awdmotilek 22.02.06, 11:44 Czy ktoś wie, gdzie można kupić czekoladki belgijskie w Krakowie? Chodzi mi o ekskluzywne firmy typu Leonidas, Godiva, Neuhaus(?) itp. Podobno gdzieś na Floriańskiej? Czy one są na prawdę TAKIE PYSZNE??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waderka Re: czekoladki belgijskie w Krakowie 22.02.06, 12:25 W M1 jakiś czas temu otworzyli pijalnię belgijskiej czekolady - sprzedając tam też czekolady i czekoladki. Tylko ceny straszne..... Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Na Floriańskiej 22.02.06, 12:28 od jakiegos roku już nie ma sklepu Leonidasa... pozstaje tylko M1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: Na Floriańskiej IP: *.158.218.200.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.14, 13:45 Na www.sweetvalley.pl można zakupić pysznego leonidasa! Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: czekoladki belgijskie w Krakowie 22.02.06, 12:32 Właśnie niedawno brat przysłał mi z zagranicy czekoladki belgijkie. Mocno się rozczarowałam ich smakiem. Oczywiści w pudełku były lepsze i gorsze, ale generalnie są od naszych słodsze, bardziej mdłe. Nasze czekoladki, np. te z "Solidarności" mają znacznie bardziej wyraziste smaki i zdecydowanie bardziej mi odpowiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_l_b_i_n_k_a Re: czekoladki belgijskie w Krakowie 22.02.06, 13:02 O tak Solidarność rulezzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margosia Re: czekoladki belgijskie w Krakowie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.02.06, 13:44 kupilam w anglii belgijskie czekoladki i bylam tez nieco rozczarowana.nie byly zle ale o wiele bardziej smakuja mi te z lindta. Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: Lindt 22.02.06, 20:44 Gość portalu: margosia napisał(a): > kupilam w anglii belgijskie czekoladki i bylam tez nieco rozczarowana.nie byly > zle ale o wiele bardziej smakuja mi te z lindta. Zgadzam się. Ja też przedkładam Lindta nad inne inne czekoladowe marki. -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
pocztufka Re: czekoladki belgijskie w Krakowie 22.02.06, 17:25 Jadłam Leonidasa jak jeszcze był w Krakowie, ale czekoladki z cukierni Cichockich to jest dopiero czekoladowe niebo w gębie. Ręcznie robione, w wielu smakach i nadzieniach. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
awdmotilek Re: czekoladki belgijskie w Krakowie 22.02.06, 19:07 a gdzie można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elin Re: czekoladki belgijskie w Krakowie IP: *.chello.pl 22.02.06, 22:55 Czekoladki Cichockich w cukierni Cichockich, Krakow, ul. Starowislna (numeru nie pamiętam, ale po prawej stronie idąc od Rynku, tuż obok Sceny Kameralnej). Czekoladki wlasne robia tez w delikatesach Likusa w Rynku, w pasazu handlowym (podziemia). Nie sa rewelacyjne, ale sprobowac mozna, jedna kosztuje chyba zlotowke. W Almie jest duzo roznych czekoladek (szwajcarskie, belgijskie, wloskie), niektore wsciekle drogie; Godivy ani Leonidasa nie widzialam. Rozne slodkosci czekoladowe i nieczekoladowe sa w sklepiku wloskim na Starowislnej (tez po prawej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewb11 Re: czekoladki belgijskie w Krakowie IP: *.chello.pl 22.02.06, 21:27 Z pewnością znajdziesz je ( i wiele innych produktów) w sklepie Alma. Wejdź na www.almasupermarket.pl i tam znajdziesz adres oraz wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: czekoladki belgijskie w Krakowie IP: *.access.telenet.be 23.02.06, 00:21 Pralinki belgijskie tak jak pozostale slodycze bywaja lepsze i gorsze. Istnieja setki malych rodzinnych firm,ktore produkuja przepyszne czekoladki.Jednak te najczesciej nie sa exportowane.Jezeli istnieja pralinki,ktore rozczarowac nie moga to sa to pralinki 'Van Collie' (mala firma z tradycjami z Roeselare,w Zachodniej Flandrii,Van Collie sprzedaje wyroby na calym swiecie,jakosc pierwsza klasa,wiele miedzynarodowych nagrod). Potentaci czesto produkuja masowo,co zazwyczaj oznacza utrate prawdziwego smaku. Jezeli ktos bedzie mial okazje,niech kupi belgijskie pralinki malo znanego producenta,wtedy odkryje sekret smaku belgijskich pralinek. Odpowiedz Link Zgłoś
awdmotilek Re: czekoladki belgijskie w Krakowie 23.02.06, 13:04 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) poszukam w almie i m1, a jak kiedyś wybiorę się do Belgii, to spróbuję czekoladek z małych rodzinnych wytwórni, które podobno są najlepsze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O nie Zamiast czekoladek polecam mleczną czekoladę IP: *.pikonet.pl 13.02.14, 21:41 Będac za granicą dokonałam bardzo dokładnej i wnikniwej analizy porównawczej czekolady szwajcarskiej z belgijską, i niestety nadal nie zdecydowałam która jest lepsza. W Polsce sprzedają podróbki, stąd te bluźnierstwa o jakichś lindtach i solidarnościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belgijska Re: Zamiast czekoladek polecam mleczną czekoladę IP: 91.218.156.* 10.07.14, 07:31 Ponoc w Manufakturze w Łodzi NEUHAUS ma otworzyc sklep. Koleżanka na wycieczce widziala afisz. Czy ktos cos wiecej wie? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 W Krakowie 10.07.14, 09:52 Belgijskie czekoladki można kupić w Galerii Krakowskiej, choć na ile one są belgijskie, a na ile krakowskie to trudno powiedzieć. Profan nie odróżni, smakosz już może tak. Przy Floriańskiej jest Karmello z całkiem niezłymi czekoladkami, niektóre wręcz odjazdowe. Dobre są też trufle z Krakowskiego Kredensu i można też zajrzeć do sklepu z czekoladą przy Sławkowskiej - Krakowska Manufaktura Czekolady. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: W Krakowie 22.08.14, 09:56 aqua48 napisała: > Belgijskie czekoladki można kupić w Galerii Krakowskiej, choć na ile one są bel > gijskie, a na ile krakowskie to trudno powiedzieć. Profan nie odróżni, smakosz > już może tak. Nie znam się, ale czekolada do picia była mocno średnia, żeby nie powiedzieć słaba... Pralinki tez takie sobie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pycha Re: czekoladki belgijskie w Krakowie IP: 91.218.156.* 21.08.14, 23:45 WItam, mozna kupic w Łodzi NEUHAUS'A :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: czekoladki belgijskie w Krakowie IP: *.158.218.200.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.12.14, 13:43 Belgijskie specjały-w tym pyszne pralinka LEONIDAS można zakupić na www.sweetvalley.pl Odpowiedz Link Zgłoś