Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:32 Czy gdzieś jeszcze można kupic zwykłą maszynkę do mięsa (nie na prąd)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: danka Re: maszynka do mięsa IP: *.espol.com.pl 22.02.06, 16:40 szukaj takiej na targowisku Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.g21 Re: maszynka do mięsa 22.02.06, 17:25 na bazarkach,targach,nie wiem gdzie mieszkasz...niedawno kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:27 Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: maszynka do mięsa 22.02.06, 18:38 Na Hempla w gospodarczym kolo przystanku, albo Kowalska, pare metrow w prawo od Rady Delegatow, albo na 1-go Maja, idac od dworca po lewej stronie jest taki wiekszy sklep AGD - czeskie maszynki Porkert, kupowalam pod koniec grudnia, bardzo dobre. Cena za 5-ke ok 80 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
qgaw Re: maszynka do mięsa 23.02.06, 08:46 andzia-nie-ania napisała: > Na Hempla w gospodarczym kolo przystanku, albo Kowalska, pare metrow w prawo od > > Rady Delegatow, albo na 1-go Maja, idac od dworca po lewej stronie jest taki > wiekszy sklep AGD - czeskie maszynki Porkert, kupowalam pod koniec grudnia, > bardzo dobre. Cena za 5-ke ok 80 zl. Czy piszesz o Warszawie, czy innym mieście? Czy mieli też asortyment inny firmy Porkert np.: nadziewarki do wędlin? www.porkert.cz/vyrobky/pp_88.htmpozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia-nie-ania Re: maszynka do mięsa 23.02.06, 10:00 Ania napisala, ze jest z Lublina, wiec adresy podalam lubelskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_1979 Re: maszynka do mięsa 22.02.06, 18:52 Proszę bardzo. www.sitka.com.pl/ Ogromny wybór. Można zamawiać przez internet. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: maszynka do mięsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:18 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: maszynka do mięsa 23.02.06, 00:47 We Włoszech. W Ameryce. W Rosji(?). W UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: na Allegro..., a propos, czy reczne sa lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:24 Może w niczym ,ale.... działają jak nie ma prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
ag.gu Re: na Allegro..., a propos, czy reczne sa lepsze 23.02.06, 13:48 pewnie,nie stawiają oporu nawet twardej wołowinie.Elektrycznej używam do sera,maku i mięsa na pasztet lub pierogi.Z surowym mam fatalne doświadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq maszynka do mięsa 24.02.06, 22:03 Mam reczną z XIX wieku jeszcze mojej babci austriacką i to calkowicie sprawną ale w elektrycznym Zelmerze mam przystawkę 86.4 z czteroma roznymi tarkami do jarzyn serow ziemniakow i czegos tam jeszcze natomiast zeby to recznie zrobic muszę instalowac inne reczne przedwojenne maszynki o podobnej jak w Zelmerze komstrukcji z poziomymi wirnikami - mam tego niezly zestaw ale jeden Zelmer na prad je wszystkie zastepuje! a moja kolekcja pojdzie teraz do smietnika albo ... do naszego "domowego muzeum techniki i kultury materialnej oraz sztuki pozornie uzytkowej"... Poza tym pilnujac ostrosci "krzyżczka i sitka" mozna uzyskac szybkie przeroby - to "zasuwa jak maszyna"! dluzej (choc mimo wszystko dosc krotka, trwa mycie i wycieranie maszynki po robocie niz samo mielenie kilograma czy dwoch - miesa!!! Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś