Dodaj do ulubionych

maszynka do mięsa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:32
Czy gdzieś jeszcze można kupic zwykłą maszynkę do mięsa (nie na prąd)?
Obserwuj wątek
    • Gość: danka Re: maszynka do mięsa IP: *.espol.com.pl 22.02.06, 16:40
      szukaj takiej na targowisku
      • sylwia.g21 Re: maszynka do mięsa 22.02.06, 17:25
        na bazarkach,targach,nie wiem gdzie mieszkasz...niedawno kupiłam
        • Gość: ania Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:27
          Lublin
          • andzia-nie-ania Re: maszynka do mięsa 22.02.06, 18:38
            Na Hempla w gospodarczym kolo przystanku, albo Kowalska, pare metrow w prawo od
            Rady Delegatow, albo na 1-go Maja, idac od dworca po lewej stronie jest taki
            wiekszy sklep AGD - czeskie maszynki Porkert, kupowalam pod koniec grudnia,
            bardzo dobre. Cena za 5-ke ok 80 zl.
            • qgaw Re: maszynka do mięsa 23.02.06, 08:46
              andzia-nie-ania napisała:

> Na Hempla w gospodarczym kolo przystanku, albo Kowalska, pare metrow w prawo od
              >
              > Rady Delegatow, albo na 1-go Maja, idac od dworca po lewej stronie jest taki
              > wiekszy sklep AGD - czeskie maszynki Porkert, kupowalam pod koniec grudnia,
              > bardzo dobre. Cena za 5-ke ok 80 zl.

Czy piszesz o Warszawie, czy innym mieście?
              Czy mieli też asortyment inny firmy Porkert np.: nadziewarki do wędlin?
              www.porkert.cz/vyrobky/pp_88.htmpozdr.
              • andzia-nie-ania Re: maszynka do mięsa 23.02.06, 10:00
                Ania napisala, ze jest z Lublina, wiec adresy podalam lubelskie :)
    • marta_1979 Re: maszynka do mięsa 22.02.06, 18:52
      Proszę bardzo.
      www.sitka.com.pl/
      Ogromny wybór. Można zamawiać przez internet. Pozdrawiam
    • Gość: ania Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:18
      dzięki
    • ampolion Re: maszynka do mięsa 23.02.06, 00:47
      We Włoszech. W Ameryce. W Rosji(?). W UE.
    • lukka74 na Allegro..., a propos, czy reczne sa lepsze? n/t 23.02.06, 10:04
      • Gość: ania Re: na Allegro..., a propos, czy reczne sa lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:24
        Może w niczym ,ale.... działają jak nie ma prądu.
        • ag.gu Re: na Allegro..., a propos, czy reczne sa lepsze 23.02.06, 13:48
          pewnie,nie stawiają oporu nawet twardej wołowinie.Elektrycznej używam do
          sera,maku i mięsa na pasztet lub pierogi.Z surowym mam fatalne doświadczenia
    • qubraq maszynka do mięsa 24.02.06, 22:03
      Mam reczną z XIX wieku jeszcze mojej babci austriacką i to calkowicie sprawną
      ale w elektrycznym Zelmerze mam przystawkę 86.4 z czteroma roznymi tarkami do
      jarzyn serow ziemniakow i czegos tam jeszcze natomiast zeby to recznie zrobic
      muszę instalowac inne reczne przedwojenne maszynki o podobnej jak w Zelmerze
      komstrukcji z poziomymi wirnikami - mam tego niezly zestaw ale jeden Zelmer na
      prad je wszystkie zastepuje! a moja kolekcja pojdzie teraz do smietnika albo ...
      do naszego "domowego muzeum techniki i kultury materialnej oraz sztuki pozornie
      uzytkowej"... Poza tym pilnujac ostrosci "krzyżczka i sitka" mozna uzyskac
      szybkie przeroby - to "zasuwa jak maszyna"! dluzej (choc mimo wszystko dosc
      krotka, trwa mycie i wycieranie maszynki po robocie niz samo mielenie kilograma
      czy dwoch - miesa!!!
      Andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka