Gość: moni IP: *.244.135.6.mielec135.ptc.pl 21.02.06, 22:18 macie jakieś ciekawe propozycje podania serków pleśniowych oprócz panierowanego smażonego???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f tzn mowisz o panierowanych dojrzewających a nie 21.02.06, 22:25 niebieskich...?:-) Niebieskie są świetne - do sosów na ciepło, do zapiekania pokruszone, do spagheti i i w ogóle makaronów, do mięs na wierzch, i do mięs do nadziewania, i do sałatek każdych od owocowych do rybnych... i do owoców zapiekanych (gruszki, jabłka, pomarańcz, winogrona..) i do ciastek z francuza.. i do tart - o tak! do tart.. i do nadziewania warzyw wszelkich... i do "zamykania" zapiekanek"... .. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociapolcia Re: tzn mowisz o panierowanych dojrzewających a n 22.02.06, 14:14 I wez tu po Jacku jeszcze cos napisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: sery pleśniowe 21.02.06, 22:35 tnij.org/bfj Może coś tutaj znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: sery pleśniowe IP: 212.160.236.* 22.02.06, 12:57 Ja czasami robię "mini" sałatkę - ser pleśniowy (najbardziej lubię VALBON), pomidor, cebulka, zielona sałata i majonez. PYCHA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: sery pleśniowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:38 mam wrażenie, ze to nie chodzi o niebieskie, tylko o camemberty, bo jak taki pleśniowy panierowac i smażyć? trzeba by chyba całą dzielnicę ewakuować:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: sery pleśniowe IP: *.244.135.6.mielec135.ptc.pl 22.02.06, 21:26 no moze źle się wyraziłam....oczywiscie chodzi o camembert Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f aaaa, camamberty:-) no to: 22.02.06, 21:34 może do nadziewania też - np. piersi z kurczaka i indyka.. - do niektórych salat; - na cieplo podpieczone na wierzch mies i salta i grzanek - bez pabierki; - do smazenia bez panierki z jablkami i zurawinami, lub gruszkami i borowkami - na patelni; - do zapiekania zawiniete w delikatną wędlinę... Jak to ser, ale mniej ostry i słony niz pleśniaki, i trochę żal jak dobry i klasowy. A jak taki nasz swoiski (jak Turki itp..) to w zasadzie szerowko jak żólty - i do zapiekanek też:-) Odpowiedz Link Zgłoś