Gość: malinka IP: *.lodz.msk.pl 04.03.06, 12:09 czy mozna do ciastek uzyc mleka w proszku zamiast zwykłego? oczywiscie rozrobionego z wodą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra613 Re: mleko w proszku 04.03.06, 14:01 Oczywiście rozpuśc tak jak dajesz do picia i do ciasta.Mam troche przepisów na potrawy z mlekim Prosebe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: mleko w proszku IP: *.lodz.msk.pl 04.03.06, 17:52 a moge prosic o jakies przepisy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra613 Re: mleko w proszku IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.06, 09:58 Przepis na wafle: 1/4 szklanka mąki pszennej 75 ml rozpuszczonego mleka np.Prosebee 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia olej-2 łyżeczki Wykonanie:mąke ,proszek,sól(odrobinke)-wymieszać,dodaćProsebee,wymieszać,na końcu dodać olej,po upieczeniu podawać z owocami lub dżemem. Ja smaże na patelni jak naleśniki ale spróbuj w gofrownicy.Zamiast mąki pszennej daję bezglutenową bo moje dziecko ma celiakie. Ciasto naleśnikowe: szklanka np.Prosebe 2 1/2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej sól olej do smażenia. Wymieszać składniki w przepisie pisze że ciasto powinno mieć konzystęcje gęstej śmietany ale ja mam takie jak na zwykłe naleśniki w wychodzą dobre.Te proporcje są na bardzo małą ilość ja naleśniki robie podwujnie. Mam przepisy na potrawy bezmleczne ale napisz czy chcesz i na co konkretnie.Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś