (nawet spory wybór),
                  w sympatycznym lokaliku, za niewielkie pieniądze. A że pogrzewane w
                  mikrofalówce, że pewnie z puszek to i owo? Czy w zasadzie trzeba o tym myśleć?
                  Kiedy tam jestem (a częstawo jestem) wcale się tym nie przejmuję i tyle. Ba,
                  nawet się cieszę, że stać mnie na to aby tam wpadać (bo mogłoby być gorzej
                  przecież, czyż nie?).
                  A tym, że Cię nie stać na kolację za 200 zł dla dwóch osób jako studentki też
                  się nie przejmuj:-) Mnie na to nie stać po dwudziestu paru latach pracy -
                  zostałam tam zaproszona:-)
                  Uśmiechu Ci życzę:-) B.
                  • Gość: autorka Re: Grecka restauracja IP: *.chello.pl 29.01.06, 23:06
                    może wchodzę w zbędne dygresje, ale 2 posty wyżej napisałaś, "zapłaciłam 200
                    zł(...) dzień później (...) 170zł" (aż pozazdrościłam możliwości finansowych)...
                    teraz z kolei, że na takie wydatki Cię nie stać...hmmm, dostrzegam sprzeczność;)
                    • bebiak Re: Grecka restauracja 30.01.06, 01:05
                      Gość portalu: autorka napisał(a):

> może wchodzę w zbędne dygresje, ale 2 posty wyżej napisałaś, "zapłaciłam 200
                      > zł(...) dzień później (...) 170zł" (aż pozazdrościłam możliwości
                      >finansowych)...
                      > teraz z kolei, że na takie wydatki Cię nie stać...hmmm, dostrzegam
                      sprzeczność;
                      > )

Zauważyłam to już po wysłaniu - nie zastanowiłam się nad tym wcześniej jakoś: w
                      końcu moim celem było pokazanie ile kosztuje taka zupełnie przeciętna kolacja
                      (bo doprawdy była przeciętna, ba, jeśli chodzi o alkohol to po jednej lampce
                      białego wina, a nie choćby np. butelka). Zauważyłam to potem i już w tym drugim
                      poście (żeby było jasne) napisałam, że zostałam tam zaproszona.
                      Pozdrowienia. B.
                      • Gość: autorka Re: Grecka restauracja IP: *.chello.pl 30.01.06, 02:22
                        pzdr wzajemnie:)
                        moim zamiarem nie było czepialstwo, raczej mała errata;)
                        co do Santorini,to byłam parę lat temu - i gorąco polecam;myślę, że dałoby się
                        zjeść tam kolację nie przekraczając magicznej sumy 100zł,ale trzeba by chyba
                        poprzestać na przystawkach...co być może wcale nie jest złym pomysłem,zważywszy
                        zasłużoną sławę knajpki; warto wstąpić, chociażby dla niepowtarzalnej atmosfery:)
              • pinos Re: Grecka restauracja 30.01.06, 11:17
                Coś Ci się Bebiak pomyliło.
                50 zł to kosztuje ośmiornica z grilla - danie główne. Dokładnie 56

Przystawki: ośmiornica w occie i oliwie 28. Ośmiorniczki w sosie pomidorowym
                tez coiś koło tego.

polecam stronę internetową (jest menu i ceny)
                www.siesta.com.pl/santorini.php
                • pinos Re: Grecka restauracja 30.01.06, 11:19
                  Byliśmy w Santorini 14 stycznia.
                  Kolocja z podwójnymi przystawkami (na osobę, razem 4), winem (ok 3 kielisszków
                  na osobę), dzbankiem wody do popicia, krewetkami i ośmiornicą 260 zł.
    • cioccolato_bianco Re: grecka restauracja 29.01.06, 22:38
      www.lithos.com.pl/
      • yatsec Re: grecka restauracja 20.03.06, 12:50
        Byłem i NIE POLECAM !!!

Cena nie odpowiadała jakości i ilości.

Poza tym to na prawdę nie było nie tyle powalające co i smaczne...
    • kardiolog Re: grecka restauracja 20.03.06, 17:02
      Na Saskiej Kepie byla kiedys dobra grecka restauracja. Nie bylem ostatnio, wiec
      nie wiem.

kardiolog
      • corrina_f1 Re: grecka restauracja 20.03.06, 17:16
        >>Na Saskiej Kepie byla kiedys dobra grecka restauracja. Nie bylem ostatnio,
        wiec nie wiem.

To SANTORINI, wiciąż tam jest.
    • qubraq Re: grecka restauracja 21.03.06, 17:44
      Przy "Koszykach" barek i na Pięknej na wysokości Hali "Koszyki",

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka